Πριν αρκετό καιρό είχα ξεκινήσει την συγκεκριμένη σειρά άρθρων με θέμα "Πως το Adobe Photoshop μπορεί να καταστρέψει αντί να αναδείξει μια φωτογραφία". Λόγω ενός προβλήματος τότε η σειρά αυτή δεν συνεχίστηκε! Μέχρι σήμερα όμως καθώς απο αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσω ένα καινούριο κύκλο με τα "αγαπημένα" μας παραδείγματα προς αποφυγή, για να γίνουμε σίγουρα αν όχι καλύτεροι, τουλάχιστον πιό "σοφοί" με την χρήση του Adobe Photoshop!

Με την βοήθεια μιας ιστοσελίδας που είναι ειδική σε Adobe Photoshop Disasters, κάθε εβδομάδα θα σας δείχνω αρκετά παραδείγματα που έχουν δημοσιευθεί σε μικρά ή μεγάλα περιοδικά και οι δημιουργοί τους τουλάχιστον θα έπρεπε να ντρέπονται!

Σίγουρα αυτή η σειρά παραδειγμάτων εκτός απο το γέλιο θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε πως μέσα απο την σωστή εκπαίδευση του teachme.gr θα μπορέσετε να "πατήσετε" τους συγκεκριμένους "επαγγελματίες", οι οποίοι βγάζουν το "ψωμί" τους χωρίς να έχουν κάν γνώση των βασικών του Adobe Photoshop!

Οπότε κανείς δεν είναι άσχετος ή σχετικός με το Adobe Photoshop αν πρώτα δεν δείτε μερικά δείγματα της δουλειάς του! Το teachme.gr είναι εδώ και έχει σαν στόχο να σας κάνει να αποφευγετε τέτοια αποτελέσματα και να εκπαίδευτείτε κατάλληλα για να βρείτε την εργασία που αγαπάτε χωρίς να χρειαστεί να δώσετε μια περιουσία.

Καλή σας απόλαυση!Η φωτογραφία έρχεται απο μια εφημερίδα της Αυστρίας και πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν το Avatar ήταν ή όχι τελικά ταινία ή πραγματικό γεγονός. Κοιτάξτε το χέρι της κοπέλας που κρατά το τόξο, ή μάλλον θα έπρεπε να πω "Κοιτάξτε τα 2 χέρια της κοπέλας που κρατά το τόξο"...!


 


Πάντα μας λένε πως τα δημητριακά κάνουν καλό στον οργανισμό μας, αλλά αν είναι να αποκτήσω τέτοια σωματοδομή, καλύτερα να το "ρίξω" στα σουβλάκια!Μου την "σπάνε" πραγματικά τα κουτιά με τροφές γατών ή ζώων γενικότερα που τα δείχνουν να βγάζουν την γλώσσα τους, να χαμογελούν και άλλες τέτοιες αηδίες. Το συγκεκριμένο παράδειγμα απλά θα με κάνει να πάρω σκύλο, παπαγάλο, ρακούν, νυφίτσα ή κάτι άλλο τελικά... Η συγκεκριμένη γάτα είναι κάτι παραπάνω απο οικόσιτο ζώο, είναι ο Νονός νο4! Έλεος! Αφήστε τα ζώα να είναι τα ζώα που έχουμε αγαπήσει!


 


Αν είναι να έρθει να με σώσει αυτός ο παλικαράς τότε καλύτερα να μην με βρουν ποτέ καθώς θα τρομάξω περισσότερο αν δω αυτό το το πελώριο κεφάλι να ξεπροβάλλει απο καμιά πλαγιά!


 


"Ανεβαίνει, ανεβαίνει..." Που θα πάει ρε παιδιά αυτό ο λαιμός, θέλει τρία κουβάρια μαλί για να φτιάξεις ζιβάγκο! Όντως Cute, Comfy, Cool! Άντε Γειά!


 


Έτσι, επειδή το στυλ είναι στύλ, ακόμη και με σπασμένο (πολύ άσχημα) πόδι, εγώ θα φοράω το αγαπημένο μου Skinny Jean ότι και να γίνει! Γειά σου ρε Levi's με τα "ωραία" σου!


 


Όταν λέμε για μια "Μεγάλη Βοήθεια" στην κουζίνα, πραγματικά πρέπει να φαίνεται μεγάλη! Είναι πραγματικά το Νο1 γιατί τα υπόλοιπα δεν δεν φαίνονται απο πίσω!


 


Εντάξει όλα καλά με την συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν θα ασχοληθώ με το πελώριο βάζο που θέλεις μια πισίνα για να το γεμίσεις νερό, θα ΑΣΧΟΛΗΘΩ όμως με τα "πόδια" (ποια πόδια) της κυρίας που για κάποιο λόγο έχουν μείνει ακόμη στο μπάνιο και δεν ήρθαν ποτέ στην κουζίνα! ΕΥΓΕ!


Shell διαβάζεις, Shell ακούς, ομολογουμένως λες "θα είναι καλή η διαφήμιση σαν την βενζίνη τους". Αλλά άλλο Shell βενζίνη και άλλο Shell "photoshopάδες".. Ρε παιδιά το Pen Tool δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμη για να κάνετε σωστά περιγράμματα; Το παλικάρι φαίνεται σαν να τον έχουν δαγκώσει πιράγχα!Τελευταίο και πιο "Τρανό" παράδειγμα, αυτό της Ρωσικής Vogue. Πολλοί λένε πως η Vogue έχει τους καλύτερους φωτογράφους μόδας, τους καλύτερους μακιγιέρ και επίσης τους καλύτερους Adobe Photoshop Retouchers. Αλλά πραγματικά ποιό "τσακάλι" εκεί στην Vogue δεν παρατήρησε ότι "κάτι δεν πάει καλά" με την συγκεκριμένη φωτογραφία; Ποιός πραγματικός Φωστήρας δεν πρόσεξε οτι το χέρι πισω απο την κοπέλα αν δεν είναι κάποιο σκουλαρίκι ή κάποιο αξεσουάρ για τα μαλλιά, τότε πως ακριβώς έχει βρεθεί εκεί; Και αν έχει βρεθεί εκεί, που στο καλό είναι ο αγκώνας=η φυσικά συνέχεια του χεριού; Δοκιμάστε να βάλετε το χέρι σας στο ίδιο σημείο και να κρύψετε τον αγκώνα σας όπως στην φωτογραφία, δεν μπορεί να γίνει αν πρώτα δεν σπάσει το χέρι σας σε δεκα οχτώ σημεία! Προσοχή μην το σπάσετε κατα την προσπάθεια σας!


 
Είδατε λοιπόν πως ακόμη και οι "επαγγελματίες" κάνουν τραγικά λάθη. Δείτε μέσα απο τα λάθη πως το βασικό πρόβλημα των δημιουργών είναι η έλλειψη βασικής γνώσης του Adobe Photoshop και επίσης η "τσαπατσουλιά" που λέμε, να ολοκληρώσουν κάτι γρήγορα.

Οπότε 2 πράγματα πρέπει να κρατήσετε μέχρι την επόμενη φορά: Πρώτον, μάθετε συνεχώς τα βασικά, μέσα απο τα βασικά μαθήματα που παρέχονται στο teachme.gr, ή ακόμη καλύτερα, μάθετε την πλήρη βασική εκμάθηση μέσα απο τα ιδιαίτερα μαθήματα του teachme.gr. Δεύτερον δημιουργήστε με την ησυχία σας, προσπαθήστε να δείτε ολοκληρωμένο το δημιουργημά σας, προσοχή μην ξεχάσετε πόδια, αγκώνες κλπ(!)... και ίσως πριν το αποθηκεύσετε να το δείξετε και σε κάποιον άλλον.

 
Μέχρι την επόμενη φορά, keep photoshoping, stay away of disasters!

Η πηγή των φωτογραφιών είναι το psdisasters.com