Κριτική Φωτογραφιας με θέμα το Macro

Χθες πραγματοποιήθηκε η 6η κριτική φωτογραφίας με θεμα το Macro στο teachme.gr! Το live streaming ήταν για μία ακόμη φορά χορταστικό και υπέροχο και περάσαμε πολύ όμορφα! Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 75 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε!Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών είδαμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στην συνέπεια όσον αφορά τους όρους που είχαμε θέσει γι'αυτό και αυτή την φορά δεν "κόπηκε" καμία φωτογραφία και αυξήσαμε τον αριθμό από 50 σε 75!!!

Εβδομήντα πέντε Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από τις κριτικές φωτογραφιών με θέματα: "το Πορτραίτο", το Καλοκαίρι, τη Νύχτα, το Φθινόπωρο και τα Χριστούγεννα, έφτασε η στιγμή στην οποία σχεδόν όλοι σας κατάλαβαν τους όρους συμμετοχής και μπορούμε πλέον να έχουμε έναν ακόμη πιο δίκαιο διαγωνισμό φωτογραφίας! Αυτό που μας ευχαρίστησε στην 6η κριτική φωτογραφίας είναι ό,τι προσπαθήσατε να φωτογραφίσετε Macro ακόμη και χωρίς να έχετε κατάλληλο εξοπλισμό! Η πατέντα "πήγε σύννεφο" και μας αρέσει να βλέπουμε τις συμβουλές μας στα video να ζωντανέυουν στις φωτογραφίες σας!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους "φωτογράφους".

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει πλέον.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 6η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την αίθουσα σεμιναρίων μας. Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό "οικογενειακές" κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζαμε τις δικές σας απόψεις αλλά ουσιαστικά εσείς βγάλατε τον νικητή! Το live μας επιτρέπει να είμαστε πιο άνετοι σε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να βρεθείτε στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook.

Οι συμμετοχές της Έκτης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 75 συμμετοχές, είχαμε μερικές πολύ δυνατές συμμετοχές, εδώ θα δημοσιεύτουν μόνο οσες φωτογραφίες έλαβαν συνολικό βαθμό το 14 και πάνω. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 6η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 6η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 16

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 6η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 16.

Ο Νικητής είναι ο Κωνσταντίνος Χαϊτίδης!

Για πρώτη φορά στις κριτικές φωτογραφίας του teachme.gr είχαμε όχι έναν και δύο αλλά τέσσερις συμμετοχές στην πρώτη θέση! Έτσι βάλαμε σε ισχύ τα κριτήρια που θα έβγαζαν τον νικητή. Στο πρώτο κριτήριο είχαμε την "παλαιότητα" της εκάστοτε φωτογραφίας. Οι 3 από τις 4 φωτογραφίες είχαν τραβηχθεί εντός του Ιανουαρίου οπότε προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφήνοντας έξω την πανέμορφη φωτογραφία του Μάνου Τσακίρη, η οποία είχα τραβηχθεί πιο παλαιά.

Έτσι, στο τελικό τραπέζι "έπεσαν" 3 τελικές φωτογραφίες οι οποίες ψηφίστηκαν από το κοινό που εκείνη την ώρα μας παρακολουθούσε ζωντανά! Έτσι, ανάμεσα στους Ηλία Σκαρλάτο, Μιχάλη Μπερκέτη & Κωνσταντίνο Χαϊτίδη, ψηφίσατε τον Κωνσταντίνο Χαϊτίδη ως τον νικητή της 6ης Κριτικής Φωτογραφίας. Μία Macro "ηλεκτρισμένη" φωτογραφία η οποία είναι όντως άκρως εντυπωσιακή!

Κωνσταντίνος Χαϊτίδης

facebook: https://www.facebook.com/haikostas
instagram: haikostas

Σκέψεις μετά την 6η κριτική φωτογραφίας

Το φωτογραφικό επίπεδο των συμμετοχών ολοένα και ανεβαίνει! Αυτό μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους για τις επόμενες κριτικές φωτογραφίας! Στόχος μας και στην επόμενη κριτική φωτογραφίας είναι να μην έχουμε καμία "κομμένη" φωτογραφία, οπότε και πάλι θα πρέπει να πούμε ότι όσες φωτογραφίες δεν συμορφώνονται με τις απαιτήσεις όσον αφορά τις διαστάσεις, το file format, το όνομα σας στο filename αλλά και το σωστό θέμα θα θεωρούνται "εκτός θέματος" και δεν θα σχολιάζονται για να μην αδικήσουμε τις σωστές συμμετοχές.

Έρχεται η Έβδομη Κριτική Φωτογραφίας

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση σας στον συγκεκριμένο τομέα, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίσουμε τις κριτικές φωτογραφίας! Έτσι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Έβδομη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα τις επόμενες ημέρες μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".