23η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα το “Μένουμε Σπίτι”!

Αυτόν τον μήνα πραγματοποιήθηκε ίσως η πιο περίεργη από πλευράς συνθηκών κριτική φωτογραφίας με θέμα το “Μένουμε Σπίτι“! Μια Κριτική φωτογραφία στην οποία περιμέναμε να νιώσουμε την “κλεισούρα” της καραντίνας, ωστόσο θαυμάσαμε εξαιρετικές εικόνες, τις οποίες ευχαριστηθήκαμε στο έπακρο! Η ”live streaming” κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και του επίσημου καναλιού μας στο youtube και ήταν πραγματικά υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε και σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε μια εποχή απομόνωσης λόγω του κορονόϊου!

Πενήντα δύο συμμετοχές

Ήμασταν βεβαίοι πως λόγω της “καραντίνας” που έχουμε βρεθεί όλοι μας θα θέλατε να λάβετε όλο και περισσότεροι συμμετοχή σε αυτή την κριτική φωτογραφίας! Έτσι ακριβώς έγινε και συνολικά λάβαμε 52 συμμετοχές! Να αναφέρω κάπου εδώ ότι λόγω των συνθηκών που ζούμε, δεν ακυρώσαμε καμία φωτογραφία, η οποία δεν “συμμορφώθηκε” στους κανονισμούς της κριτικής. Για πρώτη φορά πέρασαν όλες οι φωτογραφίες χωρίς κανένα περιορισμό σε διαστάσεις, filenames κλπ. Ας αφήσουμε τους κανόνες για όταν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της εικοστής τρίτης κριτικής φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 52 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 9.

Οι συμμετοχές στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Οι συμμετοχές στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 13.

Οι συμμετοχές στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 2η θέση και με συνολική βαθμολογία το 14.

Ο νικητής της 23ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Για μια ακόμη κριτική φωτογραφίας είδαμε πολύ όμορφες εικόνες, εκείνη όμως που ξεχώρισε από τις υπόλοιπες ήταν η συμμετοχή του Βαγγέλη Ανυφαντή! Με σύνολο βαθμολογίας το 17 (Πάνος 8 βαθμοί, Βαγγέλης 9 βαθμοί) η ιδιαίτερη αυτή “σπιτική” φωτογραφία κατάφερε και βγήκε νικήτρια για τον διαγωνισμό του Απριλίου στο teachme.gr!

Ο Νικητής της 23ης Κριτικής Φωτογραφίας με θέμα το Μένουμε Σπίτι: Βαγγέλης Ανυφαντής (Instagram V.A. Photography)

Ο Βαγγέλης μοιράστηκε μαζί μας το σκεπτικό του σχετικά με την φωτογραφία και επίσης μας έστειλε μερικές φωτογραφίες “Backstage” για να κατανοήσουμε όλοι μας πως ακόμη και στο σπίτι μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικές φωτογραφίες!

Η εικόνα δείχνει ένα ζευγάρι και πως διαμορφώνεται η σχέση τους κάτω υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας και του “Μένουμε σπίτι”.
Περιγράφει μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι αντιδρούμε πια λίγο ως πολύ σαν μαριονέτες, με άλλους να κινούν τα νήματα για εμάς. Δείχνει με σουρεαλιστικό τρόπο ένα δείπνο το οποίο μπορεί να φαίνεται τέλειο αλλά δεν είναι, φοράμε τις μάσκες ακόμα και απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους.
Και εκεί που δείχνουμε όλοι ότι καταλαβαίνουμε το τι γίνεται, ο καθένας μας έχει μια διαφορετική άποψη εξού και η διαφορετικότητα στις μάσκες. «Πρέπει να βγάλουμε τις μάσκες να δούμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας και να κόψουμε τα νήματα»

Βαγγελης ανυφαντησ

Τον Μάϊο έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Μάϊο έρχεται η 24η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα. Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Δείτε σε βίντεο την 23η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 23η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!