Η επιτυχία είστε εσείς!

Καθημερινά ακούμε και βλέπουμε καταστάσεις μιζέριας και γεγονότα που συνεχώς μας κάνουν να μελαγχολούμε και να αναπολούμε το παρελθόν. Κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης, η οποία πολλές φορές είναι αρκετή για να "στραγγαλίσει" τα όποια όνειρα έχουμε κάνει για την ζωή μας. Όμως η αλήθεια είναι ότι λύση υπάρχει και είναι δίπλα σας, μία λύση η οποία εφόσον την επιλέξετε, θα σας δώσει τις βάσεις για μία νέα ζωή, η οποία δεν θα στηρίζεται σε κανέναν άλλο εκτός απο εσάς.

Έτσι το άγχος και η "σιχαμένη" καθημερινότητα θα μετατραπούν σε μία δημιουργική πραγματικότητα, η οποία θα σας αποφέρει κέρδη αλλά κυρίως, θα σας κάνει να ζήσετε πραγματικά.

Το χόμπυ, επάγγελμα

Αποτελεί ένα απο τα πιό κλασσικά στερεότυπα και φυσικά για τους περισσότερους φαντάζει "όνειρο θερινής νυκτός", όμως γιατί να συμβαίνει αυτό; Ποιός μας είπε ότι δεν μπορούμε να αγαπήσουμε την δουλειά μας ή καλύτερα, να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, δουλειά μας; Όλα είναι θέμα θέλησης και σωστής προετοιμασίας. Δεν υπάρχει τίποτα άπιαστο, ειδικά στην εποχή που ζούμε, στην οποία η πρόσβαση-διέξοδος στο διαδίκτυο είναι ένα παράθυρο το οποίο λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει την δύναμη που έχει.

Είναι τόσο απλό να πετύχεις μέσα απο αυτό που αγαπάς

Χθες μιλούσα στο facebook με μία καλή φίλη του teachme.gr, την οποία την γνωρίζω μέσα απο την σελίδα και μου έγραψε ότι έχει ξεκινήσει να αναλαμβάνει "επι πληρωμή" γραφιστικές δημιουργίες (εξώφυλλα βιβλίων). Να αναφέρω εδώ ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κάποιες βάσεις γραφιστικής, αλλά μέσα απο το teachme.gr βρήκε μία δημιουργική διέξοδο και πλέον είναι σε θέση να ανταπεξέλθει επαγγελματικά σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας, το οποίο εκτός απο χρήματα, της δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσει.

Πράγματικά όμως, αυτό που μου έμεινε απο την χθεσινή μας συζήτηση ήταν η έκπληξη της, στο γεγονός ότι πλέον είναι σε θέση να αναλαμβάνει επαγγελματικά project τα οποία θα της αποφέρουν χρήματα.

Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη το συγκεκριμένο γεγονός, τουλάχιστον όχι για εμένα. Γιατί, όταν κάποιος εκπαιδευτεί κατάλληλα, στην συνέχεια αρχίζει και συνειδητοποιεί τις δυνατότητες που έχει και πλέον όπως λένε και οι αμερικάνοι, μπορεί να δεί και "έξω απο το  κουτί"...

Αυτό το στενό κουτί της μίζερης καθημερινότητας, της αυστηρής γραμμής του "αυτό είσαι", "αυτό θα κάνεις", "δεν αξίζεις για παραπάνω", "δεν μπορείς να πληρωθείς για κάτι δικό σου", "είσαι πνιγμένος στην κρίση", "είσαι άχρηστος" "δεν μπορεί να σου αρέσει η δουλειά σου" και άλλα πολλά που φαντάζουν ψηλότερα απο τον Όλυμπο, ουσιαστικά αποτελούν ένα μπαλόνι το οποίο όταν θα σκάσει, θα εξαφανίσει την όποια αγωνία κρύβει το Αύριο.

Γιατί το Αύριο πρέπει να είναι φωτεινό και δεν ξέρω ποιός μας έχει κοροϊδέψει και μας έχει κάνει να βλέπουμε την επόμενη μέρα, με φόβο και προκατάληψη, αντί για ελπίδα και προσμονή!

Πολλά παραδείγματα

Τα παραδείγματα των ανθρώπων που μέσα απο το teachme.gr μπόρεσαν όχι μόνο να εκπαιδευτούν, αλλά να αλλάξουν επάγγελμα είναι πάρα πολλά και μία ημέρα θα τα αναφέρω όλα (όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω), το ίδιο και οι ηλικίες των νέων "επαγγελματιών" σε τομείς που πριν δεν το είχαν σκεφτεί καν.

Έτσι πολλοί "μαθητές" του teachme.gr είναι ακόμη και συνταξιούχοι οι οποίοι όχι μόνο δεν κάθονται στην σιγουριά (;) της μηνιαίας σύνταξης, αλλά νιώθουν δημιουργικοί και ακόμη ενεργοί να προσφέρουν μέσα απο τις δημιουργίες τους! Αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι που με κάνει υπερήφανο για το έργο του teachme.gr, γιατί με κάνει να καταλάβω ότι τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ!

Προσωπικά γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι πριν το teachme.gr είχαν μία εργασία η οποία δεν τους κάλυπτε ψυχολογικά και πνευματικά. Εαν ξυπνάτε την Δευτέρα και θέλετε να έρθει η Παρασκευή αμέσως, ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ακόμη γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν καθόλου εργασία και πίστεψαν σε ένα καλύτερο αύριο, κάτι το οποίο ήταν φυσικό να έρθει.

Το κυνήγι της Ευτυχίας

Μία ακόμη όμως σημαντική κατηγορία ανθρώπων, είναι εκείνη στην οποία οι άνθρωποι της, προσπαθούν να αριστεύσουν στο επάγγελμα που αγαπούν και το κάνουν με εξαιρετικό θάρρος και απίστευτη θέληση! Τρανό παράδειγμα ένας φίλος του teachme.gr, ο οποίος ενώ ήταν ενεργός φωτογράφος στην Ελλάδα με σημαντικό έργο, αποφάσισε να κάνει το τεράστιο (επαγγελματικά και όχι μόνο) βήμα της μετανάστευσης στην Αυστραλία. Εννοείται πως η Γνώση αναγνωρίζεται και πληρώνεται αδρά σε κάποιες χώρες και χαίρομαι που ο συγκεκριμένο άνθρωπος θα πληρώνεται όπως του αξίζει, γιατί του αξίζει μετά αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα να αποδείξει στην ζωή ότι "ξέρεις κάτι, αυτό γουστάρω και δεν με σταματάει τίποτα!".

Με συγκίνησε το γεγονός ότι λίγο πριν κάνει το μεγάλο ταξίδι, επικοινώνησε μαζί μου μέσω email και μου ζήτησε να του μεταφράσω την Βεβαίωση Παρακολούθησης Μαθημάτων του teachme.gr, γιατί όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά, την δέχονται σαν πιστοποίηση γνώσης και γενικότερα θεωρητικής εξάσκησης, στην εργασία που σκοπεύει να κάνει εκεί.

Εννοείται πως ο φίλος που σας αναφέρω, έχει στα χέρια του την πρώτη Β.Π.Μ. στα αγγλικά και εύχομαι να του φανεί άκρως χρήσιμη, γιατί όπως είπαμε σε μερικές χώρες η γνώση πληρώνεται και μάλιστα αδρά!

Γραφίστας, Φωτογράφος, Μοντέρ, Web Designer ή ότι άλλο και αν ονειρεύεσαι να γίνεις, να γνωρίζεις ότι το ίδιο ονειρεύτηκαν και πολλά ακόμη άτομα που ξεκίνησαν στο teachme.gr, με την μόνη διαφορά όμως, ότι ακόμη και αν δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ την επαγγελματική τους ζωή, γνωρίζουν πλέον ότι τα πάντα είναι θέμα σωστής εκπαίδευσης και πως είναι θέμα χρόνου για να πάρουν την ζωή στα χέρια τους!

Αυτή είναι η επιτυχία του teachme.gr, η δική σας επιτυχία!!!