Η αγαπημένη σας εκπομπή φωτογραφίας - Επεισόδιο 87ο!

Για ακόμη μια Τετάρτη προβλήθηκε ζωντανά από την επίσημη σελίδας μας στο facebook (κλικ εδώ) και το κανάλι μας στο youtube (κλικ εδώ) η εκπομπή "PhotoBros Live!"!!! Η δική σας, αγαπημένη εκπομπή φωτογραφίας, η οποία δεν καταλαβαίνει ούτε από ιούς, ούτε από εγκλεισμούς, ούτε από ονομαστικές εορτές (όπως η δική μου την 25η Μαρτίου). Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί γνωρίζουμε πως είμαστε μια ευχάριστη δημιουργική έξοδος από την "κλεισούρα" της καθημερινότητας!

Πολλά και διάφορα θέματα και σε αυτή την εκπομπή

Οι εκπομπές "PhotoBros Live!" χαρακτηρίζονται από την δική μας επαφή σε απευθείας σύνδεση αλλά και την ταυτόχρονη παρουσίαση πολλαπλών θεμάτων για την φωτογραφία και την επεξεργασία φωτογραφίας. Έτσι και σε αυτό το 87ο επεισόδιο είδαμε πολλαπλά πράγματα, τα οποία σίγουρα σας βοήθησαν να ενημερωθείτε και να μάθετε νέα στοιχεία για την φωτογραφία και τον φωτογραφικό εξοπλισμό!

Θέμα πρώτο: Φωτογράφιση πορτραίτου ηλικιωμένων

Το πρώτο μας θέμα σε αυτή την εκπομπή ήταν η φωτογράφιση ηλικιωμένων και η δημιουργική διέξοδος από την "καραντίνα" στο σπίτι. Όλοι μας μένουμε μέσα για τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας, για τους γονείς μας που ενδεχομένως έχουν μεγαλώσει και θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι'αυτό τον λόγο σε αυτό το επεισόδιο των "PhotoBros Live!" φέραμε τον πατέρα μας, Ζώη Βλασόπουλο, το 11ο και τελευταίο παιδί της δικής του γενιάς, με στόχο να σας δώσουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσετε τους ανθρώπους, οι οποίοι καθημερινά είναι μαζί μας και ενδεχομένως να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό θέμα.

Θέμα δεύτερο: Σύγκριση λήψεων ανά διαφορετική χρονική στιγμή για σωστά Landscape

Δεύτερο θέμα σε αυτή την εκπομπή είχαμε την ανάλυση της σωστής στιγμής φωτογράφισης τοπίου (Landscape). Μέσα από τρεις φωτογραφίες του ίδιου σημείου, σας έδειξα πόσο σημαντική είναι η επιλογή της ώρας κατά την φωτογράφιση. Κάτι το οποίο δεν ισχύει μόνο για τα "Landscapes" αλλά για όλα τα θέματα που φωτογραφίζουμε. Εξάλλου, είμαστε φωτογράφοι, όχι συλλέκτες εξοπλισμού. Πρώτο μας μέλημα θα πρέπει πάντα να είναι το φως.

Θέμα τρίτο: Σύγκριση τηλεφακών

Στο γραφείο μου έτυχε να έχω 3 τηλεφακούς. Και οι τρεις φακοί είναι τελείως διαφορετικοί, από το υλικό και την χρονιά κατασκευής, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά την δυνατότητα zoom ή όχι και πολλά άλλα. Ο λόγος που έγινε αυτό το συγκριτικό και θα γίνονται και περισσότερα στο μέλλον, είναι η εκμετάλλευση φοβερών ευκαιριών σε παλαιούς φακούς, οι οποίοι έχουν "παραγκωνιστεί" για να βγουν μπροστά τα νέα μοντέλα των εταιρειών. Αναφέρομαι κυρίως στον Nikon ED AF Nikkor 180mm f/2.8 D, έναν φακό του 1986 (με μια μικρή αναβάθμιση το 1994), ο οποίος παράγεται ακόμη και σήμερα από την Nikon, αλλά για κάποιον (μαρκετινίστικο) λόγο οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν.

Έφερα τον συγκεκριμένο φακό αντιμέτωπο με 2 φακούς 70-300mm, την οικονομική λύση του SIGMA DG 70-300mm 4-5.6 macro (κατασκευή 2005) και του νέου και εκπληκτικά αθόρυβου Nikon ED Nikkor AF-P 70-300mm f/4.5-5.6 E VRΙΙ (κατασκευή 2017). Η σύγκριση έγινε στο εστιακό μήκος του Nikon ED AF Nikkor 180mm f/2.8 D ή κοντά σε αυτό. Ο λόγος απλός, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε την απόδοση και των τριών φακών δίπλα δίπλα.

Παρακολουθήστε την εκπομπή σε βίντεο

Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν το 87ο επεισόδιο, μπορούν να το κάνουν μέσω του παρακάτω video. Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να βλέπετε πρώτοι τα νέα, τις ανακοινώσεις και φυσικά τα βίντεο του teachme.gr μέσω της σελίδας μας στο facebook (κλικ εδώ) και το κανάλι μας στο youtube (κλικ εδώ).

PhotoBros Live! - Επεισόδιο 87ο