Νέα για το Πρώτο μας Σεμινάριο!

1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας

Κατ'αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο σεμινάριο που θα διοργανώσουμε παρέα με το photo-gfx.gr και τον Παναγιώτη Βλασόπουλο! Το σεμινάριο θα είναι το πρώτο, θα είναι δωρεάν για να γνωριστούμε καλύτερα και θα ακολουθήσουν περισσότερα στην συνέχεια και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συμμετέχοντες ή ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο 1ο σεμινάριο φωτογραφίας του teachme.gr με θέμα το "Long Exposure" ότι έχουμε οριστικοποιήσει την τοποθεσία του προορισμού και υπάρχει επίσης και μία σημαντική αλλαγή στην ώρα συνάντησης.

Οδηγίες για Συμμετέχοντες

Το 1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας του teachme.gr θα γίνει τελικώς την 31η Ιουλίου 2015 στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και συγκεκριμένα γύρω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Η ώρα συνάντησης ορίστηκε αυστηρά στις 18:00 και αυτό γιατί πρέπει να προλάβουμε το φως της ημέρας αλλά και να κάνουμε ένα σωρό πράγματα όταν το φως θα "πέσει"!

Σημείο Συνάντησης

Παρακάτω θα σας παραθέσω το link στο google maps με το σημείο που θα διεξαχθεί το σεμινάριο. Το σημείο συνάντησης θα είναι η στρογγυλή τεχνητή λίμνη εμπρός του Σταδίου (δείτε φωτό παρακάτω). Μπορείτε να παρκάρετε στο συγκεκριμένο σημείο ή στην γύρω περιοχή σε περίπτωση που έρθετε με αυτοκίνητο ή μηχανή.

Σεμινάριο Φωτογραφίας

Σεμινάριο Φωτογραφίας - Συνάντηση στην Στρογγυλή Λίμνη

Επίσης μπορείτε να καταφθάσετε στο σημείο μέσω του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ). Θα κατεβείτε στον Σταθμό Φάληρο έξω από το Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης και βλέποντας τον χάρτη παρακάτω θα δείτε πως θα έρθετε στο σημείο συνάντησης.

Σεμινάριο Φωτογραφίας

Σεμινάριο Φωτογραφίας - Πρόσβαση από ΗΣΑΠ

Χάρτης ΣΕΦ στο Google Maps

Σας παραθέτω τον χάρτη του ΣΕΦ μέσω Google Maps για να τον μελετήσετε μέχρι να μας δείτε από κοντά! Κάντε κλικ εδώ για μεταφορά στο Google Maps.

Οδηγίες προς "αργοπορημένους"

Ανέφερα παραπάνω ότι η συνάντηση θα είναι στις 18:00 αυστηρώς γιατί πρέπει να προλάβουμε τον ήλιο. Ωστόσο θα περιμένουμε 5-10 λεπτά για κάποιον αργοπορημένο. Σε περίπτωση που αργήσετε παραπάνω, θα μας βρείτε στο σημείο της πρώτης συνάντησης, δηλαδή στο Ναυάγιο. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία για να δείτε που θα βρισκόμαστε στην αρχή.

Σεμινάριο Φωτογραφίας

Σεμινάριο Φωτογραφίας - Πρώτη Στάση: Ναυάγιο

Τι να πάρετε μαζί σας (Φωτογραφικά)

Στο προηγούμενο άρθρο σας είχα γράψει ότι η μηχανή σας είναι αρκετή για το σεμινάριο, ωστόσο έλαβα πολλά email από παιδιά με πιο "ψαγμένο" εξοπλισμό και έτσι θα σας αναφέρω ότι μπορείτε να φέρετε εαν έχετε ένα τρίποδο, ένα φίλτρο ND και ένα remote (τηλεχειριστήριο).

Σε περίπτωση που δεν έχετε τρίποδο, φίλτρο ND, remote ή ακόμη και μηχανή, φυσικά σας θέλουμε κοντά μας και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Τι να πάρετε μαζί σας (μη Φωτογραφικά)

Επειδή το Σεμινάριο Φωτογραφίας θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και όντας Δωρεάν, δεν θα υπάρχει δωρεάν παροχή νερού, φαγητού και λοιπών στοιχείων, οπότε σας παρακαλούμε για να μην διψάσετε/πεινάσετε να έχετε προμηθευτεί από πριν νερό και να έχετε φάει κάτι.

Επίσης καλό θα ήταν να έχετε και εντομοαπωθητικό σε περίπτωση που είστε "γλυκοαίματοι" και τα κουνούπια σας κάνουν την ζωή δύσκολη (θα είμαστε παραθαλάσσια μην το ξεχνάτε).

Το 1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας θα διεξαχθεί στην γύρω περιοχή του ΣΕΦ, αυτό σημαίνει ότι θα έχει και περπάτημα μέχρι να καλύψουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Οπότε ξεχάστε τα δίχαλα και τα τσόκαρα και βάλτε αθλητικό παπουτσάκι!!!

Τέλος για να βλέπετε καλά στο σκοτάδι αλλά και για να κάνουμε και ακόμη καλύτερα φωτογραφικά πράγματα την νύχτα, καλό θα ήταν όποιος έχει να φέρει και φακό ή να κατεβάσει ένα app στο κινητό με φακό (αλλά θα προτιμούσαμε φακό εαν γίνεται).

Πως θα λάβετε συμμετοχή

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του teachme.gr αναφέροντας τα στοιχεία σας, τον εξοπλισμό που έχετε και με ποιόν τρόπο θα έρθετε στο σεμινάριο (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Αυτοκίνητο, Μηχανή).

Εναλλακτικά μπορείτε να μας γράψετε ένα μήνυμα στο facebook αναφέροντας τα παραπάνω.

Πάμε για Full Φωτό Επίθεση!

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά υποπτευόμαστε πως νιώθετε ακριβώς όπως και εμείς, ότι το σεμινάριο έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα! Γι'αυτο το λόγο θα σας συναντήσουμε με μεγάλη όρεξη και χαρά για να μοιραστούμε το πάθος μας για την Φωτογραφία, δεν χρειάζεται να νιώθετε ανασφάλεια εαν είστε αρχάριος (γιατί το έχω ακούσει και αυτό), το μόνο που χρειάζεστε είναι να έρθετε κοντά μας και να τα "σπάσουμε" όλα φωτογραφικώς βεβαίως βεβαίως! :)

Ερχόμαστε, σπάμε τα δεσμά της οθόνης και θέλουμε να σας δούμε και να γουστάρουμε μέσα από το πάθος μας για την Φωτογραφία!

Τα λέμε την Παρασκευή στις 18:00!!!

Παναγώτης & Βαγγέλης Βλασόπουλος