Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες σχετικά με την κυκλοφορία της νέας μηχανής της Canon, χωρίς καθρέφτη, Canon EOS R5 Mark II. Πρόκειται για την εξέλιξη της ήδη εξαιρετικά δημοφιλούς EOS R5 της εταιρείας. Αυτή η κυκλοφορία αναμένεται να καθυστερήσει λίγο περισσότερο από ό,τι αρχικά είχαμε υπολογίσει. Όμως, οι κάτοχοι του EOS R5 θα έχουν πιθανότατα την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντική αναβάθμιση στις δυνατότητες της μηχανής τους.

Η Canon Rumors αναφέρει  ότι η αρχική αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του EOS R5 Mark II στα τέλη του 2023 είναι πιθανότατα λίγο νωρίτερα από ό,τι θα δούμε, με την κάμερα να αναμένεται τώρα να εμφανιστεί με την πολυαναμενόμενη EOS R1 το 2024. Φυσικά, με τον ιλιγγιώδη ρυθμό ανάπτυξης στον κλάδο, πολλοί χρήστες αρχίζουν να φωνάζουν για κάτι και φαίνεται ότι η Canon πιθανότατα θα το παράσχει με τη μορφή σημαντικής αναβάθμισης υλικολογισμικού για το EOS R5 . Πολλές από τις δυνατότητες της αναβάθμισης θα δανειστούν από το EOS R6 Mark II και θα βοηθήσουν στο να παραμείνει το EOS R5 ανταγωνιστικό στο μεταξύ. Αυτά θα περιλαμβάνουν πράγματα όπως buffer πριν τη λήψη, αφαίρεση του ορίου εγγραφής των 30 λεπτών, νέες λειτουργίες αυτόματης εστίασης και αυξημένες δυνατότητες παρακολούθησης ζώων.

Φημολογείται επίσης ότι η ενημέρωση θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εντελώς νέα για τη σειρά mirrorless της εταιρείας, αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν αυτά. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να δω μια λειτουργία μετατόπισης pixel υψηλής ανάλυσης, όπως είναι διαθέσιμη σε πολλές κάμερες άλλων κατασκευαστών, αλλά θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε! 

Μεταφρασμένο άρθρo απο την επίσημη ιστοσελίδα¨: fstoppers