9η Κριτική Φωτογραφιας. Θέμα η Άνοιξη

9η Κριτική Φωτογραφίας – Άνοιξη

Η Άνοιξη ήταν το θέμα της 9ης κριτικής φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο teachme.gr! Το live streaming πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και αυτή την κριτική! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά χιλιάδες άτομα και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 73 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε!

Εβδομήντα Τρείς Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από τις κριτικές φωτογραφιών με θέματα: "το Πορτραίτο", το Καλοκαίρι, τη Νύχτα, το Φθινόπωρο, τα Χριστούγεννα, το Macroτον Χειμώνα αλλά και τα ζώα, έχουμε αποκτήσει εμπειρία και σιγά σιγά γινόμαστε καλύτεροι, αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Αυτό θέλουμε να σας περάσουμε μέσα από αυτές τις κριτικές οι οποίες δεν γίνονται για να βγει ο νικητής, αλλά για να νικήσουμε όλοι μας το κάτι παραπάνω κάθε φορά! Το θέμα της 9ης κριτικής ήταν "η Άνοιξη", ενα θέμα με χρωματιστά & αισιόδοξα μηνύματα το οποίο μπορούσαμε να αποδώσουμε με πρακτικά άπειρους τρόπους!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους "φωτογράφους". Λόγω του τεράστιου αριθμού φωτογραφιών και για να μην "κόψουμε" φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες αλλά να σχολιάσουμε-κρίνουμε μόνο εκείνες που θα μας έκαναν "κλικ".

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 9η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό "οικογενειακές" κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζαμε τις δικές σας απόψεις αλλά ουσιαστικά εσείς βγάλατε τον νικητή (σε περίπτωση ισοβαθμίας)! Το live μας επιτρέπει να είμαστε πιο άνετοι σε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας).

Οι συμμετοχές της Ένατης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 73 συμμετοχές, είχαμε μερικές πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες, εδώ θα δημοσιεύτουν μόνο οσες έλαβαν συνολικό βαθμό το 12 και πάνω. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 12

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 9η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 12.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 9η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 9η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 9η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15.

Νικητής είναι ο Μιχάλης Μπερκέτης

Λίγο πριν την λήξη της Κριτικής Φωτογραφίας πιστεύαμε ότι θα παιζόταν για ακόμη μία φορά το ντέρμπι μεταξύ δύο φωτογραφιών. Ήρθε όμως η φωτογραφία του Μιχάλη Μπερκέτη και τα ανέτρεψε όλα! Ο Μιχάλης με μία πανέμορφη σύνθεση κατάφερε και δημιούργησε μία εξαιρετή φωτογραφία την οποία βαθμολογήσαμε με 18 (9+9)! Οπότε η φωτογραφία του Μιχάλη Μπερκέτη παίρνει την πρώτη θέση στην 9η Κριτική Φωτογραφίας του Απριλίου με θέμα την Άνοιξη!

9η Κριτική Φωτογραφίας – Άνοιξη - Νικητής ο Μιχάλης Μπερκέτης

9η Κριτική Φωτογραφίας – Άνοιξη - Νικητής ο Μιχάλης Μπερκέτης

Σκέψεις μετά την 9η κριτική φωτογραφίας

Αν εξαιρέσουμε τις φωτογραφίες που στέλνουν μερικά παιδιά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, το φωτογραφικό επίπεδο των συμμετοχών ολοένα και ανεβαίνει! Αυτό το συνειδητοποιήσαμε για ακόμη μία φορά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Αν ξεπεράσουμε την βασύνη να σταματήσουμε να στέλνουμε φωτογραφίες με λάθος διαστάσεις αλλά και όνομα, τότε θα βρισκόμαστε στον καλύτερο δυνατό δρόμο.

Μέσα σε 9 κριτικές έχετε μάθει πολλά πράγματα και συνεχώς μαθαίνετε περισσότερα. Αυτός είναι ο σκοπός της κριτικής, να μας κάνει όλους μας καλύτερους και πάνω σε αυτόν τον σκοπό θα "περπατήσουμε" στην συνέχεια!

Έρχεται η Δέκατη Κριτική Φωτογραφίας

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Οπότε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Δέκατη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".