19η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα το μάυρο φόντο!

Το μαύρο φόντο ήταν το θέμα της 19ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Η ''live streaming'' κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και αυτή τη φορά! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά πάρα πολλοί φίλοι και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε!

Πενήντα Τέσσερις Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από 18 συνολικά κριτικές φωτογραφίας είδαμε ένα ιδιαιτέρως ξεχωριστό θέμα, αυτό του μαύρου φόντου. Ένα θέμα το οποίο είναι γενικό και επιτρέπει την φαντασία του εκάστοτε φωτογράφου να δημιουργήσει χωρίς στενά πλαίσια. Πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Δίνουμε βάση σε στοιχεία πέρα των απλών βασικών όπως για παράδειγμα το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός (πολύ σημαντικό για θεματικές φωτογραφίσεις). Με τον τρόπο αυτό θα σας βοηθήσουμε να δείτε λίγο παραπέρα από τα προφανή. Έχουμε δουλειά ακόμη, ωστόσο η υπομονή θα φέρει καρπούς!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους "φωτογράφους". Επειδή είχαμε λίγες "άκυρες" φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες και να τις κρίνουμε έστω και λίγο.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 19η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιο "οικογενειακές" κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζουμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας). Η κριτική στην συνέχεια "ανεβαίνει" και ως βιντεο στο teachme.gr για όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας κατά την διάρκεια της "live" εκπομπής!

Τρία Βραβεία πλέον σε κάθε κριτική!

Από την 12η Κριτική Φωτογραφίας υπάρχει χορηγός που στηρίζει την προσπάθεια μας και φυσικά επιβραβεύει τις συμμετοχές σας! Η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, η iconNet, θα βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας για να δίνει βραβεία στους 3 πρώτους! Έτσι, γι'αυτή την κριτική φωτογραφίας, οι τρείς πρώτοι (παρακάτω φωτογραφίες) θα τυπώσουν εντελώς δωρεάν τις συμμετοχές τους σε "KapaFix" διαστάσεων 50x75! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην iconNet που μας δίνει την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την συμμετοχή και όχι αποκλειστικά τον νικητή!

Οι συμμετοχές της Δέκατης Ένατης Κριτικής Φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 54 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και εκείνες που κέρδισαν το βραβείο της IconNet. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 9.

Οι συμμετοχές στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Οι συμμετοχές στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 2η θέση και με συνολική βαθμολογία το 11.

Οι συμμετοχές στην πρώτης θέσης

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας τερμάτησαν στην πρώτη θέση με συνολική βαθμολογία το 12 τρείς φωτογραφίες με διαφορετικό θέμα η κάθε μία.

Νικητής είναι ο Γιάννης Σωτηριάδης!

Στην πρώτη θέση της βαθμολόγησης μας βρέθηκε μαζί με τον Γιάννη Σωτηριάδη, ο Νίκος Πασχάλης και ο Θοδωρής Βουρλής (δύο νικητές προηγούμενων κριτικών φωτογραφίας). Μετά όμως από την καθοριστική ψηφοφορία του κοινού το οποίο ουσιαστηκά όρισε τον πρώτο έλαβε την 1η θέση στην 19η Κριτική Φωτογραφίας του teachme.gr! Ο Γιάννης κατάφερε να φωτογραφίσει μία εξαιρετικώς καλλιτεχνική εικόνα μαύρου φόντου με παρών το ανθρώπινο στοιχείο και την υψηλή αντίθεση (απαραίτητο στοιχείο στο ασπρόμαυρο) η οποία έστω και στο "photo finish" κέρδισε κριτική επίτροπή και θεατές! Η φωτογραφία του Γιάννη Σωτηριάδη δικαίως έφτασε στην πρώτη θέση για τον μήνα Νοέμβριο!

yannis-sotiriadis

https://www.instagram.com/studio_xperience/

Ο Δεκέμβριο έρχεται με μία νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Δεκέμβριο έρχεται η 20η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".

Δείτε το βίντεο της 19ης κριτικής φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 19η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε "like" στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!