18η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα οι Αντανακλάσεις!

Οι  αντανακλάσεις ήταν το θέμα της 18ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Το ''live streaming'' πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και σε αυτή την κριτική! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά πάρα πολλοί φίλοι και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε!

Σαράντα Επτά Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από 17 συνολικά κριτικές φωτογραφίας ήρθε η ώρα να δούμε τις αντανακλάσεις. Ένα θέμα το οποίο είναι γενικό και επιτρέπει την φαντασία του εκάστοτε φωτογράφου να δημιουργήσει χωρίς στενά πλαίσια. Πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Δίνουμε βάση σε στοιχεία πέρα των απλών βασικών όπως για παράδειγμα το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός (πολύ σημαντικό για θεματικές φωτογραφίσεις). Με τον τρόπο αυτό θα σας βοηθήσουμε να δείτε λίγο παραπέρα από τα προφανή. Έχουμε δουλειά ακόμη, ωστόσο η υπομονή θα φέρει καρπούς!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους "φωτογράφους". Επειδή είχαμε λίγες "άκυρες" φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες και να τις κρίνουμε έστω και λίγο.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 18η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιο "οικογενειακές" κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζουμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας). Η κριτική στην συνέχεια "ανεβαίνει" και ως βιντεο στο youtube για όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας κατά την διάρκεια της "live" εκπομπής!

Τρία Βραβεία πλέον σε κάθε κριτική!

Από την 12η Κριτική Φωτογραφίας υπάρχει χορηγός που στηρίζει την προσπάθεια μας και φυσικά επιβραβεύει τις συμμετοχές σας! Η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, η iconNet, θα βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας για να δίνει βραβεία στους 3 πρώτους! Έτσι, γι'αυτή την κριτική φωτογραφίας, οι τρείς πρώτοι (παρακάτω φωτογραφίες) θα τυπώσουν εντελώς δωρεάν τις συμμετοχές τους σε "KapaFix" διαστάσεων 50x75! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην iconNet που μας δίνει την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την συμμετοχή και όχι αποκλειστικά τον νικητή!

Οι συμμετοχές της Δέκατης Όγδοης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από αρκετές συμμετοχές και αυτή τη φορά είχαμε 45 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και κέρδισαν το βραβείο της IconNet. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Οι συμμετοχές στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 11.

Οι συμμετοχές στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 13.

Η φωτογραφία της δεύτερης θέσης

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν δύο φωτογράφιες, οπότε ουσιαστικά στην δεύτερη θέση βρέθηκε η φωτογραφία του Νίκου Πασχάλη, του συμμετέχοντα με τις περισσότερες φωτογραφίες στην πρώτη τριάδα στην ιστορία της Κριτικής Φωτογραφίας!

Νίκος Πασχάλης

Η φωτογραφία της πρώτης θέσης

Στην πρώτη θέση για ακόμη μία φορά ισοβάθμησαν δύο φωτογράφιες, δύο ξεχωριστές φωτοφραφίες, διαφορετικού ύφους, αλλά με την αντανάκλαση παρούσα 100%.

Νικητής είναι ο Κώστας Μακρής!

Στην πρώτη θέση της βαθμολόγησης μας βρέθηκε μαζί με τον Δημήτρη Κουκιώτη ο Κώστας Μακρής. Μετά όμως από την καθοριστική ψηφοφορία του κοινού έλαβε την 1η θέση στην 18η Κριτική Φωτογραφίας του teachme.gr! Ο Κώστας κατάφερε να συλλάβει ένα φανταστικό στιγμιότυπο αντανάκλασης το οποίο κέρδισε κριτική επίτροπή και θεατές (έστω και στο "photo finish")! Η φωτογραφία του Κώστα Μακρή βαθμολογήθηκε με 15, ψηφίστηκε με μία επιπλέον ψήφο από το κοινό σε σχέση με την φωτογραφία του Δημήτρη και δικαίως έφτασε στην πρώτη θέση για τον μήνα Οκτώβριο!

Ο νικητής της 18ης Κριτικής Φωτογραφίας - Κώστας Μακρής

Ο Νοέμβριος έρχεται με μία νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Νοέμβριο έρχεται η 19η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".

Δείτε το βίντεο της 18ης κριτικής φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 18η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε "like" στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!