15η Κριτική Φωτογραφιας. Θέμα η Αγάπη!

Κριτική Φωτογραφίας με θέμα την Αγάπη

Η Αγάπη ήταν το θέμα της 15ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Το live streaming πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και αφού τελικώς τα καταφέραμε λόγω τεχνικών προβλημάτων, ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και σε αυτή την κριτική! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά πάρα πολλοί φίλοι και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 29 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε!

Είκοσι Εννέα Φωτογραφικές Συμμετοχές

Κριτική Φωτογραφίας με θέμα την Αγάπη

Μετά από 14 κριτικές φωτογραφίας, έχουμε αποκτήσει εμπειρία και σιγά σιγά γινόμαστε καλύτεροι, αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Πλέον δίνουμε βάση σε στοιχεία πέρα των απλών βασικών όπως για παράδειγμα το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός (πολύ σημαντικό για θεματικές φωτογραφίσεις). Με τον τρόπο αυτό θα σας βοηθήσουμε να δείτε λίγο παραπέρα από τα προφανη.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους“. Επειδή είχαμε λίγες “άκυρες” φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες και να τις κρίνουμε έστω και λίγο.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Κριτική Φωτογραφίας με θέμα την Αγάπη

Η 15η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζαμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας). Η κριτική στην συνέχεια “ανεβαίνει” και ως βιντεο στο youtube για όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας κατά την διάρκεια της “live” εκπομπής!

Τρία Βραβεία πλέον σε κάθε κριτική!

Από την 12η Κριτική Φωτογραφίας υπάρχει χορηγός που στηρίζει την προσπάθεια μας και φυσικά επιβραβεύει τις συμμετοχές σας! Η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, η iconNet, θα βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας για να δίνει βραβεία στους 3 πρώτους! Έτσι, γι’αυτή την κριτική φωτογραφίας, οι τρείς πρώτοι (παρακάτω φωτογραφίες) θα τυπώσουν εντελώς δωρεάν τις συμμετοχές τους σε “KapaFix” διαστάσεων 50×75! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην iconNet που μας δίνει την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την συμμετοχή και όχι αποκλειστικά τον νικητή!

Οι συμμετοχές της Δέκατης Πέμπτης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 29 συμμετοχές, είχαμε μερικές πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές εκτός βάθρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 14η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από τις περισσότερες συμμετοχές (9 έως 10,5), ωστόσο έμειναν εκτός βάθρου.

Οι συμμετοχές στην 2η θέση!

Οι φωτογραφίες οι οποίες πλησίασαν την πρώτη θέση αλλά εμείναν στην 2η και 3η αντίστοιχα, είναι της Στέλλας Φουντουκίδου και του Ηλία Ούτρα.

Νικητής είναι ο Νίκος Σταματάς!

Στην πρώτη θέση της 15ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr βρέθηκε ο Νίκος Σταματάς με την φωτογραφία του να παρουσιάζει μία πολύ συγκινητική στιγμή, η οποία “έκλεψε την παράσταση”! Η φωτογραφία του Νίκου Σταματά βαθμολογήθηκε με 14 και δικαίως έφτασε στην πρώτη θέση για τον μήνα Μάϊο!

Νικητής 15ης Κριτική Φωτογραφίας – Νίκος Σταματάς

Facebook: facebook.com/nikospaxa

Έρχεται η επόμενη Κριτική Φωτογραφίας

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Ιούνιο έρχεται η 16η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.