Δέκατη Ένατη Κριτική Φωτογραφιών!

Ξεκίνησε επισήμως με καθυστέρηση μίας εβδομάδας η 19η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr! Έχοντας νιώσει την αγάπη σας για την φωτογραφία, μέσα από τις κριτικές φωτογραφίες προσπαθούμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να διαγωνιστείτε με στόχο την ευγενή άμιλλα και την αναβάθμιση της οπτικής σας!

Θέμα της κριτικής, το μαύρο φόντο

Αυτόν τον μήνα θα δούμε ένα νέο θέμα στις κριτικές φωτογραφίας, ένα γενικό αλλά άκρως καλλιτεχνικό θέμα το οποίο θα σας επιτρέψει να βρείτε δημιουργικές εξόδους. Το θέμα του Νοεμβρίου θα είναι το “μαύρο φόντο”! Από σήμερα 8 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και να λάβετε μέρος στην Δέκατη ‘Ενατη Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να φωτογραφήσετε και να μας στείλετε την συμμετοχή σας!

Έχετε την δυνατότητα μέσα από το teachme.gr να δείτε τις παλαιότερες κριτικές με άλλα θέματα για να πάρετε έμπνευση και φυσικά να αποφύγετε τα συχνά λάθη που έγιναν από τους συμμετέχοντες και κόστισαν την συμμετοχή τους. Ταυτόχρονα μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικές λήψεις και να πάρετε ιδέες για το δικό σας στυλ (το οποίο φυσικά μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό).

Οι ιδέες πρακτικά είναι ανεξάντλητες, το μαύρο φόντο μπορεί να φιλοξενήσει άπειρα θέματα και είμαστε βέβαιοι πως παλαιοί και νέοι συμμετέχοντες θα μας εντυπωσιάσετε, αρκεί το φόντο να είναι μαύρο (έστω σκούρο γκρι) και έτσι η φωτογραφία σας να είναι εντός θέματος! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Μαύρο Φόντο”.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Μαύρο φόντο

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορμάτ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Βραβεία για τους 3 πρώτους!

Η 19η κριτική φωτογραφίας συνεχίζει μαζί με την βοήθεια της αγαπημένης μας εταιρεία εκτυπώσεων, την IconNet, η οποία θα προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές της κριτικής να εκτυπώσουν την φωτογραφία τους σε Kappa Fix διαστάσεων 50 x 75 εκατοστών! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείγματα για έμπνευση

Τα παρακάτω δείγματα αποτελούν απλές ιδέες για να πάρετε έμπνευση, φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες να φωτογραφίσετε και να μας στείλετε την συμμετοχή σας!

Αλλαγή σε αυτή την Κριτική Φωτογραφίας

Μέχρι πρότινος σας ζητούσαμε να μας στείλετε τις πιο πρόσφατες εικόνες σας και σας επικροτούσαμε σε περίπτωση ισοβαθμίας στην πρώτη θέση. Ο λόγος που η πρώτη θέση μπορούσε να αλλάξει και να βραβευτεί η πιο πρόσφατη φωτογραφία ήταν για να έχουμε έναν πιο αντικειμενικό τρόπο απόδοσης της πρωτιάς σε περίπτωση ισοβαθμίας, όταν κάναμε τις κριτικές με βίντεοσκόπηση και όχι σε “ζωντανή” σύνδεση. Επειδή τα πράγματα όμως αλλάζουν σε σχέση με τις πρώτες κριτικές φωτογραφίας, οι οποίες ήταν σε πιο κλειστό κύκλο, πλέον μέσω του “live” που κάνουμε στο “facebook”, οι κριτικές φωτογραφίας είναι πιο διαδραστικές και εσείς τελικώς, είστε εκείνοι που θα λύνετε τις όποιες ισοβαθμίες (για την πρώτη τριάδα). Οπότε τα πράγματα αλλάζουν και οι νέες συνθήκες αλλάζουν και τα δικά μας κριτήρια. Πλέον η παλαιότητα της φωτογραφίας δεν παίζει κανένα ρόλο στις τελικές μας βαθμολογήσεις. Πάντα μας αρέσει να βγαίνετε εξ’αιτίας μας και να φωτογραφίζετε, αλλά ο νικητής σε περίπτωση ισοβαθμίας θα βγαίνει πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες από το κοινό που μας παρακολουθεί ζωντανά στην εκάστοτε κριτική!

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!