Δέκατη Έβδομη Κριτική Φωτογραφιών!

Ξεκίνησε επισήμως η 17η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr! Έχοντας νιώσει την αγάπη σας για την φωτογραφία, μέσα από τις κριτικές φωτογραφίες προσπαθούμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να διαγωνιστείτε με στόχο την ευγενή άμιλλα και την αναβάθμιση της οπτικής σας!

Θέμα της Δέκατης Έβδομης Κριτικής Φωτογραφιών – Πορτραίτο

Αυτόν τον μήνα θα επιστρέψουμε στο θέμα της πρώτης κριτικής, δηλαδή το “Πορτραίτο”! Το συγκεκριμένο θέμα το έχουμε δει πάνω από μία φορές στις κριτικές μας, ωστόσο θέλουμε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να τσεκάρουμε την βελτίωση που υπάρχει μέσα από τις νεότερες συμμετοχές σας! Από σήμερα 6 Σεπτεμβρίου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και να λάβετε μέρος στην Δέκατη Έβδομη Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να φωτογραφήσετε ένα πορτραίτο και να μας το στείλετε για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας!

Έχετε την δυνατότητα μέσα από το teachme.gr ή το κανάλι μας στο youtube να δείτε τις παλαιότερες κριτικές με θέμα το πορτραίτο για να πάρετε έμπνευση και φυσικά να αποφύγετε τα όποια λάθη έγιναν από τους συμμετέχοντες. Ταυτόχρονα μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικές λήψεις και να πάρετε ιδέες για το δικό σας στυλ (το οποίο φυσικά μπορεί να είναι τελικώς τελείως διαφορετικό).

Οι ιδέες πρακτικά είναι ανεξάντλητες και το θέμα μπορεί να αποδοθεί με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε, αρκεί να είναι εντός θέματος! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Πορτραίτο”.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Πορτραίτο

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Βραβεία για τους 3 πρώτους!

Η 17η κριτική φωτογραφίας συνεχίζει μαζί με την βοήθεια της αγαπημένης μας εταιρεία εκτυπώσεων, την IconNet, η οποία θα προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές της κριτικής να εκτυπώσουν την φωτογραφία τους σε Kappa Fix διαστάσεων 50χ75 εκατοστών! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείγματα για έμπνευση

Τα παρακάτω δείγματα απότελούν απλές ιδέες για να πάρετε έμπνευση, φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες να φωτογραφίσετε και να μας στείλετε την συμμετοχή σας!

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε “αρχαίες” φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!