Τα δικά σας επαγγελματικά Πορτραίτα με το Ring Light!

Γειά σας φίλες και φίλοι του teachme.gr! Το σημερινό μάθημα της Παρασκευής, αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια να σας δείξω όλες τις πλευρές που απαιτούνται σε μία Φωτογραφίση. Απο την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού (το Ring Light σήμερα ), μέχρι και την τελική ρύθμιση στο πρόγραμμα επεξεργασίας, σήμερα θα σας πάρω απο το χέρι και θα σας δείξω τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε πολύ όμορφα αποτελέσματα και συγχρόνως επαγγελματικά, χωρίς να χρειαστεί να δώσετε μία περιουσία και χωρίς κανένα μα κανένα ρίσκο!

Ένα πολυ-επίπεδο Φωτογραφικό μάθημα!

Το σημερινό μάθημα ίσως είναι το πιό πολύπλοκο και πληρέστερο που έχω δημιουργήσει και αυτό όχι γιατί συμπεριλαμβάνει 3 μαθήματα σε ένα, αλλά γιατί θα σας δείξω πολλά και διάφορα κόλπα σε όλη την διάρκεια του μαθήματος. Έτσι θα ξεκινήσουμε με το review του ειδικού φωτισμού “Ring Light”, θα περάσουμε στο στήσιμο του εξοπλισμού μας στα κατάλληλα σημεία, θα σας δείξω πως θα μπορέσετε να τραβάτε φωτογραφίες χωρίς να έχετε κάρτα μνήμης στην μηχανή σας, πως θα μεταφέρονται αυτόματα οι φωτογραφίες απο την μηχανή άμεσα στον Η/Υ σας για σωστή προβολή, τι φακό ή φακούς είναι καλό να χρησιμοποιείτε στο συγκεκριμένο θέμα, πως θα πρέπει να φωτογραφίσετε το μοντέλο ή εσάς και φυσικά πως θα κάνετε την σωστή επεξεργασία Φωτογραφίας με χρήση και του Adobe Photoshop Lightroom αλλά και του Camera Raw! Πραγματικά ένα μάθημα σωστή –Ειδικότητα– μέσα απο το οποίο ίσως να μπορέσετε να αποκτήσετε το δικό σας φωτογραφικό Στυλ και γιατί όχι να ξεκινήσετε μία ξεχωριστή καριέρα φωτογράφου!

Μέρος πρώτο: Review Φωτογραφικού Εξοπλισμού

Όπως σας έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο (κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε), θα σας δείξω πολλά πράγματα απο τον εξοπλισμό που έχω και θα έχω σαν στόχο όχι να σας χαϊδέψω τα αυτία, αλλά να σας πω τι είναι καλό και τι όχι, τι θα σας βοηθήσει και τι θα σας ξενερώσει, χωρίς ενδοιασμούς και φυσικά χωρίς οπαδικές προτιμήσεις! Τα χρήματα μας είναι το πιό σημαντικό κομμάτι και εκεί θα επικεντρωθώ γιατί όπως σέβομαι τα χρήματα που έχετε δώσει για μία premium συνδρομή, έτσι θα κάνω τα πάντα για να σας εξοπλίσω και αναβαθμίσω κατάλληλα! 

Στο πρώτο μέρος του Μαθήματος θα σας δείξω το Φως που θα χρησιμοποιήσω, ένα ειδικό φώς με όνομα “Ring Light“. Θα σας αναλύσω την εμπειρία μου κατά την αγορά, τι με χαροποίησε και τι με “ξενέρωσε“, θα ανοίξουμε μαζί το κουτί και θα δούμε όλα τα καλά και τα κακά που θα μας εμφανίσει! Ίσως το πιό σημαντικό κομμάτι του μαθήματος εαν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το συγκεκριμένο φως!

Στήσιμο του εξοπλισμού, ρυθμίσεις Η/Υ, Φωτ. Μηχανής και άλλα

Στην συνέχεια του μαθήματος, θα σας δείξω πως θα στήσετε το φως για να πετύχετε τα σωστά αποτελέσματα, πως θα ρυθμίσουμε την φωτογραφική μηχανή και τον Η/Υ μας να λειτουργεί σαν ένα σώμα και τι φακό θα χρησιμοποιήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Η ώρα της Φωτογράφισης

Στο τελευταίο μέρος του πρώτου video θα δούμε την φωτογράφιση που θα κάνω και τα ανάλογα αποτελέσματα που θα πάρω με “μοντέλο” τον εαυτό μου! Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καθώς είναι δυσκολότερο για κάποιον φωτογράφο να φωτογραφίσει τον εαυτό του και όχι ένα κανονικό μοντέλο που θα του ποζάρει ανάλογα και φυσικά πιό πετυχημένα. Πέρα απο το ότι δεν είχα πραγματικό μοντέλο, το να φωτογραφίζω εμένα, πρακτικά με κράτησε μακριά απο την μηχανή, οπότε κυρίως έπαιξα με τις ρυθμίσεις του φωτός και όχι της μηχανής. Θέλω να πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε ακόμη και σε αυτόν τον τομέα.

Δεύτερο video μάθημα – Επεξεργασία Φωτογραφίας

Μετά την φωτογράφιση, μεταφερθήκαμε στο Εργαστήριο του Studio, όπου οι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν στον Η/Υ για την τελική επεξεργασία. Θα σας δείξω πως θα επεξεργαστείτε κατάλληλα τις φωτογραφίες σας με χρήση του Adobe Photoshop Lightroom αλλά και του Camera Raw, θα δώσετε το τελικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σας χωρίς κανένα κόπο, ουσιαστικά παίζοντας με απλές ρυθμίσεις!

Τελικά αποτελέσματα:

Μείνετε συντονισμένοι

Σύντομα έρχονται και άλλα Φωτογραφικά Review εξοπλισμού και φυσικά ακόμη πιό “καυτά” φωτογραφικά μαθήματα! Μην χάνετε χρόνο, γίνετε σήμερα Premium Μέλος, υποστηρίξτε την προσπαθειά μου με το ελάχιστο κόστος της Premium Συνδρομης και λάβετε χιλιάδες μαθήματα και μοναδικές λύσεις για τα Ελληνικά δεδομένα! Ελάτε στο μέλλον, ελάτε στην Premium πλευρά του teachme.gr! (Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες)

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε μία τελική φωτογραφία για να την επεξεργαστείτε

Υπάρχει ένα θέμα συγχρονισμού ήχου και εικόνας απο τα μισά του πρώτου video, η ήχος δεν συγχρονίζεται για περίπου μισό δευτερόλεπτο, θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά.

Το πρώτο μέρος

Το δεύτερο μέρος