Οι DSLR δεν είναι η μοναδική επιλογή!

Σε αυτό το επεισόδιο της φωτογραφικής κουβέντας θα συζητήσω μαζί σας σχετικά με την επιλογή της φωτογραφικής σας μηχανής. Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω ότι η DSLR δεν είναι η μοναδική επιλογή όταν το ερώτημα είναι “αγορά φωτογραφικής μηχανής”.

Ποια μηχανή να πάρω;

Το παραπάνω ερώτημα το λαμβάνω σχεδόν καθημερινά περίπου 10 φορές και χαίρομαι που έχω βοηθήσει πολλούς από εσάς μέχρι στιγμής. Ωστόσο επειδή το συγκεκριμένο ερώτημα βγαίνει κάθε φορά στην επιφάνεια, είπα να σας αναλύσω σε ένα επεισόδιο φωτογραφικής κουβέντας τις σκέψεις μου σχετικά με την αγορά ή όχι μίας DSLR μηχανής και ποιές επιλογές θα μπορούσα να έχω;

Μία ματιά σε άλλες επιλογές

Ποιά Φωτογραφική Μηχανή να Πάρω

Καθαρά επαγγελματικά, οι DSLR φωτογραφικές μηχανές είναι η μοναδική επιλογή (μαζί με τις επαγγελματικές mirrorless). Ωστόσο επειδή 1 στους 10 δουλεύει καθαρά επαγγελματικά και τουλάχιστον 5 στους 10 αγοράζουν dslr μηχανές χωρίς ιδιαίτερη σκέψη το σημερινό μάθημα θα σας δείξει και μία άλλη επιλογή, μία εναλλακτική η οποία ενδεχομένως να μην σας δυσκολέψει, να μην σας κοστίσει ακριβά και χωρίς να σας κουράζει κατά την χρήση!

Φωτογραφίζοντας με Bridge Μηχανές

Οι “υβριδικές” bridge φωτογραφικές μηχανές είναι το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ DSLR και Compact Φωτογραφικών Μηχανών. Πρακτικά η “Bridge” κατηγορία κρατά πολλά από τα χαρακτηριστικά και από τις 2 κατηγορίες και επιτρέπει στον τελικό χρήστη να χειρίζεται μία μηχανή η οποία μπορέι να είναι άκρως βολική και συγχρόνως πανίσχυρη.

Χρήση Bridge Μηχανών στα Μαθήματα

Εγώ και ο Παναγιώτης αποκτήσαμε 2 Bridge φωτογραφικές μηχανές nikon με στόχο να σας δείξουμε τον τρόπο φωτογράφισης ακόμη και προχωρημένων θεμάτων χωρίς την προϋπόθεση μίας ακριβής DSLR μηχανής.

Γιατί στόχος μας είναι να σας αποδείξουμε ότι η μηχανή δεν κάνει τον Φωτογράφο, αλλά ο Φωτογράφος γίνεται φωτογράφος μέσα από τις γνώσεις που αποκτά από την συνεχή του εκπαίδευση!

Ποιά Φωτογραφική Μηχανή να Πάρω

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε τις σκέψεις μου και φυσικά θα δείτε την Nikon P7800, η οποία αποτελεί μία εκ των καλύτερων Bridge μηχανών εκεί εξώ και μαζί με τον Nikon P600 θα μας βοηθήσουν στα επόμενα φωτογραφικά μας μαθήματα!

Καλό μάθημα :Ρ