Φανταστικές HDR δημιουργίες!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Σήμερα θα “πιάσω” ένα θέμα το οποίο απασχολεί πολλούς ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους. Φυσικά μιλάω για το φωτογραφικό εφέ του HDR ή αλλιώς “High Dynamic Range“.Την συγκεκριμένη τεχνική την έχουμε δει πως μπορεί να γίνει από το Α εως το Ω, δηλαδή από την λήψη μέχρι και την τελική επεξεργασία (δείτε εδώ το μάθημα).

Σε εκείνο όμως το μάθημα είχαμε δει την τεχνική επεξεργασίας μέσω του Adobe Photoshop πως μπορεί να δημιουργήσει εκείνο να δημιουργήσει HDR (με τις όποιες δυσκολίες). Αυτή τη φορά θα δούμε το Photomatix Pro πως μπορεί να επέμβει στις φωτογραφίες μας και να μας δώσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το Photoshop.

Photomatix Pro Review

Το Photomatix Pro είναι το καλύτερο πρόγραμμα όταν η σκέψη μας πηγαίνει στην δημιουργία HDR φωτογραφιών. Μετά από συζητήσεις με πολλούς φίλους φωτογράφους αποφάσισα ότι είναι απαραίτητο να δείξω το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ομολογουμένως είναι η Νο1 επιλογή σε όλους όσους μίλησα.

Έτσι επικοινώνησα με την εταιρία που το έχει δημιουργήσει, την HDR Soft και όχι μόνο μου έδωσαν άδεια να το δείξω στο σημερινό review αλλά ήταν τόσο καλοί που μου έδωσαν μία έκπτωση 15% για όλους εσάς οι οποίοι θα θελήσετε να αγοράσετε το πρόγραμμα μέσα από το teachme.gr!

Photomatix Pro Review Tutorial - Δημιουργία HDR Φωτογραφιών (teachme.gr)

Photomatix Pro Review Tutorial – Δημιουργία HDR Φωτογραφιών (teachme.gr)

Το HDR με απλό τρόπο!

Αυτό που μου αρέσει στο Photomatix Pro είναι η ευκολία στην χρήση και η απλότητα στην δημιουργία φανταστικών αποτελεσμάτων. Εννοείται πως μπορώ να περάσω και στην πολύπλοκη πλευρά του προγράμματος αλλά 99 στις 100 φορές δεν είναι απαραίτητο.

Έτσι μπαίνω στο Photomatix Pro με τις φωτογραφίες μου ήδη σωστά τραβηγμένες (δείτε εδώ το μάθημα του Παναγιώτη σχετικά με την σωστή λήψη των HDR φωτογραφιών) και πρακτικά μέσα σε 5 λεπτά (το πολύ) έχω δημιουργήσει ένα φανταστικό αποτέλεσμα το οποίο θα χαίρομαι στην συνέχεια για πάντα!

Από κάτι Απλό σε ένα Αριστούργημα!

Η χρήση του Photomatix Pro είναι πραγματικά εθιστική καθώς θα σας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσετε μοναδικά φωτογραφικά θέματα από απλές και βαρετές φωτογραφίες. Έτσι πλέον καμία φωτογραφία δεν μπορεί να θεωρηθεί “κακή” εάν δεν την έχετε βάλει πρώτα μέσα στο Photomatix Pro!

Photomatix Pro Review Tutorial - Δημιουργία HDR Φωτογραφιών (teachme.gr)

Photomatix Pro Review Tutorial – Δημιουργία HDR Φωτογραφιών (teachme.gr)

Πολύπλευρο & Ευέλικτο

Το Photomatix Pro το οποίο θα παρακολουθήσετε στο μάθημα παρακάτω, αποτελεί μία μοναδική εφαρμογή η οποία είναι αρκετά ευέλικτη, δεν κουράζει τον Η/Υ, λειτουργεί γρήγορα και χωρίς κολλήματα,  μπορεί να χρησιμοποιήσει JPEG, PSD, TIFF, DNG & RAW αρχεία εικόνας και φυσικά λειτουργεί σε Windows και σε Macintosh.

Επίσης μπορείτε να εξάγετε τις φωτογραφίες σας μέσα από το Lightroom απευθείας στο Photomatix Pro χωρίς να χρειαστεί να εξάγετε τις φωτογραφίες σας πρώτα στον Η/Υ σε φορμάτ εικόνας JPG, TIFF 8bit & TIFF 16bit. Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα μέσα από μία πολύ δυνατή συνεργασία των 2 προγραμμάτων.

Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε “Batch Process” και έτσι να μετατρέψετε μαζικά φωτογραφίες χωρίς να τις κάνετε “με το χέρι” μία κάθε φορά.

Η όλη διαδικασία από την εισαγωγή των φωτογραφιών, την ευθυγράμιση, την αφαίρεση προβληματικών στοιχείων, την εισαγωγή και επεξεργασία HDR μέχρι την τελική επεξεργασία χρώματος, αντίθεσης και οξύτητας πριν την αποθήκευση, είναι μία διαδικασία παιχνιδιού και διασκέδασης η οποία θα σας επιτρέψει χωρίς κόπο να μαγέψετε με τις φωτογραφίες σας.

Δημιουργία “Ψεύδο-HDR”

Αν και δεν το δείχνω στο Review, το Photomatix Pro έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει HDR ακόμη καί από μία μόνο φωτογραφία, δηλαδή να πετύχει ένα ψεύδο HDR όπως το λέμε στους κύκλους μας! Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και εαν δεν έχετε καλή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα BKT (Bracketing) στις λήψεις της, μπορείτε με ένα JPG να δημιουργήσετε κάτι πολύ ανώτερο από το αρχικό σας αποτέλεσμα! (αν και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον RAW αρχείο εφόσον υπάρχει).

Παραδείγματα HDR & “Ψεύδο HDR” μέσα από το Photomatix Pro

Δείτε μερικά παραδείγματα χρήσης του Photomatix Pro τα οποία τα έκανα μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καθόλου κόπο.

Photomatix Pro Review Tutorial - Δημιουργία HDR Φωτογραφιών (teachme.gr)

Photomatix Pro Review Tutorial – Δημιουργία HDR Φωτογραφιών (teachme.gr)

Συστήνω το Photomatix Pro ανεπιφύλακτα

Το Photomatix Pro και την εταιρία HDR Soft την γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, με έχει βοηθήσει πολύ το συγκεκριμένο πρόγραμμα να πετύχω μερικά από τα καλύτερα HDR δημιουργήματα μου και γι’αυτο το λόγο το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιονδήποτε του αρέσει το “High Dynamic Range” και θέλει να ξεχωρίσει μέσα από αυτή την Φωτογραφική Τέχνη.

Γι’αυτο το λόγο σας προτείνω να κάνετε κλικ εδώ και να επισκεφτείτε την σελίδα του Photomatix Pro. Μέσα από την επίσημη σελίδα του προγράμματος μπορείτε να αγοράσετε το πρόγραμμα (κάντε κλικ εδώ) ή να το “δοκιμάσετε” πριν την αγορά κατεβάζοντας την “Trial” έκδοση του (κάντε κλικ εδώ).

Η τιμή του είναι αρκετά οικονομική και μέσα από την έκπτωση 15% που εξασφάλισα για εσάς θα γίνει ακόμη πιό προσιτή για όλους! Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον κωδικό teachmeGR στο πεδίο “Coupon” πριν την αγορά και αυτομάτως θα έχετε έκπτωση 15% μέσα από την αγαπημένη σας σελίδα!

Παρακολουθήστε το Μάθημα – Review του Photomatix Pro

Παρακάτω θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το μάθημα που έφτιαξα για εσάς σχετικά με το Photomatix Pro και επίσης θα μπορέσετε να δείτε και το μάθημα του Παναγιώτη Βλασόπουλου σχετικά με την σωστή λήψη των φωτογραφιών πριν την χρήση του προγράμματος.

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε δωρεάν την δοκιμαστική έκδοση του Photomatix Pro
Αγοράστε το Photomatix Pro με χρήση του κωδικού teachmeGR (έκπτωση 15%)

Η φωτογράφιση – Προετοιμασία των HDR

Η Επεξεργασία των Φωτογραφιών μέσα από το Photomatix Pro