Τέλος στον Μύθο της “Ακριβης” Φωτογραφικής Μηχανής!

Macro Λήψεις με μία Bridge Φωτογραφική Μηχανή

Ο Παναγιώτης Βλασόπουλος, υπεύθυνος του photo-gfx.gr έρχεται για μία ακόμη φορά στα μαθήματα του teachme.gr με στόχο να διώξει τον μύθο της ακριβής φωτογραφικής μηχανής! Με μία σειρά μαθημάτων, ο Παναγιώτης και εγώ, θα χρησιμοποιήσουμε πολύ πιο οικονομικές φωτογραφικές μηχανές οι οποίες θα ανταπεξέλθουν άκρως ικανοποιητικά σε ότι και αν τους ζητήσουμε!

Macro Λήψεις με μία Bridge Φωτογραφική Μηχανή

Επικρατεί η άποψη ότι “κάποιος θέλει μία ακριβή μηχανή για να φωτογραφίζει καλά”. Φυσικά αυτό δεν ισχύει εκτός αν μιλάμε για πολύ ακραίες συνθήκες λήψεις και χρήση εξωτερικού εξοπλισμού όπως Flash κλπ.

Για σχεδόν 80% των καθημερινών λήψεων, μία Bridge μηχανή (ανώτερη από μία Compact), ή μία “Compact” με επιλογές σε Manual ρυθμίσεις, μπορεί να μας καλύψει απόλυτα. Στο πρώτο μέρος του συγκεκριμένου κύκλου φωτογραφικών μαθημάτων, ο Παναγιώτης θα πιάσει ένα “ευαίσθητο” θέμα, αυτό της “Macro” φωτογραφίας.

Τελικά αυτό που μετράει, είναι αυτό που μας βολεύει!

Μέσα από αυτό το μάθημα Φωτογραφίας, θα δείτε με τα μάτια σας ότι πιο σημαντικό είναι να έχουμε μία ευέλικτη και οικονομική μηχανή (γιατί είναι δύσκολες οι εποχές), παρά μία ακριβότερη και πιό δύσκολη μηχανή. Λέμε “ναι” στις DSLR αλλά δεν λέμε ποτέ “όχι” σε μία “mirroless” επιλογή, όπως η Nikon Coolpix P600, η οποία θα μας δώσει πολλά περισσότερα με πολύ χαμηλότερο κόστος!

Γι’αυτο δημιουργήθηκε αυτός ο κύκλος μαθημάτων, για να σας αποδείξει ότι ο Φωτογράφος γίνεται μέσα από τις γνώσεις και όχι μέσα από τον εξοπλισμό του!

Καλό μάθημα :Ρ