Μοιάζει σαν θαύμα αλλά είναι αληθινό!

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι του teachme.gr! Σήμερα θα δημοσιεύσω δύο μαθήματα στην αγαπημένη σας σελίδα, ένα μάθημα Photoshop για ένα πολύ σημαντικό “ρετους” που θα πρέπει να γνωρίζετε αλλά και ένα φωτογραφικό μάθημα το οποίο θα είναι δωρεάν για όλους! Στο μάθημα Φωτογραφίας θα σας δείξω ένα μυστικό το οποίο θα μετατρέψει έναν οποιονδήποτε φακό σας σε ένα “Macro Θηρίο”!

Μία τεχνική η οποία μπορεί να φαντάζει μύθος ή να πρέπει να την ακολουθεί δίπλα ένα “αλλά”, ωστόσο είναι 100% αληθινή και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι πανίσχυρη και επιτρέπει στον φακό σας να είναι άκρως λειτουργικός και χωρίς να έχει απώλειες φωτός. Ένα μικρό θαύμα το οποίο αν δεν έχετε macro φακό θα σας επιτρέψει επιτέλους να αποκτήσετε, ενώ αν έχετε αγοράσει macro φακό ήδη, θα σας βοηθήσει να πλησιάσετε τα αντικείμενα ακόμη περισσότερο και να κάνει τα κουνούπια σαν ελέφαντες!

Μετατροπή Φακού σε “Μάκρο” με χρήση φίλτρων

Την σημερινή τεχνική την ανακάλυψα ενώ έψαχνα να βρώ κάτι καλύτερο απο την τεχνική της “αντιστροφής φακού”, την οποία την έχουμε αναλύσει εδώ στο teachme.gr (κάντε κλικ εδώ για να την δείτε στο αντίστοιχο μάθημα). Μπορώ να πω ότι συγκριτικά με την τεχνική “Reverse Lens” η μετατροπή ενός φακού σε macro με χρήση φίλτρων, αποτελεί μία κατά πολύ ανώτερη κίνηση, καθώς πέρα απο την πιό “επαγγελματική” μας εμφάνιση (δεν κυκλοφορούμε με τους φακούς ανάποδα), θα μας δώσει ανώτερα αποτελέσματα χωρίς απώλειες ως προς το φως και φυσικά έλεγχο του διαφράγματος/κλείστρου/iso τα οποία δεν είχαμε την δυνατότητα να τα ρυθμίσουμε με την “αντιστροφή του φακού“.

Πως ένας 50ρης φακός θα γίνει πανάκριβος Macro

Οι ακριβοί Macro φακοί φτάνουν μέχρι το f/2.8 στο άνοιγμα διαφράγματος, ο σημερινός φακός που θα μετατρέψουμε, θα μπορέσει να φτάσει μέχρι το f/1.8! Δηλαδή σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι πιό ακριβώς απο τους κανονικούς Macro (αν και το άνοιγμα διαφράγματος δεν παίζει σημαντικό ρόλο όσο το “κλείσιμο” στις φωτογραφίσεις Macro για μένα).

Θα πάρω τον απλό 50mm f/1.8 της Nikon ο οποίος είναι ακατάλληλος για φωτογραφίσεις Macro και με τα φίλτρα “μεγέθυνσης” που θα χρησιμοποιήσω, θα καταφέρω να φτάσω σε ένα Macro σημείο, αντίστοιχο με των κανονικών Macro φακών! Μόνο που θα έχω γλιτώσει τα 500 ευρώ που κοστίζει ένας τέτοιος φακός και γνωρίζω ότι εαν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος θα δυσκολεύεστε να αγοράσετε.

Εαν δεν έχετε τον Nikkor 50mm f/1.8 G που χρησιμοποίησα στο μάθημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οποιονδήποτε φακό σας και θα πάρετε αντίστοιχα αποτελέσματα!

Ποιοτική Αναβάθμιση

Συνεχώς προσπαθώ να βρω για εσάς τα καλύτερα κόλπα και έτσι να σας εξοπλίσω με τεχνικές και μυστικά τα οποία θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε σαν επαγγελματίας! Έτσι η σημερινή τεχνική που μοιράζομαι με όλους σας, θα σας βοηθήσει να εκμεταλευτείτε περισσότερο τον εξοπλισμό σας και να είστε σε θέση να φωτογραφίζετε περισσότερα θέματα! Φανταστείτε τι άλλο θα μπορούσατε να μάθετε μέσα απο τα χιλιάδες μαθήματα που υπάρχουν στο teachme.gr αποκλειστικά για τα Premium μέλη! Μην χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο, μπορείτε να κάνετε σήμερα το χόμπυ σας επάγγελμα και μπορείτε να το κάνετε μέσα απο το teachme.gr! Διαβάστε πως θα γίνετε Premium.

Καλό μάθημα :Ρ

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε απο που τα αγόρασα εγώ τα δικά μου φίλτρα.