Δέκατη Έκτη Κριτική Φωτογραφιών!

Καλό μήνα φίλες και φίλοι του teachme.gr, σήμερα ξεκινά επισήμως η 16η κριτική φωτογραφιών, ενός θεσμού που έχετε αγαπήσει! Μετά από 15 προηγούμενες κριτικές φωτογραφίας, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το φωτογραφικό επίπεδο τον συμμετοχών έχει ανέβει και αυτό βεβαίως, κάτι που ήταν αναμενόμενο και φυσικά είναι απλώς η αρχή γιατί θέλουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια!

Θέμα της 16ης Κριτικής Φωτογραφιών – Μουσική

Στην 16η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr θα έχουμε ένα θέμα με πρακτικά απεριόριστες εκφράσεις. Το θέμα αυτής της κριτικής φωτογραφίας είναι η “Μουσική“, ένα θέμα το οποίο μπορεί να μοιάζει στοχευμένο αλλά σκεφτείτε απλώς σε πόσες στιγμές της ζωής μας, η μουσική μας έχει κρατήσει παρέα. Από σήμερα 7 Ιουνίου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και έτσι να λάβετε μέρος στην 16η Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να σκεφτείτε το θέμα, να φωτογραφήσετε και να μας στείλετε την φωτογραφία σας για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας (διαβάστε παρακάτω τους όρους συμμετοχής)!

Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Μουσική“. Αυτό που θέλω να κάνετε σε αυτή την κριτική φωτογραφίας είναι να το ψάξετε περισσότερο, να αναζητήσετε φωτογραφίες με θέμα την “Μουσική”, να πάρετε ιδέες και φυσικά μέσα από τις προηγούμενες κριτικές φωτογραφίας (υπάρχουν όλες σε βίντεο) να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα λάθη τα οποία θα σας “κόψουν” βαθμούς. Η “Μουσική” μπορεί να εκφραστεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, μην μείνετε στα βασικά (όργανα μουσικής, συναυλίες κλπ) ή αν μεινετε εκεί, βρείτε δημιουργικές εκφράσεις τους. Ψάξτε τον δικό σας τρόπο και στείλτε τον με βάση τα παρακάτω στοιχεία:

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Μουσική

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε “αρχαίες” φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Βραβεία για τους 3 πρώτους!

Η δωδέκατη κριτική φωτογραφίας θα είναι η πρώτη με επίσημη χορηγία. Μαζί μας θα είναι η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, IconNet, η οποία θα προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές της κριτικής να εκτυπώσουν την φωτογραφία τους σε Kappa Fix διαστάσεων 50χ75 εκατοστών! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείγματα για έμπνευση

Τα παρακάτω δείγματα απότελούν απλές ιδέες για να πάρετε έμπνευση, φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες να φωτογραφίσετε και να μας στείλετε την συμμετοχή σας!

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!