Δέκατη Τέταρτη Κριτική Φωτογραφιών!

Πιστοί στο ραντεβού μας και αυτόν τον μήνα, σήμερα ξεκινά επισήμως η 14η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr! Έχοντας φτάσει πλέον σε 14 κριτικές φωτογραφίας, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το φωτογραφικό επίπεδο τον συμμετοχών έχει ανέβει και αυτό βεβαίως είναι απλά η αρχή σε αυτό το φωτογραφικό ταξίδι!

Θέμα της 14ης Κριτικής Φωτογραφιών – Άσπρο/Μαύρο

Το θέμα της 14ης κριτικής φωτογραφιών του teachme.gr είναι γενικό μεν, ωστόσο πολύ ιδιαίτερο.Μέσα από το Άσπρο/Μαύρο θα καλεστείτε να δημιουργήσετε την υποψηφιότητα σας η οποία μπορεί νέα έχει πρακτικά το οτιδήποτε, αρκεί να είναι Α/Μ.  Από σήμερα 5 Απριλίου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και έτσι να λάβετε μέρος στην 14η Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να σκεφτείτε το θέμα, να φωτογραφήσετε και να μας στείλετε την φωτογραφία σας για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας (διαβάστε παρακάτω τους όρους συμμετοχής)!

Όπως έγραψα και παραπάνω, το θέμα “Άσπρο/Μαύρο” είναι πρακτικά είναι ανεξάντλητο, εμείς θέλουμε να το “ψάξετε”, να παίξετε με τις αντιθέσεις και να δημιουργήσετε εν τέλει μία φωτογραφία χωρίς χρώμα, η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Ασπρόμαυρο“. Αυτό που δεν θέλω να κάνετε, είναι να κάνετε απλώς μία φωτογραφία από έγχρωμη ασπρόμαυρη και να την στείλετε. Θα αποτελεί βεβαίως “εντός θέματος” λήψη, ωστόσο θα είναι μία λήψη την οποία θα στείλουν αρκετοί και δεν θα ξεχωρίσει. Θέλω να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και να το ψάξετε παραπάνω, να βρείτε ιδέες, ιδιαίτερες γωνίες λήψης και ενδεχομένως να φωτογραφίσετε  ασπρόμαυρα μέσα από την μηχανή σας, για να μπορείτε να ελέγξετε την δύναμη της εικόνας πριν περάσετε στην επεξεργασία.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Άσπρο/Μαύρο

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε “αρχαίες” φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Βραβεία για τους 3 πρώτους!

Η δωδέκατη κριτική φωτογραφίας θα είναι η πρώτη με επίσημη χορηγία. Μαζί μας θα είναι η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, IconNet, η οποία θα προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές της κριτικής να εκτυπώσουν την φωτογραφία τους σε Kappa Fix διαστάσεων 50χ75 εκατοστών! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείγματα για έμπνευση

Τα παρακάτω δείγματα απότελούν απλές ιδέες για να πάρετε έμπνευση, φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες να φωτογραφίσετε και να μας στείλετε την συμμετοχή σας!

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!