Δέκατη Τρίτη Κριτική Φωτογραφιών!

Πιστοί στο ραντεβού μας και αυτόν τον μήνα, σήμερα ξεκινά επισήμως η 13η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr! Γρουσούζικη ή όχι, είναι γεγονός ότι μέσα από 12+1 κριτικές φωτογραφίας έχετε ήδη ανεβάσει το επίπεδο σας φωτογραφικά και αυτό βεβαίως είναι η αρχή!

Θέμα της 13ης Κριτικής Φωτογραφιών – Πίστη

Υπάρχει η παροιμία που λέει “Λείπει ο Μάρτης απ’την Σαρακοστή;”, βάσει αυτής της παροιμίας θα κινηθεί το θέμα της 13ης κριτικής το οποίο θα είναι η “Πίστη”. Ασχέτως αν πιστεύετε στον Θεό, Αλλάχ, Βούδα, Δία, Φύση ή στην δύναμη του εαυτού σας, το θέμα της “Πίστης” είναι πολύ προσωπικό, οπότε περιμένουμε πολλές και διάφορετικές εκφράσεις του μέσα από τις δικές σας φωτογραφίες! Από σήμερα 1 Μαρτίου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και έτσι να λάβετε μέρος στην 13η Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να σκεφτείτε το θέμα, να φωτογραφήσετε και να μας στείλετε την φωτογραφία σας για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας (διαβάστε παρακάτω τους όρους συμμετοχής)!

Όπως έγραψα και παραπάνω, το θέμα “η Πίστη” είναι πρακτικά είναι ανεξάντλητο, μπορεί να ξεφύγει από τις θρησκείες και μπορεί να αποδωθεί με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε, αρκεί βεβαίως να είναι εντός θέματος, δηλαδή να εκφράζει την πίστη! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Πίστη“. Αυτό που δεν θέλω να κάνετε, είναι να βρείτε εικόνες αγίων ή το εσωτερικό/εξωτερικό κάποιας εκκλησίας και να το φωτογραφίσετε. Θα αποτελεί βεβαίως “εντός θέματος” λήψη, ωστόσο θα είναι μία λήψη την οποία θα στείλουν αρκετοί και δεν θα ξεχωρίσει. Θέλω να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και να το ψάξετε παραπάνω, να βρείτε ιδέες, ιδιαίτερες γωνίες λήψης και αν είναι πάτε στο κλασσικό στυλ (εκκλησία & αγίους), κάντε το με μία άλλη ματιά!

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Πίστη

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε “αρχαίες” φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Βραβεία για τους 3 πρώτους!

Η δωδέκατη κριτική φωτογραφίας θα είναι η πρώτη με επίσημη χορηγία. Μαζί μας θα είναι η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, IconNet, η οποία θα προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές της κριτικής να εκτυπώσουν την φωτογραφία τους σε Kappa Fix διαστάσεων 50χ75 εκατοστών! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείγματα για έμπνευση

Τα παρακάτω δείγματα απότελούν απλές ιδέες για να πάρετε έμπνευση, φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες να φωτογραφίσετε και να μας στείλετε την συμμετοχή σας!

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!