Δωδέκατη Κριτική Φωτογραφιών!

Ξεκίνησε επισήμως η 12η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr! Έπειτα από 11 πολύ πετυχημένες Κριτικές Φωτογραφιών (δείτε όλες τις κριτικές εδώ) και μετά από τους νέους κανόνες που εφαρμόστηκαν την τελευταία φορά (κάντε κλικ εδώ για να τους μάθετε) έφτασε η στιγμή στην οποία θα σας ανακοινώσω την Δωδέκατη Κριτική Φωτογραφιών του teachme.gr & photo-gfx.gr η οποία εύχομαι πως θα κινηθεί σε ανώτερο επίπεδο σε σχέση με τις προηγούμενες!

Θέμα της Δωδέκατης Κριτικής Φωτογραφιών – Πορτραίτο

Η πρώτη κριτική φωτογραφίας του 2018 θα έχει και πάλι ως θέμα το πορτραίτο. Ο λόγος που επιστρέφουμε για τρίτη φορά στο «Πορτραίτο» είναι α) γιατί σας αρέσει πάρα πολύ ως θέμα και β) γιατί θέλουμε να δούμε αν έχετε βελτιωθεί μέσα από τις προηγούμενες 2 κριτικές με αυτό το θέμα. Από σήμερα 1 Φεβρουαρίου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και να λάβετε μέρος στην Δωδέκατη Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να φωτογραφήσετε ένα πορτραίτο και να μας το στείλετε για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας!

Το θέμα είναι κάτι το οποίο το έχουμε ξαναδεί, μέσα από τις 2 προηγούμενες κριτικές φωτογραφίας, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, μπορείτε να πάρετε ιδέες, να εμπνευστείτε ή να αποφυγετε τυχών λάθη τα οποία θα «καταδικάσουν» την φωτογραφία σας. Οι ιδέες πρακτικά είναι ανεξάντλητες και το θέμα μπορεί να αποδωθεί με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε, αρκεί να είναι εντός θέματος, δηλαδή να αναδεικνύει ένα προσωπο! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα «Κριτική Φωτογραφιών – Πορτραίτο«.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να «περάσει» η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Πορτραίτο

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε «αρχαίες» φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Βραβεία για τους 3 πρώτους!

Η δωδέκατη κριτική φωτογραφίας θα είναι η πρώτη με επίσημη χορηγία. Μαζί μας θα είναι η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, IconNet, η οποία θα προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα στους 3 πρώτους νικητές της κριτικής να εκτυπώσουν την φωτογραφία τους σε Kappa Fix διαστάσεων 50χ75 εκατοστών! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group «We Love Photography – Greece» μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείτε την 1η κριτική φωτογραφίας με θέμα το πορτραίτο

Δείτε την 10η κριτική φωτογραφίας με θέμα το πορτραίτο

 Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο «Κριτική Φωτογραφιών«, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!