Δέκατη Κριτική Φωτογραφιών!

Ξεκίνησε επισήμως η 10η κριτική φωτογραφιών του teachme.gr! Έπειτα από 9 πολύ πετυχημένες Κριτικές Φωτογραφιών (κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πρώτητην δεύτερητην τρίτητην τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη, την έβδομη, την όγδοη αλλά και την ένατη κριτική φωτογραφιών) και μετά από τους νέους κανόνες που εφαρμόστηκαν την τελευταία φορά (κάντε κλικ εδώ για να τους μάθετε) έφτασε η στιγμή στην οποία θα σας ανακοινώσω την Δέκατη Κριτική Φωτογραφιών του teachme.gr & photo-gfx.gr!

Θέμα της Δέκατης Κριτικής Φωτογραφιών – Πορτραίτο

Αυτόν τον μήνα θα γυρίσουμε στο θέμα της πρώτης κριτικής, δηλαδή το “Πορτραίτο”! Από σήμερα 4 Μαϊου (πρώτη πέμπτη κάθε μήναμέχρι και την Κυριακή 13 Μαϊου 2017 μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας και να λάβετε μέρος στην Δέκατη Κριτική Φωτογραφιών. Έχετε 10 γεμάτες ημέρες να φωτογραφήσετε ένα πορτραίτο και να μας το στείλετε για να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή σας!

Το θέμα είναι κάτι το οποίο το έχουμε δει και πριν απο ένα χρόνο περίπου, έχετε την δυνατότητα να δείτε την πρώτη κριτική για το πορτραίτο (θα την δείτε παρακάτω) να πάρετε έμπνευση και φυσικά να αποφύγετε τα όποια λάθη έγιναν από τους συμμετέχοντες εκείνη την φορά. Οι ιδέες πρακτικά είναι ανεξάντλητες και το θέμα μπορεί να αποδωθεί με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε, αρκεί να είναι εντός θέματος! Την φωτογραφία σας θα την στείλετε στο email teachmedotgr@gmail.com με θέμα “Κριτική Φωτογραφιών – Πορτραίτο”.

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για να “περάσει” η συμμετοχή σας στον τελικό:

  • Θέμα: Πορτραίτο

  • Αριθμός Φωτογραφιών: 1

  • Διαστάσεις Φωτογραφίας: Η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας να είναι μέχρι 1920 pixels

  • Φορματ Φωτογραφίας: jpg

  • Όνομα Φωτογραφίας: Το όνομα σας, πχ vangelis-vlasopoulos.jpg (στα ελληνικά ή λατινικά)

  • Προαιρετικά Στοιχεία για δική σας προώθηση: facebook, twitter, instagram κλπ

Όσες φωτογραφίες δεν έχουν τα παραπάνω στοιχεία θα απορρίπτονται χωρίς προειδοποίηση, οπότε μεγάλη προσοχή στα παραπάνω στοιχεία.

Επιπλέον Κίνητρο για Τωρινές Φωτογραφίες

Για να σας δώσουμε κίνητρο να βγείτε έξω και να βγάλετε τωρινές φωτογραφίες και όχι να βρίσκετε και να στέλνετε “αρχαίες” φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας, θα λάβουμε υπ’όψην και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας η οποία καταγράφεται στο αρχείο (metadata). Αν η φωτογραφία που βγάλατε αυτές τις ημέρες βγει υποψήφια για την πρώτη θέση με μία άλλη η οποία είχε τραβηχθεί π.χ. πέρσι, τότε θα προτιμήσουμε την νέα.

Βραβείο Πρώτου

Και σε αυτή την κριτική φωτογραφίας θα έχουμε βραβείο για τον πρώτο! Έτσι ο νικητής της έκτης Κριτικής Φωτογραφιών θα μπορέσει να διαλέξει ανάμεσα σε 2 δώρα: ένα πακέτο βασικής εκμάθησης από το teachme.gr ή ένα σεμινάριο φωτογραφίας του Πάνου Βλασόπουλου με θέμα το πορτραίτο! Ταυτόχρονα ο νικητής θα βλέπει την φωτογραφία του ως εξώφυλλο στο group “We Love Photography – Greece” μέχρι την επόμενη κριτική φωτογραφίας!

Δείτε την 1η κριτική φωτογραφίας με θέμα το πορτραίτο

Κριτική Φωτογραφιών

Όταν διαβάσετε τον όρο “Κριτική Φωτογραφιών“, δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να έχετε άγχος στο να στείλετε την φωτογραφία σας. Το αντίθετο θα έλεγα, μέσα από την κριτική θα μπορέσετε να δείτε πράγματα τα οποία ίσως να μην τα έχετε παρατηρήσει και έτσι να βελτιωθείτε γρηγορότερα! Επίσης, αν η φωτογραφία σας πάρει τις καλύτερες κριτικές θα μπορέσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τα video επεισόδια μας, τα κοινωνικά μας δίκτυα και μέσα από τις βραβεύσεις που θα κάνουμε! Όπως και αν έχει όμως μέσα από την κριτική φωτογραφίας στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι υποκειμενικά.

Εν αναμονή των φωτογραφιών σας!