Φωτογράφιση σε ταράτσα με τη D800 και το Sigma Art 50mm

Ο Πάνος Βλασόπους σήμερα θα μοιραστεί μαζί μας ένα πολύ όμορφο και οικονομικό τρόπο φωτογράφισης, ο οποίος σίγουρα θα σας δώσει εξαιρετικές φωτογραφίες! Το μόνο που χρειάζεται να έχετε διαθέσιμο είναι μια ταράτσα και ενδεχομένος έναν ψηλό τοίχο (ιδανικά και τα 2). Με τον αγαπημένο του εξοπλισμό, την Nikon D800 και τον Sigma ART 50mm f/1.4 και την καλή μας φίλη, την Άννα Πετρολέκα, θα δείτε πώς μέσα σε λίγα λεπτά, η ταράτσα δεν είναι μόνο για να… απλώνουμε μπουγάδα!

Φωτογραφική αποστολή: “Ταράτσα”

Γνωρίζουμε πως η ταράτσα και πόσω μ΄άλλον το μεσημέρι δεν είναι το καταλληλότερο σημείο φωτογράφισης. Όμως αν το καλοσκεφτούμε, μιλάμε για έναν ανοιχτό χώρο, συνήθως λευκό και αν σου “κάτσει” να έχεις γείτονα με ψηλότερο σπίτι κολλητά σε σένα, τότε μιλάμε για ένα ατελείωτο φόντο και γενικότερα ένα σκηνικό έτοιμο για ωραία πράγματα!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες, κάτω από τον δυνατό ήλιο

Η εύρεση της “σωστής” ταράτσας είναι το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της αποστολής, από την στιγμή που θα βρεθεί χρειάζεσαι μετά 2 πράγματα: α) ένα πρόθυμο μοντέλο να σε βοηθήσει στις λήψεις και β) δυνατό μεσημεριανό ή ελαφρώς απογευματινό ήλιο!

Γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από το teachme.gr και μέσα από τους κύκλους βασικής εκμάθησης της φωτογραφίας “Basics of Photography” πως οι λήψεις το μεσημέρι κάτω από τον “σκληρό ήλιο” είναι συνήθως απογοητευτικές για λήψεις ανθρώπων. Αυτό όμως όταν φωτογραφίζουμε “φυσιολογικές εικόνες”, κάτι που όπως είναι λογικό, δεν θα γινόταν στην ταράτσα. Έτσι ο Πάνος, έντυσε μπαλαρίνα την Άννα και την τοποθέτησε σε ιδιαίτερες πόζες. Με την βοήθεια υφασμάτων προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το σκληρό φως του ήλιου για υψηλές αντιθέσεις του λευκού και του μαύρου και να φέρει κατά κάποιον τρόπο την μαγεία του “Richard Avedon” στις ασπρόμαυρες εικόνες του.

Nureyev – © 1961 Richard Avedon

Παρακολουθήστε την φωτογράφιση

Φωτογράφιση σε ταράτσα με τη D800 και το Sigma Art 50mm

Η ταράτσα ήταν μια πραγματικά καλή ιδέα από τον Πάνο, ένα εξαιρετικό σκηνικό πάνω από τα γραφεία των PhotoBros.GR την οποία θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι στο μέλλον για διάφορα project. Αυτό το “ατελείωτο” λευκό φόντο, σε συνδυασμό με την λευκή ταράτσα και τον δυνατό ήλιο, θα μας επιτρέψει να φωτογραφίσουμε ολόκληρα projects μόνο με μια μηχανή και έναν φακό. Από ιδιαίτερα εκφραστικά πορτραίτα μέχρι φωτογραφήσεις μόδας. Δώστε βάση στα πάντα γύρω σας και ποιός ξέρει, ίσως ανακαλύψετε μοναδικά πράγματα. Πάνω απ’όλα δώστε χρόνο στην αναζήτησή σας, εμάς ήταν μπροστά στα μάτια μας και μας πήρε τουλάχιστον 3 χρόνια να το σκεφτούμε. Γυρίστε πίσω, δείτε γωνίες και σημεία που τα είχατε περάσει για εντελώς αδιάφορα, εκεί μπορεί να βρείτε κρυμμένους θησαυρούς!

Παρακολουθήστε την φωτογράφιση στο παρακάτω βίντεο και εμπνευστείτε ελεύθερα!