Το Flash “Αλλάζει” το Παιχνίδι!

Φωτογράφιση με Flash #1

Ο Παναγιώτης Βλασόπουλος, υπεύθυνος του photo-gfx.gr ξεκινά έναν πολύ ενδιαφέρον κύκλο μαθημάτων στο teachme.gr! Έναν κύκλο που πολλοί από εσάς έχετε ζητήσει και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην σας ακούσουμε!

Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων σχετικά με το Flash θα αναφερθούμε στην “Flash Φωτογράφιση” και στα επεισόδια που θα δημοσιεύονται κατά καιρούς θα σας δίνουμε συμβουλές χρήσης των Flash μας αλλά και πολύτιμης θεωρίας γύρω από αυτά!

Φωτογράφιση με Flash – Μέρος 1ο

Φωτογράφιση με Flash #1

Στο πρώτο επεισόδιο του κύκλου σχετικά με τα Flash, ο Πάνος θα μας δείξει τις διαφορές της φωτογράφισης όταν το Flash είναι επάνω στην μηχανή και όταν είναι εκτός της μηχανής. Το “on & off Camera Flash” όπως λέγεται στα αγγλικά, θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε διαφορετικά φωτισμένες λήψεις οι οποίες άμεσα θα μετατρέψουν τις “βαρετές” και χωρίς βάθος φωτογραφίες, σε άκρως ενδιαφέρουσες και πολυ-επίπεδες!

Όλα τα σύγχρονα Flash μπορούν να χειριστούν εκτός της μηχανής, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το “φλασάκι” σας κάπου αλλού και να “πυροβολήσετε” το μοντέλο σας. Η διαφορετική γωνία της λήψης και η διαφορετική γωνία φωτισμού μέσω του εξωτερικού Flash, σχεδόν πάντα θα σας δίνει ανώτερα αποτελέσματα στις εξωτερικές σας λήψεις!

Δείτε το Video

Σε αυτό το video  o Πάνος Βλασόπουλος θα χρησιμοποιήσει 2 διαφορετικά Flash και σε τιμή αλλά και σε φήμη, με τον τρόπο αυτό θα σας δώσει να καταλάβετε ότι το πιο σημαντικό δεν είναι ο “ακριβός εξοπλισμός” αλλά ο τρόπος λήψης και η όρεξη για διαφορετικές τοποθετήσεις του Flash μας!

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον cameraman Γιάννη Βλασόπουλο που εκτέλεσε “χρέη” μοντέλου σε αυτό το μάθημα! :)