Αποτελεί κοινό μυστικό πως η φωτογράφιση με τεχνικό φωτισμό αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε φωτογράφο. Ιδιαίτερα η φωτογράφιση με φωτισμό στιγμιαίας λάμψης ή πολύ πιο απλά “Flash” αποτελεί την πιο δύσκολη διαδικασία φωτογράφισης αλλά ενδεχομένως την πιο δυνατή τεχνική απεικόνισης και σωστής φώτισης, είτε το θέμα σας είναι κάποιο μοντέλο για λήψεις ομορφιάς, είτε όπως θα δούμε σε αυτό το βίντεο, το μοντέλο σας είναι ένας πρωταθλητής πολεμικών τεχνών και επιθυμεί δυναμικές λήψεις ακόμη και κάτω από το νερό!

Τέτοιου είδους λήψεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την βοήθεια των Flash και ιδιαίτερα των Studio Flash της Godox που εδώ και χρόνια χρησιμοποιούμε. Με την ιδιαιτερότητα της μπαταρίας, τα συγκεκριμένα flash μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε μέρος και να φωτίσουν χωρίς πρίζα (πολύ σημαντικό κομμάτι όταν υπάρχει και νερό στο σκηνικό για αποφυγή ατυχημάτων). Επίσης λόγως της εξαιρετικά ταχύτατης απόσυρσης της λάμψης T5 και T1 μέσω των Studio Flash μπορούμε να “παγώσουμε” τα πάντα χωρίς καμία δυσκολία!

Μάθετε τα πάντα για τα Flash

Αν επιθυμείτε να ξεχωρίσετε ως φωτογράφος και να “δαμάσετε” τα Flash και τα Studio Flash κάντε ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σας και αγοράστε με΄σα από το eshop του teachme.gr την τέταρτη τάξη του κύκλου “Basics of Photography” (κάντε κλικ εδώ για περισσότερα). Μέσα από αυτόν τον μοναδικό κύκλο για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα, θα κατανοήσετε πλήρως τις ιδιαιτερότητες των Flash και θα εκτοξέυσετε τις γνώσεις σας μέσα από τους πρακτικούς και πιο προχωρημένους κύκλους σεμιναρίων “Flash Masterclasses” (κάντε κλικ εδώ για περισσότερα).

Δείτε όλη την σειρά Basics of Photography & Flash Masterclass

Μέσα από τα σεμινάρια του teachme.gr έχουμε ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα των Flash φωτισμών. Στους κύκλους βασικής εκμάθησης της φωτογραφίας και ιδιαίτερα στον τέταρτο κύκλο των Basics of Photography έχουμε αναλύσει πλήρως τα flash, σε βαθμό που θα τα μάθετε απόλυτα, ενώ μέσα από τους κύκλους προχωρημένων σεμιναρίων Flash MasterClasses έχουμε δουλέψει μόνο με Flash και Studio Flash για να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα! Ρίξτε μια ματιά και στις 2 αυτές ενότητες και θα δείτε την φωτογράφιση με Flash σίγουρα με άλλο μάτι!

Φωτογράφιση πορτραίτου αθλητή

Σε αυτό το φωτογραφικό σενάριο, ο Πάνος Βλασόπουλος θα μας δείξει τους τρόπους και όλη την διαδικασία φωτογράφισης πορτραίτου (και όχι μόνο) ενός αθλητή πολεμικών τεχνών! Μέσα από το μοναδικό “στούντιο καταστροφής” που έχουμε δημιουργήσει, φωτογράφησε τον αθλητή σε ομαλές και… ανώμαλες συνθήκες με στόχο το εξαιρετικό αποτέλεσμα που είχε στο μυαλό του! Το αποτέλεσμα ήταν για μια ακόμη φορά μοναδικό και η όλη διαδικασία είναι γεμάτη κόλπα και τεχνικές τις οποίες μπορείτε να “μεταφέρετε” στις δικές σας φωτογραφίσεις!

Ο Πάνος ξεκίνησε με στατικά πορτραία, μια κλασική του κίνηση για να έχει τις πρώτες εικόνες και φυσικά να “ζεσταθεί” και εκείνος αλλά και ο φωτογραφιζόμενος. Μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει στην συνέχεια στο πιο “προχωρημένο” concept!

Παρατηρήστε μέσα στο βίντεο πως ο Πάνος μέσα από χιούμορ και έξυπνες ατάκες αυτοσαρκασμού προσπαθεί να “σπάσει” το άγχος του “μοντέλου”, κάτι απαραίτητο ιδιαίτερα όταν δεν φωτογραφίζουμε επαγγελματίες μοντέλα αλλά ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία και επιθυμούν επαγγελματικές εικόνες. Η επιτυχημένη σύνδεση μεταξύ φωτογράφου και μοντέλου είναι ουσιαστικά το μυστικό της επιτυχίας κάθε προσπάθειας.

Και επειδή στο αίμα του Πάνου πάντα ρέει η όρεξη για κάτι καινούριο, δεν θα μπορούσε να μην δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανοτητές του στο άθλημα κάτω από τη συνεχή τεχνητή βροχή! Αυτό δεν ήταν στο σενάριο, αλλά δεν θα μπορούσε ο προπονητής Βλαδίμηρος να του το αρνηθεί!

Βρείτε Flash και πολλά άλλα στο PhotoBros.GR

Μέσα από την επίσημη σελίδα μας (www.PhotoBros.gr) εκτός από τις καλύτερες μεταχειρισμένες φωτογραφικές μηχαν΄ές και φακούς θα βρείτε και λύσεις σε περιφερειακά φωτογραφίας και φωτιστικές πηγές, όπως τα Flash. Επιλέξτε τώρα το δικό σας και λάβετέ το αύριο στην πόρτα σας! Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας και σας προτείνουμε καθημερινά να ρίχνετε μια ματιά!

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο του Πάνου και γράψτε αν θέλετε τις ερωτήσεις σας στο youtube! Μην ξεχάσετε να κάνετε “Like” “Share” και “Εγγραφή (κλικ εδώ για μεταφορά)” στο επίσημο κανάλι μας στο youtube!

Καλό μάθημα :Ρ