“Που πας ρε Καραμήτρο”;

Συνεχώς διαβάζω εγώ και ο αδερφός μου μηνυματά σας, στα περισσότερα δίνουμε ιδιαίτερα βαρύτητα, σε πολλά απαντούμε όταν βρούμε τον απαραίτητο χρόνο και σε άλλα απλά κάνουμε video όπως το σημερινό! Η σημερινή φωτογραφική κουβέντα έχει ως στόχο να “θίξει” όλους εκείνους που πιστεύουν ότι φωτογράφος “γεννιέσαι”, δεν γίνεσαι και επίσης ότι και να κάνεις δεν θα φτάσεις τα “φωτογραφικά ταλέντα” που κυκλοφορούν εκεί έξω… ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;;; 

Φωτογραφική Κουβέντα #22 – Εκπαίδευση & Πρακτική

Δεν υπάρχει χόμπυ ή επάγγελμα το οποίο να μην χρειάζεται μία απαραίτητη εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στην συνέχεια. Η Φωτογραφία, ως Τέχνη, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το επάγγελμα του φωτογράφου δεν απαιτεί από τον ασκούμενο να έχει πάει σε σχολή, σε ΤΕΙ ή να έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια τα οποία θα τον ανεβάσουν θεωρητικό επίπεδο. Επίσης δεν απαιτεί να έχει ο φωτογράφος προηγούμενη πρακτική εξάσκηση και ενασχόληση με το αντικείμενο.

Το ότι όμως δεν το “απαιτεί, ” δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το κάνετε! Η εκπαίδευση στην φωτογραφία και την επεξεργασία της καθώς και η πρακτική άσκηση στην συνέχεια θα σας επιτρέψει να ανοίξετε τα “μάτια” σας και να δείτε σωστά αυτή την φανταστική τέχνη που αγαπάμε! Δεν υπάρχει κάποιος που γεννήθηκε ταλέντο ή μάλλον, δεν υπάρχει κάποιος που γεννήθηκε ταλέντο και έκανε μόνο με αυτό καριέρα. Η φωτογραφική καριέρα ενός ανθρώπου στηρίζεται περισσότερο στην εκπαίδευση και την πρακτική και λιγότερο στο ταλέντο που μπορεί έμφυτα να έχει κάποιος.

“Λασπωθείτε”, κάνει καλό!

Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από την ενασχόληση και την εκπαίδευση, το διάβασμα δηλαδή και το “λάσπωμα” των δοκιμών με την μηχανή μας, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τεχνικές και να ανακαλύψουμε τρόπους λήψης και διόρθωσης λαθών που κάναμε στο παρελθόν! Οπότε εαν έχετε μεράκι την Φωτογραφία και θέλετε μία μέρα να “βγάζετε το ψωμί” σας μέσα από τον συγκεκριμένο κλάδο, ρίξτε μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση και στην πρακτική άσκηση.

Αυτό θα προσπαθήσει να σας δείξει σε αυτήν την Φωτογραφική Κουβέντα ο Παναγιώτης Βλασόπουλος, ο οποίος από το πουθενά, θα προσπαθήσει να το παίξει κιθαρίστας και τραγουδιστής (2 σε 1). Ένα παράδειγμα το οποίο θα αποδείξει ότι σε κανένα τομέα/χόμπυ ή επάγγελμα δεν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι αν πρώτα δεν έχει εκπαιδευτεί και δεν έχει κάνει πρακτική εξάσκηση!

Αν αγοράζετε μία DSLR μηχανή και πιστεύετε ότι αυτομάτως θα κάνετε καριέρα χωρίς κόπο και διάβασμα, τότε καλύτερα να αγοράσετε ένα καλό κινητό (έχει και φωτογραφική μέσα) ή μία καλή compact/bridge. Και οι τρεις αυτές επιλογές θα σας δώσουν αυτόματες λύσεις και έτσι άμεσα θα νιώσετε “άξιος φωτογράφος” χωρίς κόπο και διάβασμα!

Δείτε το βίντεο