Μία Ενοχλητική Κατάσταση Πραγματικά

Φωτογραφική Κουβέντα Nikkor 24-70

Σήμερα στην φωτογραφική κουβέντα για πρώτη φορά θα εμφανιστούμε μαζί ο Παναγιώτης και εγώ για να σας μιλήσουμε για μία ενοχλητική κατάσταση η οποία πρέπει να αλλάξει άμεσα από αγαπημένη μας εταιρεία, την Nikon. Γνωρίζετε την αγάπη μας για την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά όταν το στραβό εμφανίζεται θα είμαστε εκεί για να λέμε τα “σύκα σύκα & τη σκάφη σκάφη”. 

Φωτογραφική Κουβέντα #20

Στο εικοστό επεισόδιο της Φωτογραφικής Κουβέντας θα μιλήσουμε για το πρόβλημα του κορυφαίου φακού “Nikkor 24-70 – f/2.8“. Ο συγκεκριμένος φακός αποτελεί την Νο1 επαγγελματική επιλογή για κάθε φωτογράφο και αποτελεί το πρώτο μέλος της “Αγίας Τριάδας” των “Nikkor” φακών (οι άλλοι είναι ο Nikkor 14-24 f/2.8 & o Nikkor 70-200 f/2.8). Εκτός όμως από την Νο1 επιλογή φακού για επαγγελματίες από το 2007 μέχρι και σήμερα, ο Nikkor 24-70 f/2.8 είναι και πανάκριβος (1.600 ευρώ τουλάχιστον). Θα μου πείτε “ότι πληρώνεις παίρνεις” και δεν θα διαφωνίσω, οι φωτογραφίες μέσα από τον Nikkor 24-70 f/2.8 είναι κορυφαίες και κρυστάλλινες, ωστόσο θέλω όταν πληρώνω τόσα χρήματα να παίρνω 100% ποιότητα, μέσα-έξω. Και κάπου εκεί το “έχασε” η nikon και όπως είναι φυσικό και επόμενο βρεθήκαμε εμείς να σας το πούμε καθώς εσείς είστε η προτεραιότητα μας και η σωστή ενημερωσή σας!

Ένα Πρόβλημα που Πρέπει να Αλλάξει από… Χθες!!!

Ο Nikkor 24-70 f/2.8 είναι το κρυφό (για άλλους ίσως και “υγρό”) όνειρο κάθε φωτογράφου! Είναι ταχύτατος, οξύς και στιβαρός. Προσωπικά τον είχα “λιγουρευτεί” και εγώ πριν στραφώ στον Tamron 24-70 f/2.8 – VC και το έκανα κυρίως λόγω της τιμής του (1600 ευρώ ο ένας, 880 ευρώ ο άλλος). Ωστόσο ο Nikkor 24-70 f/2.8 παρουσιάζει ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αλλάξει από… Χθες! Αναφέρομαι στην χειρολαβή του “ζουμ” του φακού το οποίο τείνει να επεκτείνεται και να χαλαρώνει πολύ εύκολα. Ο Πάνος αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα και αναγκάστηκε να το αλλάξει ήδη μία φορά (και όπως θα δείτε στο video πάει και για την δεύτερη αλλαγή σύντομα).

Πραγματικά πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο η Nikon θα μπορούσε κάλλιστα να το διορθώσει και να μην δίνει απαντήσεις τύπου “συμβαίνει λόγω του ιδρώτα των χεριών”. Μέσα από το συγκεκριμένο video ελπίζουμε να αλλάξει κάτι και το πρόβλημα ενός κατά τα άλλα “τούμπανου” φακού να σταματήσει να υφίσταται. Ενδεχομένως να έχει σταματήσει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα στην νέα έκδοση του Nikkor 24-70 f/2.8 VR ο οποίος κυκλοφόρησε φέτος αλλά δεν έχει προλάβει να “ιδρώσει” ακόμη στα χέρια μας… Θα κάνουμε μία έρευνα για το νέο μοντέλο το οποίο έχει πλέον “VR” (αλλά κοστίζει ακόμη ακριβότερα) και θα επανέλθουμε στο μέλλον και γι’αυτο το θέμα.

Το κόστος αλλαγής του λάστιχου είναι 10 ευρώ στο εξουσιοδοτημένο service της nikon. Ξέρω δεν είναι πολλά τα λεφτά αλλά όταν αγοράζω ένα κόσμημα δεν θέλω α) να μου βγάζει τέτοιες “ζημιές” και β) να μου το αγγίζει άλλο χέρι εκτός των δικών μου!

Δείτε την Φωτογραφική Κουβέντα

Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε την φωτογραφική κουβέντα και τι ακριβώς λέμε για τον Nikkor 24-70 f/2.8</a>.