Τι είδαμε στην Photovision 2015.

Φωτογραφική Κουβέντα #14

Στο 14ο επεισόδιο της φωτογραφικής κουβέντας, ο Παναγιώτης Βλασόπουλος θα σας μιλήσει για την φετινή Photovision, την Έκθεση Φωτογραφίας η οποία γίνεται κάθε 2 χρόνια και πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης όπως σε κάθε έκθεση, έτσι και αυτή την φορά, ήταν εκεί με σκοπό να σας δώσει το δικό του “στίγμα”!

Κορυφαίες ελλείψεις

Φωτογραφική Κουβέντα #14

Όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω video της Φωτογραφικής Κουβέντας, ο Παναγιώτης θα μιλήσει καθαρά για φωτογραφικό εξοπλισμό και τίποτα περισσότερο. Παρατήρησε λοιπόν μία έκθεση με πολλές ελλείψεις και προβλήματα οργάνωσης τα οποία έκαναν αρνητική διαφορά αυτή την χρονιά.

Η μεγαλύτερη έλλειψη ήταν αυτή της εταιρείας Canon, η οποία μπορεί από πολλούς να θεωρείται ως η κορυφαία εταιρεία φωτογραφικών ειδών, ωστόσο σε αυτή την Φωτογραφική Έκθεση, “γύρισε την πλάτη” στους επαγγελματίες αλλά και στους ερασιτέχνες που ήθελαν να δοκιμάσουν από κοντά τα νέα της προϊόντα.

Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Προκαλεί πραγματικά ερωτηματικά η στάση της Canon, σε μία Έκθεση που συνήθως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (το 2013 σάρωσε), αλλά και άλλων εταιρειών όπως η Φωτογραφική Sony & η Sigma. Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος της “απουσίας” τους μπροστά σε ένα κοινό όπως το ελληνικό, το οποίο λατρέυει την φωτογραφία και την αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού γενικότερα, ακόμη και σε περιόδους παρατεταμένης οικονομικής κρίσης;

Σκέψεις για την Photovision 2017

Εύχομαστε όλοι ότι στην επόμενη Photovision τα πράγματα θα είναι κατά πολύ ανώτερα και πιο οργανωμένα γιατί θα το απαιτήσουμε μέσα από video σαν το σημερινό. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αδιαφορία και ελλιπής οργάνωση φωτογραφικού εξοπλισμού σε μία έκθεση με θέμα το οποίο λατρεύουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα.

Στην επόμενη Photovision θα πρέπει να λάβουν μέρος όλες οι εταιρείες φωτογραφικών, με πρόσβαση του κοινού στον εξοπλισμό τους και πλήρης ενημέρωση με διάθεση και μεράκι. Το να εξηγήσεις το προϊόν σου σε κάποιον με σεβασμό και χωρίς να κάνεις αγγαρεία, είναι κάτι το οποίο μαθηματικά θα σου φέρει περισσότερες πωλήσεις.

Συνεχίζουμε με το ίδιο κέφι

To teachme.gr μέσω του photo-gfx.gr και του Παναγιώτη Βλασόπουλου ήταν στην Photovision 2015. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που μας δείξατε και την καλή σας διάθεση γενικότερα. Σύντομα θα μας δείτε σε έναν πιο ενεργό “off-line” ρόλο ο οποίος θα σας προχωρήσει φωτογραφίκα ακόμη περισσότερο!

Φωτογραφική Κουβέντα #14 - Photovision 2015 - © Sissy Bistola

Φωτογραφική Κουβέντα #14 – Photovision 2015 – © Sissy Bistola

Μην χάνετε ούτε ένα επεισόδιο!

Η Φωτογραφική Κουβέντα, είναι μία ενότητα η οποία πρώτα και κύρια σκοπό έχει να μας βάλει στην λογική της Φωτογραφίας, σαν Τέχνη αλλά και σαν ενεργό επάγγελμα χωρίς απαραίτητα να “κολλάμε” σε τεχνικούς όρους και ακατανοήτες καταστάσεις!

Κοιτάζοντας αυτό ακριβώς που λείπει εκεί έξω, δηλαδή την απώλεια επικοινωνίας των φωτογράφων μεταξύ τους, είμαστε εδώ για να “γεφυρώσουμε” αυτό το κενό και να μάθουμε απλά καθημερινά πράγματα γύρω από την Φωτογραφία! Κάντε Bookmark την σελίδα των επεισόδίων της Φωτογραφικής Κουβέντας (κάντε κλικ εδώ), για να μην χάνετε ούτε ένα επεισόδιο!

Μπείτε στην youtube παρέα μας!

Ένας άλλος τρόπος για να μην χάνετε τα επεισόδια της Φωτογραφικής Κουβέντας και παράλληλα να βλέπετε όλα τα δωρεάν μαθήματα μας είναι η δωρεάν εγγραφή (subscribe) στο επίσημο κανάλι μας στο youtube. Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε εγγραφή στο teachme.gr youtube κανάλι!