Όταν τα προγράμματα βίντεο δεν τα καταφέρουν!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Σήμερα στο μάθημα video & animation θα σας δείξω πως θα μπορέσουμε να σώσουμε τα “καταδικασμένα” βίντεο μας με χρήση όχι των γνωστών προγραμμάτων, αλλά του Adobe Photoshop! Για ακόμη μία φορά θα ανακαλύψουμε τις πανίσχυρες δυνάμεις αυτού του καταπληκτικού προγράμματος!

Επεξεργασία “Καταδικασμένου” Βίντεο στο Photoshop!

Μοίαζει λίγο οξύμωρο όταν συνδυάζουμε το Adobe Photoshop αλλά με την επεξεργασία βίντεο, αλλά υπάρχουν στιγμές στις οποίες έχω την αίσθηση ότι το Photoshop είναι σχεδιασμένο για τα πάντα! Έτσι και σήμερα θα δούμε την Επεξεργασία “Καταδικασμένου” Βίντεο στο Photoshop! Έχοντας πάει μία επίσκεψη στο γραφείο του αδερφού μου του Γιάννη πριν 15 ημέρες, είδα πως επεξεργάζονταν ένα αρκετά κακογραμμένο βίντεο το οποίο είναι κατά 80% σκοτεινό και τα πρόσωπα ήταν πιά σιλουέτες (δηλαδή σαν σκιές ένα πράγμα). Το πρόβλημα το οποίο είχε συμβεί ήταν ότι ο βιντεογράφος είχε ισορροπήσει τον ουρανό (εξωτερικό γύρισμα) και ενώ έβλεπες πεντακάθαρα τα σύννεφα κλπ (δεν ήταν καμμένα), αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχει εξαφανίσει κάθε ίχνος φωτισμού στα πρόσωπα που βρισκόντουσαν μπροστά απο τον ουρανό.

Ένα πρόβλημα το οποίο συμβαίνει αρκετά συχνά όταν αφήνουμε την μηχανή να παίρνει πρωτοβουλίες και θα το αναλύσουμε στα μαθήματα βιντεογραφίας που έρχονται στο teachme.gr!

Δύσκολο θέμα ακόμη και για το Premiere

Βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο ήμουν σίγουρος ότι στο premiere δεν θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα και φυσικά δεν μιλάω μόνο για των φωτισμό αλλά για την ισορροπία του βίντεο γενικότερα. Μέχρι που ο αδερφός μου μου θύμησε μία τεχνική που είχα ξεχάσει και με ενθουσίασε (για ακόμη μία φορά).

Αντί να ανοίξει το premiere και να “πετάξει” επάνω στο βίντεο 4-5 “φίλτρα” με όχι σίγουρα αποτελέσματα, έριξε το βίντεο μέσα στο Adobe Photoshop και χρησιμοποίησε το μαγικό φίλτρο του Camera Raw το οποίο απλά και μαγικά συμπεριφέρθηκε στο βίντεο σαν να είναι φωτογραφία (εξάλλου το βίντεο είναι πολλαπλές φωτογραφίες) και χρησιμοποίησε τις πανίσχυρες ρυθμίσεις του Camera Raw για άμεση διόρθωση και ισορροπία!

Με τον τρόπο αυτό έσωσε ένα καταδικασμένο βίντεο, μια τεχνική την οποία θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα! Μπράβο Γιάννο, έσκισες!

Καλό μάθημα :Ρ