Μετατροπή του Ασπρόμαυρου σε Έγχρωμο

Χρωματισμός ασπρόμαυρων ταινιών

Όλοι μας έχουμε λατρέψει τις παλιές Ελληνικές ταινίες και σίγουρα μας αρέσει να τις βλέπουμε σε ασπρόμαυρο στυλ καθώς έτσι τις έχουμε μάθει! Τι θα γινόταν όμως εαν μια στιγμή μας ζητούσε μία εταιρεία να μετατρέψουμε μια ασπρόμαυρη ταινία σε έγχρωμο φίλμ;

Η διαδικασία της μετατροπής ασπρόμαυρων ταινιών σε έγχρωμες μπορεί να φέρει μια ευχάριστη αίσθηση νοσταλγίας σε όσους αγαπούν τις παλιές ταινίες. Η αλλαγή της ασπρόμαυρης εικόνας σε ένα πλούσιο φάσμα χρωμάτων δημιουργεί ένα νέο και φρέσκο περιβάλλον, ενισχύοντας την απόλαυση της ταινίας.

Χρωματισμός ασπρόμαυρων ταινιών στο After Effects

Τελευταία έχω δει ντοκυμαντέρ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να έχουν μετατραπεί σε έγχρωμα και πραγματικά είδα μεγάλη διαφορά και με έκανε να πλησιάσω πιο κοντά στην εποχή των γεγονότων, παρά όταν ήταν σε κλασσική ασπρόμαυρη μορφή!

Μάθετε μια ιδιαίτερη Τεχνική

Σήμερα στο μάθημα Adobe After Effects, θα σας δείξω πως με την βοήθεια του Adobe After Effects, θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ασπρόμαυρη ταινία έγχρωμη, μέσα απο σχετικά απλά βήματα και τεχνικές που τις γνωρίζετε εφόσον είστε γνώστης των Βασικών στο Adobe After Effect! Μια τεχνική που την γνωρίζουν λίγοι και ίσως να χρειαστεί να σας πληρώσει κάποιος στο μέλλον για να αναλάβετε κάτι αντίστοιχο!

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος