Απόλυτη υβριδική απόδοση. Απλότητα χωρίς συμβιβασμό. Αυτή είναι η Nikon Z8.

Η τέλεια συνέχεια στη Z9. Αληθινός διάδοχος της D850.

MELVILLE, NY (10 Μαΐου 2023)  – Σήμερα, η Nikon Inc. ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη Nikon Z8, μια φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέφτη πλήρους καρέ που κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματιών απεικόνισης, σοβαρών φωτογράφων, βιντεογράφων και προηγμένων δημιουργών. Η Z 8 ορίζει την έννοια της ευέλικτης ευελιξίας, με τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και ταχύτητα που κληρονόμησε το κορυφαίο mirrorless Z 9, σε μια ελαφρύτερη, πιο συμπαγή μορφή που είναι έτοιμη για δράση στο πεδίο, στο στούντιο, στην τελετή, στο δρόμο.

Η Z 8 είναι γεμάτη με τεράστια τεχνολογία και χαρακτηριστικά εστιασμένα στον χρήστη, παρέχοντας εντυπωσιακές εικόνες υψηλής ανάλυσης και βίντεο έως 8K 60p με συντριπτική λεπτομέρεια, ευκρίνεια και ακριβή χρώματα. Σχεδιασμένο για να είναι ευκίνητο, είναι περίπου 30% μικρότερο από τη Nikon Z 9 και 15% μικρότερο από την αξιοσέβαστη Nikon D850 της οποίας είναι ο πραγματικός διάδοχος. Ως τελευταία λέξη στην αποτελεσματικότητα της ροής εργασιών, η Z 8 δίνει στους επαγγελματίες την αυτοπεποίθηση να αποτυπώνουν χωρίς όρια, ενώ παράγει εξαιρετικά αρχεία και ασυμβίβαστη επιστήμη των χρωμάτων της Nikon που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που απαιτείται για το post-production ή την επεξεργασία.

«Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε γρήγορα ολόκληρο το mirrorless οικοσύστημα για να υποστηρίζουμε τους χρήστες και με κάθε κάμερα της σειράς Z που προστίθεται στη σειρά, τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς βάσης Z γίνονται ξεκάθαρα», δήλωσε ο Jay Vannatter, Executive Vice President, Nikon Inc. «Καθώς η Nikon συνεχίζει να κυκλοφορεί περισσότερες κάμερες της σειράς Z και φακούς NIKKOR Z, προωθούμε και συνεχίζουμε να ανοίγουμε νέους δρόμους στην οπτική και τεχνολογική καινοτομία».

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Όπως η ναυαρχίδα της Nikon Z 9, έτσι και η Z 8 βρίσκεται στην κορυφή της ταχύτητας και της ευελιξίας της βιομηχανίας. Στον πυρήνα της, ο ισχυρός κινητήρας επεξεργασίας εικόνας EXPEED 7 της Nikon έχει συνδυαστεί με τον αποδεδειγμένο αισθητήρα BSI 45,7 megapixel πλήρους καρέ (μορφή FX) με ταχύτητα σάρωσης τόσο γρήγορη που δεν χρειάζεται μηχανικό κλείστρο. Αυτή η διαμόρφωση μπορεί να είναι εντελώς αθόρυβη και ουσιαστικά δεν έχει παραμόρφωση ρολού, ενώ η αφαίρεση κινούμενων μερών μειώνει τη φθορά. Άλλα αγαπημένα κορυφαία χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το εικονοσκόπιο “Real-live” χωρίς διακοπές, την εσωτερική εγγραφή βίντεο RAW 12 bit σε διάφορες μορφές και ρυθμούς καρέ, μαζί με πρόσθετες νέες δυνατότητες για φωτογράφους πορτρέτου.

Η Z 8 συνδυάζει ταχύτητα και ακρίβεια όσο κανένα άλλο, αγκαλιάζοντας τα άκρα για να δημιουργήσει μια κάμερα που μπορεί να εστιάζει στο φως των κεριών κατά τη διάρκεια ενός πρώτου χορού, αλλά είναι αρκετά γρήγορη για να παγώσει ένα γεράκι κατά την πτήση. Όπως η Z 9, αυτή η νέα κάμερα χρησιμοποιεί το πιο ισχυρό και ακριβές σύστημα AF της Nikon, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης. Η εστίαση αποκρίνεται άμεσα και αξιόπιστη, προσφέροντας μια σειρά λειτουργιών από πλήρως αυτόματη εστίαση περιοχής, την αναγνωρισμένη 3D παρακολούθηση της Nikon και μια πλήρως προσαρμόσιμη εστίαση ευρείας περιοχής. Αυτές οι λειτουργίες εκμεταλλεύονται τη βελτιωμένη δυνατότητα ανίχνευσης θέματος για φωτογραφίες και βίντεο που αναγνωρίζει ανθρώπους, κατοικίδια, πουλιά, τρένα, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και ποδήλατα και τώρα διάφορους τύπους αεροπλάνων.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Nikon Z8 είναι μια εξαιρετικά ικανή βιντεοκάμερα για ένα ποικίλο μείγμα παραγωγών, βελτιώνοντας τη διαδικασία από τη λήψη σε δημοσίευση παρέχοντας καθαρότερα αρχεία από διάφορους ρυθμούς καρέ και αναλύσεις. Λόγω του μειωμένου μεγέθους του σώματος και της εσωτερικής εγγραφής, είναι ιδανικό για χρήση με gimbal, αλλά και κατάλληλο ως κάμερα για εκτεταμένες εκδηλώσεις και γάμους, εταιρικούς πελάτες, ντοκιμαντέρ ή ακόμα και ανεξάρτητους κινηματογράφους. Τα οφέλη δεν σταματούν στην ποιότητα της εικόνας, καθώς οι χρήστες θα εκτιμήσουν τα χρώματα της Nikon και θα λάβουν υπόψη τη ροή εργασίας του σύγχρονου επαγγελματία πολυμέσων.

 • Απολαύστε την έντονη ανάλυση και ελευθερία που παρέχει η λήψη βίντεο  8K60p (N-RAW) και 8K30p  , καθώς και τη δυνατότητα που δίνει αυτή η τεράστια ανάλυση μετά την περικοπή και τη λήψη. Εκτεταμένες  επιλογές βίντεο 4K UHD  για όταν η εμφάνιση που θέλετε είναι οπουδήποτε, από κινηματογραφική έως αργή κίνηση, από υπερδειγματοληψία  24p/30p έως 120p με ήχο.
 • Η Z 8 μπορεί να εγγράψει έως και περίπου. 125 λεπτά. σε 4K UHD/60p  και έως περίπου. 90 λεπτά. σε 8K UHD/30p 2
 • Το εσωτερικό υλικό RAW 12 bit  μπορεί να καταγραφεί ως ProRes RAW 4K60p ή έως και 8K60p σε N-RAW, τη μορφή βίντεο RAW της Nikon που είναι περίπου 50% μικρότερο μέγεθος αρχείου. Το N-RAW δημιουργεί επίσης ένα αρχείο μεσολάβησης 1080p για ευκολότερη επεξεργασία. Η λήψη φωτογραφιών RAW επιτρέπει τα περισσότερα δεδομένα εικόνας και τον υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit για μέγιστη εμβέλεια και ευελιξία.
 • Για μεγαλύτερο γεωγραφικό πλάτος με χρώμα, τα πλάνα μπορούν να τραβήξουν εσωτερικά σε  10-bit ProRes 4:2:2 HQ , ενώ άλλες επιλογές προφίλ είναι διαθέσιμες στην κάμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός βελτιωμένου N-Log, HLG καθώς και του εύκολα διαβαθμιζόμενο προφίλ χρώματος Flat .
 • Η κάμερα διαθέτει  δύο θύρες USB-C  που είναι αφιερωμένες στη φόρτιση (PD) και στην επικοινωνία για αξεσουάρ, ανοίγοντας περαιτέρω επιλογές για μια πραγματικά αρθρωτή διαμόρφωση που ταιριάζει σε κάθε παραγωγή. Χρησιμοποιεί επίσης HDMI πλήρους μεγέθους, ελαχιστοποιώντας τη χρήση προσαρμογέων.
 • Η κάμερα εστιάζει σε λειτουργίες που εστιάζουν στον βιντεογράφο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προστέθηκαν στη Z 9 σε επόμενες ενημερώσεις υλικολογισμικού. Αυτά περιλαμβάνουν λειτουργία zoom 3 υψηλής ανάλυσης  για 4K, εξαιρετικά ορατή κόκκινη ένδειξη πλαισίου REC, αιχμή εστίασης, ζέβρες, κυματομορφή, δυνατότητα γραμμικής εστίασης σε πολλούς φακούς NIKKOR Z, λεπτό έλεγχο ISO, προσαρμόσιμη παρακολούθηση ταχύτητας AF, συγχρονισμός χρονικού κωδικού 4 , 24  bit στερεοφωνικός ήχος και πολλά άλλα.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ

Η Nikon Z8 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες με έναν ισχυρό συνδυασμό του πιο πρόσφατου υλικού και των επιμελημένων λειτουργιών που έχουν εφαρμοστεί για να κάνουν το πιο απαιτητικό δημιουργικό όραμα πραγματικότητα.

 • Ο  στοιβαγμένος αισθητήρας CMOS 7 megapixel  σε συνδυασμό με τον κινητήρα EXPEED 7 Imaging μπορεί να αποδώσει απίστευτη ποιότητα εικόνας, εντυπωσιακά χρώματα, φανταστικό δυναμικό εύρος και υπολογισμούς υψηλής ταχύτητας έως και 120 κύκλους, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό με ελάχιστο θόρυβο.
 • Οι χρήστες έχουν πλέον την επιλογή να κάνουν λήψη σε ένα  αρχείο εικόνας HEIF 10-bit , μια ανώτερη μορφή αρχείου από το JPEG που είναι περίπου ίσο σε μέγεθος, αλλά προσφέρει περίπου ένα δισεκατομμύριο περισσότερα χρώματα.
 • Οι μορφές αρχείων εικόνας RAW 14-bit  περιλαμβάνουν την αποδεδειγμένη μορφή RAW υψηλής απόδοσης, καθώς και μια νέα  επιλογή HLG RAW  για χρήση σε συμβατές συσκευές.
 • Η Nikon Z8 διαθέτει ρυθμίσεις ειδικά για φωτογράφους πορτρέτου, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας  Portrait Impression Balance  για ακριβή έλεγχο της ακρίβειας του τόνου του δέρματος, επιπλέον της νέας  λειτουργίας Skin Softening  και βελτιωμένης ισορροπίας λευκού.
 • Οι ταχύτητες ριπής  κυμαίνονται από 20 fps πλήρους ανάλυσης RAW+JPEG, 30 fps πλήρους ανάλυσης JPEG, 60 fps σε μορφή DX JPEG ή έως 120 fps ως 11 mp JPEG με λήψη καρέ υψηλής ταχύτητας +. Το Pre-release Capture 5  είναι επίσης διαθέσιμο για την καταγραφή της στιγμής στο buffer της κάμερας πριν ακόμη πατηθεί πλήρως το κλείστρο.
 • Αποκτήστε ευρεία και φωτεινή προβολή με το  εικονοσκόπιο Quad-VGA χωρίς πραγματικά συσκότιση , το οποίο παρέχει καθαρή εικόνα, ειδικά κατά τη λήψη στα 120 fps. Χρησιμοποιείται επίσης η ίδια οριζόντια και κάθετη ανακλινόμενη  οθόνη αφής 3,2″ 4 αξόνων  από το Z 9, επιτρέποντας δημιουργική σύνθεση από οποιαδήποτε γωνία.
 • Η σταθεροποίηση εικόνας απόσβεσης κραδασμών έχει βελτιωθεί με το Synchro VR για την επίτευξη  αντιστάθμισης έως και 0 στάσεων  με συμβατούς φακούς. 6
 • Οι επερχόμενες λειτουργίες θα προστεθούν σε προγραμματισμένες ενημερώσεις υλικολογισμικού, συμπεριλαμβανομένης μιας  λειτουργίας Αυτόματης Λήψης , η οποία θα επιτρέψει σε έναν φωτογράφο να ενεργοποιεί αυτόματα μια απομακρυσμένη κάμερα σε παραμέτρους που ορίζονται από τον χρήστη. Μια ενημέρωση θα επιτρέψει επίσης την επέκταση του βασικού ISO στα 200 κατά τη λήψη βίντεο με ενεργοποιημένο το N-Log.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ

Όπως όλες οι φωτογραφικές μηχανές Nikon pro-caliber, η Z 8 έχει στιβαρή ποιότητα κατασκευής, ενισχύοντας περαιτέρω το ήθος της χρηστικότητας και της αξιοπιστίας της εταιρείας ως πρωταρχικής σημασίας. Όταν ρωτάτε επαγγελματίες γιατί επιλέγουν τη Nikon, η εργονομία και η αξιοπιστία είναι πάντα κορυφαίες απαντήσεις.

 • Η Nikon Z8 είναι  πλήρως στεγανοποιημένο και στεγανοποιημένο , υπερβαίνοντας την ανθεκτικότητα της D850 και έχει κατασκευαστεί με τη μέγιστη δυνατή αντίσταση στη σκόνη και τις σταγόνες, ενώ μπορεί επίσης να λειτουργήσει έως τους -10°C/14°F.  Στην κατασκευή χρησιμοποιούνται υλικά που περιλαμβάνουν ένα  νέο σύνθετο υλικό υψηλής ποιότητας από ανθρακονήματα και κράμα μαγνησίου για τη μείωση του βάρους και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.
 • Εξαιρετικός χειρισμός με προσεκτικά διατεταγμένες λειτουργίες και κουμπιά που προσαρμόζονται.
 • Για να αντισταθεί στη σκόνη, το οπτικό φίλτρο περιλαμβάνει μια διπλή επίστρωση για την απώθηση της σκόνης μπροστά από τον αισθητήρα, επιπλέον μιας ασπίδας αισθητήρα που προστατεύει τον αισθητήρα όταν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη.
 • Η Z 8 διευκολύνει τη  λήψη σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού  , με φωτιζόμενα κουμπιά, επιλογή ζεστού χρώματος οθόνης, ρυθμίσεις χαμηλής φωτεινότητας του εικονοσκοπίου και Προβολή Starlight που επιτρέπει την εστίαση έως τα -9 EV. 7
 • Διπλές υποδοχές καρτών  με μία ταχύτητα ισορροπίας CF Express Type B / XQD και SD και ευρεία διαθεσιμότητα.
 • Η  λαβή μπαταρίας MB-N12  θα είναι ένα προαιρετικό αξεσουάρ που παρέχει περίπου 1,8 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 8 , ενώ προσθέτει κάθετη λαβή και κάθετο κουμπί/χειριστήρια κλείστρου. Η λαβή είναι επίσης ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες στο ίδιο επίπεδο με την κάμερα και επιτρέπει την εναλλαγή μπαταριών.

Nikon Z8

Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης προέρχεται από μια παρουσίαση ευρωπαϊκού αντιπροσώπου και υποδεικνύει την τιμολόγηση και την ημερομηνία αποστολής της επερχόμενης κάμερας Nikon Z8 :

 • Η αποστολή θα πρέπει να ξεκινήσει στις 25 Μαΐου 2023
 • Τιμή μόνο σώμα Nikon Z8: 4.599 €
 • Τιμή Nikon Z8 camera kt με φακό 24-120mm: 5.549€