Κριτική Φωτογραφιας με θέμα τα Χριστούγεννα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 5η κριτική φωτογραφίας στο teachme.gr! Το live streaming ήταν για μία ακόμη φορά χορταστικό και υπέροχο και περάσαμε πολύ όμορφα! Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 74 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε! Εκτός από τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών είδαμε και αύξηση στην συνέπεια όσον αφορά τους όρους που είχαμε θέσει και αυτό μας κάνει να ελπίζουμε για ακόμη καλύτερη συνέχεια χωρίς “κομμένες” φωτογραφίες!

Εβδομήντα τέσσερις Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από τις κριτικές φωτογραφιών με θέματα: “το Πορτραίτο“, το Καλοκαίρι, τη Νύχτα και το Φθινόπωρο έφτασε η στιγμή να κάνουμε πιο δίκαιο τον διαγωνισμό φωτογραφίας και να περάσουμε μερικά πράγματα πιο πρακτικά τα οποία εν τέλει έστειλαν 20 από τις 74 φωτογραφίες εκτός τελικού. Παρακολουθήστε εδώ όλα τα νέα πράγματα που θα ισχύουν πλέον σε κάθε κριτική φωτογραφιών.

Αυτό που μας ευχαρίστησε στην 5η κριτική φωτογραφίας είναι ό,τι είδαμε ακόμη καλύτερες συμμετοχές, επίσης είδαμε πολύ πάθος στο “live chat” σε επικίνδυνο βαθμό, πράγμα το οποίο μας κάνει να περιμένουμε πως και πως την 6η κριτική φωτογραφίας!!!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους”.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το καταφέραμε.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 5η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την αίθουσα σεμιναρίων μας. Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες διαβάζαμε και τις δικές σας απόψεις. Το live μας επιτρέπει να είμαστε πιο άνετοι σε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να βρεθείτε στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook.

Οι συμμετοχές της Πέμπτης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 74 συμμετοχές, είχαμε μαργαριτάρια και “μαργαριτάρια”, εδώ θα δημοσιεύτουν μόνο οσες φωτογραφίες έλαβαν συνολικό βαθμό το 13 και πάνω. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 5η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 5η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 5η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 16

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 5η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 16.

Ο Νικητής είναι ο Μιχάλης Μπερκέτης!

Μετά τις ενστάσεις που είχαμε όσον αφορά την συμμετοχή του “Kiril Samarits” η φωτογραφία του οποίου έλαβε 18 βαθμούς συνολικά, η  λήξη της κριτικής βρήκε την φωτογραφία του Γιώργου Φανάρα και του Μιχάλη Μπερκέτη να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς! Οπότε για πρώτη φορά ο κλήρος έπεσε στο κοινό που μας παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή και με ψήφους 9 εναντίον 5, νικήτρια φωτογραφία του 5 διαγωνισμού φωτογραφίας ανακυρήχθηκε η φωτογραφία του Μιχάλη Μπερκέτη!

Μιχαλης Μπερκετης

Σκέψεις μετά την 5η κριτική φωτογραφίας

Σιγά σιγά αρχίζουμε και ανεβάζουμε το φωτογραφικό μας επίπεδο. Πιστεύουμε επίσης ότι έχουμε πλέον δημιουργήσει έναν πιο δίκαιο διαγωνισμό φωτογραφίας ο οποίος δεν αφήνει περιθώρια σε “δεύτερες σκέψεις” όσον αφορά τις βαθμολογίες μας.

Στόχος μας είναι στην επόμενη κριτική φωτογραφίας να μην έχουμε καμία “κομμένη” φωτογραφία, οπότε και πάλι θα πρέπει να πούμε ότι όσες φωτογραφίες δεν συμορφώνονται με τις απαιτήσεις όσον αφορά τις διαστάσεις, το file format, το όνομα σας στο filename αλλά και το σωστό θέμα θα θεωρούνται “εκτός θέματος” και δεν θα σχολιάζονται για να μην αδικήσουμε τις σωστές συμμετοχές.

Έρχεται η Έκτη Κριτική Φωτογραφίας

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση σας στον συγκεκριμένο τομέα, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίσουμε τις κριτικές φωτογραφίας! Έτσι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Έκτη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα τις επόμενες ημέρες μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.