Κριτική Φωτογραφιας με θέμα το Φθινόπωρο

Πριν μερικές ημέρες έκλεισαν οι συμμετοχές για την τρίτη κριτική φωτογραφίας στο teachme.gr! Το παράδοξο όπως και στην προηγούμενη κριτική φωτογραφίας είναι ότι μέχρι και σήμερα λάμβανα συμμετοχές και αυτό δείχνει την πολύ μεγάλη δίψα που έχετε για την φωτογραφία. Το όριο που είχαμε θέσει ήταν οι 50 συμμετοχές, ωστόσο βάλαμε στην κριτική (όπως θα δείτε στο video) 68 συμμετοχές! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν το θάρρος να μας στείλουν τις φωτογραφίες τους!

Εξήντα Οχτώ Φωτογραφικές Συμμετοχές

Η πρώτη κριτική φωτογραφίας με θέμα “το Πορτραίτο” ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε σχετικά χαμηλή συμμετοχή λόγω του δύσκολου θέματος. Η δεύτερη κριτική φωτογραφίας είχε θέμα το Καλοκαίρι και ακόμη περισσότερες συμμετοχές, η τρίτη κριτική φωτογραφίας με θέμα τη Νύχτα έσπασε κάθε ρεκόρ και μάζεψε 99 συμμετοχές! Αυτό μας έβαλε σε σκέψεις όσον αφορά τη διάρκεια των video-κριτικής, έτσι ορίσαμε τον αριθμό των 50 συμμετοχών σε αυτή την τέταρτη συμμετοχή η οποία αν δεν παίρναμε αυτό το μέτρο θα ξεπερνούσε άνετα τις προηγούμενες 99 συμμετοχές της 3η κριτικής.

Αυτό που μας ευχαρίστησε στην 4η κριτική φωτογραφίας είναι ό,τι είδαμε ακόμη καλύτερες συμμετοχές, λιγότερο πρόχειρες και λιγότερο λάθος όσον αφορά το βασικό τους κομμάτι, Έτσι οι άσχετες αρχίζουν και εξαφανίζονται και αυτό σημαίνει ό,τι έστω και λίγο βοηθάμε και εμείς να γίνετε καλύτεροι.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους”.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το καταφέραμε.

Η βαθμολογία μας από εδώ και στο εξής θα στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 4η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την αίθουσα σεμιναρίων μας. Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες διαβάζαμε και τις δικές σας απόψεις. Στις επόμενες κριτικές φωτογραφιών θα “κρατήσουμε” το “live” και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μας βοηθήσουν σε σε θέματα ισοβαθμίας στην πρώτη θέση.

Οι συμμετοχές της δεύτερης Κριτικής Φωτογραφιας

Όπως έγινε και στην 3η κριτική φωτογραφίας, δεν μπορούσαμε να ανεβάσουμε όλες τις συμμετοχές λόγω τεράστιου όγκου αρχείων, έτσι και στην 4η (αλλά και γενικότερα) θα δημοσιεύσω τις φωτογραφίες που έλαβαν βαθμολογία από το 13 και πάνω. Δείτε τις παρακάτω και δείτε όλες τις συμμετοχές στο παρακάτω video.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 16

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 16.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 17

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 17.

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%82

Θεόδωρος Κουφουδάκης

Ο Νικητής είναι ο Θεόδωρος Κουφουδάκης!

Με μεγάλη μας ικανοποίηση είδαμε πολύ αξιόλογες φωτογραφίες οι οποίες θα άξιζαν να είναι η καθε μία για τους δικούς της λόγους στην πρώτη θέση, ωστόσο μας άρεσε πάρα πολύ η φωτογραφία του Θεόδωρου Κουφουδάκη η οποία έλαβε 17 βαθμούς (Βαγγέλης = 9 & Παναγιώτης = 8) γιατί κατάφερε και δημιούργησε μία μοναδική εικόνα από ένα κατά τα άλλα αδιάφορο και γενικό περιβάλλον.

%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%82

Κριτική Φωτογραφίας με θέμα το Φθινόπωρο

Οπότε, νικητής της τέταρτης κριτικής φωτογραφίας είναι ο Θεόδωρος Κουφουδάκης!

Μπορείτε να βρείτε τον Θεόδωρο Κουφουδάκη στο flickr, το facebook & το 500px

Σκέψεις μετά την 4η κριτική φωτογραφίας

Σιγά σιγά αρχίζουμε και ανεβάζουμε το φωτογραφικό μας επίπεδο. Στις επόμενες κριτικές φωτογραφίας θα θέλαμε να δημιουργήσετε φωτογραφίες μέσα από το θέμα που θα δημοσιεύσουμε και όχι να μας στείλετε κάτι που ήδη έχετε βγάλει αν αυτό είναι δυνατόν. Επίσης λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα περιορίσουμε τις συμμετοχές στις 50 για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα βίντεο σε λογικά πλαίσια ώρας.

Στην επόμενη κριτική φωτογραφίας, όσες φωτογραφίες δεν συμορφώνονται με τις απαιτήσεις όσον αφορά τις διαστάσεις, το file format, το όνομα σας στα ελληνικά αλλά και το θέμα θα θεωρούνται “εκτός θέματος” και δεν θα σχολιάζονται για να μην αδικήσουμε τις σωστές συμμετοχές.

Έρχεται η Πέμπτη Κριτική Φωτογραφίας

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση σας στον συγκεκριμένο τομέα, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίσουμε τις κριτικές φωτογραφίας! Έτσι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Πέμπτη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα τις επόμενες ημέρες μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.