Κριτική Φωτογραφιας με θέμα τη Νύχτα

Πριν μερικές ημέρες έκλεισαν οι συμμετοχές για την τρίτη κριτική φωτογραφίας στο teachme.gr! Το παράδοξο είναι ότι μέχρι και σήμερα λάμβανα επιπλέον συμμετοχές τις οποίες όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να τις δεχτώ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους 99 ενεργούς συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν το θάρρος να μας στείλουν τις φωτογραφίες τους αλλά και εκείνους οι οποίοι έστειλαν εκπρόθεσμα τις δικές τους συμμετοχές!

Ενενήντα Εννέα Φωτογραφικές Συμμετοχές

Η πρώτη κριτική φωτογραφίας με θέμα “το Πορτραίτο” ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε σχετικά χαμηλή συμμετοχή λόγω του δύσκολου θέματος. Η δεύτερη κριτική φωτογραφίας είχε θέμα το καλοκαίρι και ακόμη περισσότερες συμμετοχές, ωστόσο η τρίτη κριτική φωτογραφίας με θέμα τη νύχτα είχε μέχρι στιγμής την μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών!

Έτσι, στην τρίτη κριτική φωτογραφίας λάβαμε 99 καταγγεγραμμένες συμμετοχές! Αυτό που μας ευχαρίστησε είναι ότι αυτή την φορά δεν υπήρχε τεράστιος αριθμός άσχετων με το θέμα φωτογραφιών σε σχέση με την προηγούμενη κριτική. Το θέμα της νύχτας είναι σχετικά δύσκολο θέμα, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι από τις συμμετοχές σας!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους”.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το καταφέραμε.

Η βαθμολογία μας από εδώ και στο εξής θα στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της δεύτερης Κριτικής Φωτογραφιας

Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατόν να ανεβάσω όλες τις συμμετοχές στο άρθρο, έτσι ανέβασα μόνο τις πρώτες 19 φωτογραφίες για να πάρετε μία γεύση. Δείτε αν θέλετε όλες τις φωτογραφίες και την κριτική μας στο παρακάτω video.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 16

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 16.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 17

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 3η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 17.

Ο Νικητής είναι…

Με μεγάλη μας ικανοποίηση είδαμε να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση οι φωτογραφίες του Πάνου Ζουλάκη και του Δημήτρη Τσιμεντερίδη. Και οι δύο φωτογραφίες κατά την αποψή μας αξίζουν να είναι στην πρώτη θέση της 3ης κριτικής φωτογραφίας. Ωστόσο επιλέξαμε ως νικήτρια φωτογραφία την συμμετοχή του Δημήτρη Τσιμεντερίδη λόγω της μοναδικότητας της στιγμής κατά την οποία έγινε η λήψη.

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82

Οπότε, νικητής της δεύτερης κριτικής φωτογραφίας είναι ο Δημήτρης Τσιμεντερίδης!

Μπορείτε να βρείτε τον Δημήτρη Τσιμεντερίδη στο instagram, το facebook & το 500px

Σκέψεις μετά την 3η κριτική φωτογραφίας

Σιγά σιγά αρχίζουμε και ανεβάζουμε το φωτογραφικό μας επίπεδο. Στις επόμενες κριτικές φωτογραφίας θα θέλαμε να δημιουργήσετε φωτογραφίες μέσα από το θέμα που θα δημοσιεύσουμε και όχι να μας στείλετε κάτι που ήδη έχετε βγάλει αν αυτό είναι δυνατόν. Επίσης λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα περιορίσουμε τις συμμετοχές στις 50 για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα βίντεο σε λογικά πλαίσια ώρας.

Στην επόμενη κριτική φωτογραφίας, όσες φωτογραφίες δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις όσον αφορά τις διαστάσεις, το file format, το όνομα σας στα ελληνικά αλλά και το θέμα θα θεωρούνται “εκτός θέματος” και δεν θα σχολιάζονται για να μην αδικήσουμε τις σωστές συμμετοχές.

Έρχεται η Τέταρτη Κριτική Φωτογραφίας

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση σας στον συγκεκριμένο τομέα, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίσουμε τις κριτικές φωτογραφίας! Έτσι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Τέταρτη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα τις επόμενες ημέρες μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Στο βίντεο όπως θα παρατηρήσετε η φωνή του Παναγιώτη είναι χαμηλή, αυτό σηνέβη λόγω ενός θέματος κατά την εγγραφή, ζητάμε συγγνώμη, την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει το συγκεκριμένο πρόβλημα.