29η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα η “25η Μαρτίου”!

PhotoBros 29η Κριτική Φωτογραφίας

Η κριτική φωτογραφίας για τον μήνα Μάρτιο ήρθε με ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, μέσω του οποίου σας δώσαμε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια πολύ ξεχωριστή συμμετοχή για τα 200 χρόνια από την επέτειο της επανάστασης του 1821! Ένα πραγματικά πολυδιάστατο αλλά και δύσκολο θέμα, το οποίο άξιζε να μπει ως θέμα, καθώς είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτές τις επετείους. Η ”live streaming” κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και του επίσημου καναλιού μας στο youtube και ήταν πολύ ενδιαφέρον και όμορφο να διαβάζουμε τις γνώμες σας κατά την διάρκεια της κριτικής! Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική και να δείτε ζωντανά τη βαθμολόγηση μας, κάντε τώρα εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube και κάντε εγγραφή στην λίστα των newsletter του teachme.gr!

Δέκα συμμετοχές

Σε ένα θεματικό και δύσκολο θέμα όπως ήταν φυσιολογικό δεν περιμέναμε να μας στείλετε πολλές συμμετοχές. Η δυσκολία εύρεσης props και ρούχων για να στηθεί μια σχετική με το 1821 σκηνή, σίγουρα κράτησε πολλούς συμμετέχοντες από το να στείλουν την δική τους εικόνα. Εμείς δώσαμε την ευκαιρία να έχετε λίγο παραπάνω χρόνο (ανακοινώσαμε το θέμα της κριτικής 2 ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του άρθρου και δώσαμε και 1 εβδομάδα επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστείτε). Τελικά 10 άτομα έστειλαν την συμμετοχή τους και τους ευχαριστούμε για το θάρρος να εκτεθούν στην ζωντανή μας κριτική!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους. Ενώ από την 24η κριτική και στο εξής, όσες συμμετοχές έχουν λάθος διαστάσεις, λάθος όνομα και σταλθούν μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των συμμετοχών, θα χάνουν από 1 βαθμό στην τελική βαθμολόγηση για κάθε “παράπτωμα”. Αυτό το αποφασίσαμε γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με όσους έχουν πράξει σωστά όλα όσα ζητάμε, χωρίς όμως να αποκλείουμε φωτογραφίες, οι οποίες από απροσεξία μπήκαν στην λίστα των “κομμένων”.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της Εικοστής Ενάτης κριτικής φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 10 φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη και γιατί όχι να σχολιάσετε την δική σας αγαπημένη!

Η συμμετοχή στην 3η θέση!

Στην 3η θέση τερμάτησε η φωτογραφία της Κατερίνας Στρακιά με συνολική βαθμολογία 12.

Κατερίνα Στρακιά

Η συμμετοχή στην 2η θέση!

Στην 2η θέση τερμάτησε η φωτογραφία του νικητή της 28ης κριτικής φωτογραφίας, Σάκη Hook με συνολική βαθμολογία 13.

Σάκης Hook

Ο νικητής της 29ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Στην 1η θέση τερμάτησε με μεγάλη διαφορά η φωτογραφία του Ευάγγελου Ανυφαντή με συνολική βαθμολογία 17. Μια εξαιρετική εικόνα που χαρακτηρίζει απόλυτα την εθνική μας επέτειο και για πολύ μικρές λεπτομέρειες δεν πήρε ακόμη υψηλότερη βαθμολογία! Τέτοιου είδους επικές φωτογραφίες θέλουμε να βλέπουμε από εσάς! Στο επόμενο PhotoBros Live! ο Βαγγέλης θα είναι μαζί μας για να μας πει τα μικρά μυστικά της φωτογράφισης!

Νικητής της 29ης Κριτικής Φωτογραφίας, ο Ευάγγελος Ανυφαντής!

Έρχεται ο Απρίλιος, έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Απρίλιο έρχεται η 30η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα. Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Δείτε σε βίντεο την 29η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 29η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!