28η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα το φαγητό!

Μετά από 17 Κριτικές Φωτογραφίας, επανήλθαμε στην φωτογράφιση φαγητού (κάντε κλικ εδώ να δείτε την 11η Κριτική Φωτογραφίς με θέμα το φαγητό). Ένα πραγματικά πολυδιάστατο αλλά και δύσκολο θέμα, το οποίο άξιζε να ξαναμπει για να κατά κάποιον τρόπο “μετρήσουμε” τις δυνάμεις σας και το κατά πόσο έχει “εκπαιδευτεί” το μάτι σας μέσα από την όλη διαδικασία των κριτικών φωτογραφίας! Η ”live streaming” κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και του επίσημου καναλιού μας στο youtube και ήταν πολύ ενδιαφέρον και όμορφο να διαβάζουμε τις γνώμες σας κατά την διάρκεια της κριτικής! Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική και να δείτε ζωντανά τη βαθμολόγηση μας, κάντε τώρα εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube και κάντε εγγραφή στην λίστα των newsletter του teachme.gr!

Είκοσι επτά συμμετοχές

Σε ένα δύσκολο θέμα όμως το φαγητό΄ περιμέναμε συγκεκριμένες συμμετοχές από επαγγελματίες που “κατέχουν” το αντικείμενος, ωστόσο με χαρά λάβαμε στο email μας 27 συμμετοχές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες! Αν ήταν σωστές ή όχι όσον αφορά το θέμα, είναι άλλο κομμάτι, σημασία έχει ότι 27 άτομα προσπάθησαν και τόλμησαν να “εκτεθούν” στην κριτική μας. Για πρώτη φορά ο νέος τρόπος ποινής των φωτογραφιών που δεν είχαν συμμορφωθεί στους κανονισμούς που έχουμε θέσει έριξαν μια φωτογραφία από την πρώτη θέση! Έτσι από την 24η κριτική και στο εξής όσες συμμετοχές έχουν λάθος διαστάσεις, λάθος όνομα και σταλθούν μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των συμμετοχών, θα χάνουν από 1 βαθμό στην τελική βαθμολόγιση για κάθε “παράπτωμα”. Αυτό το αποφασίσαμε γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με όσους έχουν πράξει σωστά όλα όσα ζητάμε, χωρίς όμως να αποκλείουμε φωτογραφίες, οι οποίες από απροσεξία μπήκαν στην λίστα των “κομμένων”.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της εικοστής Όγδοης κριτικής φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 27 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη και γιατί όχι να σχολιάσετε την δική σας αγαπημένη!

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 12.

Οι συμμετοχές στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 13.

Οι συμμετοχές στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 14.

Η συμμετοχή στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 2η θέση και με συνολική βαθμολογία το 16.

Η φωτογραφία του Χρήστου Δινάκη έλαβε συνολικά 17 βαθμούς, ωστόσο όμως έπρεπε να αφαιρεθεί ένας βαθμός λόγω λανθασμένου ονόματος του αρχείου. Το αρχείο έπρεπει να έχει το όνομα του συμμετέχοντα και εν τέλει είχε το όνομα “Breakfast_2.jpg”. Αυτό το μικρό λάθος μείωσε την βαθμολογία του Χρήστου και τον κατέταξε στην δεύτερη θέση!

Η συμμετοχές στην 1η θέση!

Δύο φωτογραφίες έφτασαν στην πρώτη θέση με βαθμολογία το 17. Οι συμμετοχές των Νίκου Πασχάλη και Σάκη Hook δικαίως έφτασαν στην κορυφή της 28ης Κριτικής Φωτογραφίας με θέμα το φαγητό.

Ο νικητής της 28ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Σε αυτόν τον “τελικό” είχαμε δύο λήψεις με διαφορετική λογική και οπτική ματιά (κάτι το οποία πάντα λατρέυουμε να βλέπουμε). Αναγκαστικά όπως σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας που υπάρχει ισοβαθμία, τον λόγο είχε το κοινό που παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή την εκπομπή! Έτσι μέσα σε 5 λεπτά ψηφοφορίας βγήκε ο επίσημος νικητής (γιατί αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει ένας νικητής) και αυτός ήταν ο Σάκης Hook με ένα πολύ φρέσκο πιάτο!

Νικητής της 28ης Κριτικής Φωτογραφίας, ο Σάκης Hook!

Έρχεται ο Μάρτιος, έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Μάρτιο έρχεται η 29η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα. Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Δείτε σε βίντεο την 28η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 28η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φοράόλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!