22η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα το Landscape!

Το Landscape και η προσπάθεια όσο το δυνατόν καλύτερης αποτύπωσης ενός εξωτερικού τοπίου ήταν το θέμα της 22ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Η ”live streaming” κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και του επίσημου καναλιού μας στο youtube και ήταν πραγματικά υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας! Έχοντας αλλάξει ώρα από την 21η Κριτική και αυτή η κριτική διεξήχθει απογευματινή ώρα (μέσω των εκπομπών PhotoBros Live!) και πιστεύω πως βόλεψε και εμάς αλλά και εσάς στο να μας παρακολουθείτε ζωντανά μια πιο φυσιολογική ώρα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε και σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε μια εποχή απομόνωσης λόγω του κορονόϊου!

Σαράντα τρεις συμμετοχές

Ήμασταν βεβαίοι πως λόγω της “καραντίνας” που έχουμε βρεθεί όλοι μας θα θέλατε να λάβετε όλο και περισσότεροι συμμετοχή σε αυτή την κριτική φωτογραφίας! Έτσι ακριβώς έγινε και συνολικά λάβαμε 43 συμμετοχές! Να αναφέρω κάπου εδώ ότι λόγω των συνθηκών που ζούμε, δεν ακυρώσαμε καμία φωτογραφία, η οποία δεν “συμμορφώθηκε” στους κανονισμούς της κριτικής. Για πρώτη φορά πέρασαν όλες οι φωτογραφίες, με τον περιορισμό όμως ως προς την πρωτιά. Καμία φωτογραφία που στάλθηκε μετά την λήξη του χρόνου αποστολής συμμετοχών ή με διαφορετικό όνομα ή διαστάσεις δεν πέρασε στην διαδικασία τελικής κατάταξης. Οι κανόνες μπορεί να είναι πιο ελαστικοί, ωστόσο πρέπει να παραμένουν κανόνες.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 22η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του teachme.gr στο facebook και για πρώτη φορά ταυτόχρονα μέσω του επίσημου καναλιού μας στο youtube! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιο “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζουμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας). Η κριτική στην συνέχεια “ανεβαίνει” και ως βιντεο στο teachme.gr για όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας κατά την διάρκεια της “live” εκπομπής!

Οι συμμετοχές της εικοστής δεύτερης κριτικής φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 43 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 6η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 6η θέση και με συνολική βαθμολογία το 9.

Η συμμετοχή στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Η συμμετοχή στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 11.

Η συμμετοχή στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 12.

Η συμμετοχή στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 2η θέση και με συνολική βαθμολογία το 13.

Οι συμμετοχές στην 1η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 1η θέση και με συνολική βαθμολογία το 14.

Ο νικητής της 22ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Όλες οι φωτογραφίες της πρώτης θέσης (εκτός του Νίκου Πασχάλη γιατί εστάλει σε μένα μετά το πέρας του χρόνου που είχαμε ορίσει για τις συμμετοχές σας) μπήκαν σε ψηφοφορία μέσω της επίσημης σελίδας μας στο facebook. Η συμμετοχή του Χαράλαμπου Κιακότου ήταν η νικήτρια της 22ης κριτικής φωτογραφίας του teachme.gr! Η ξεχωριστή αυτή λήψη Landscape με στοιχεία πόλης έγινε ακριβώς την στιγμή που έπρεπε για να τονιστεί σωστά το κορυφαίο στοιχείο της σκηνής. Όλες οι φωτογραφίες τις πρώτης θέσης είχαν τα φόντα να κερδίσουν, ωστόσο το κοινό ψήφισε, και δικαίως έβγαλε ως νικήτρια την παρακάτω φωτογραφία!

Χαράλαμπος Κιακότος

Τον Απρίλιο έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Απρίλιο έρχεται η 23η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Δείτε σε βίντεο την 22η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 22η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!