21η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα το Πορτραίτο!

Το πορτραίτο ήταν το θέμα της 21ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Η ”live streaming” κριτική πραγματοποιήθηκε όπως πάντα μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας! Για πρώτη φορά η εκπομπή διεξήχθει απογευματινή ώρα (στην θέση του PhotoBros Live!) και πιστεύω πως βόλεψε και εμάς αλλά και εσάς στο να μας παρακολουθείτε ζωντανά μια πιο φυσιολογική ώρα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε!

Είκοσι οκτώ συμμετοχές

Μετά από 20 συνολικά κριτικές φωτογραφίας επιστρέψαμε και πάλι στο αγαπημένο μας θέμα, εκείνο του πορτραίτου. Θέλαμε να δούμε την οπτική σας μετά από αρκετές κριτικές γύρω από αυτό το θέμα και φυσικά έπρεπε αναγκαστικά να είμαστε πιο αυστηροί, καθώς τα χρόνια περνούν και μέσα από τις κριτικές μας θέλουμε να βελτιώνεστε!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 21η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του teachme.gr στο facebook και για πρώτη φορά ταυτόχρονα μέσω του επίσημου καναλιού μας στο youtube! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιο “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζουμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας). Η κριτική στην συνέχεια “ανεβαίνει” και ως βιντεο στο teachme.gr για όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας κατά την διάρκεια της “live” εκπομπής!

Οι συμμετοχές της εικοστής πρώτης κριτικής φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 28 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 6η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 6η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 11.

Οι συμμετοχές στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις συμμετοχές που τερμάτησαν στην 4η θέση, με συνολική βαθμολογία το 12.

Οι συμμετοχές στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις συμμετοχές που τερμάτησαν στην 3η θέση, με συνολική βαθμολογία το 13.

Οι συμμετοχές στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που πήραν τους ίδιους βαθμούς με την πρώτη φωτογραφία, ωστόσο μετά από την ψηφοφορία του κοινού τερμάτησαν στη στην 2η θέση, με συνολική βαθμολογία το 15.

Ο νικητής της 21ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Η συμμετοχή του Γιάννη Βασιλόπουλου ήταν η νικήτρια της 21ης κριτικής φωτογραφίας του teachme.gr! Η ξεχωριστή αυτή στουντιακή φωτογράφιση μας κέντρισε το ενδιαφέρον και οι μικρές λεπτομέρειες όπως το τσάκισμα στο χαρτί που ήταν τυλιγμένη η κοπέλα στέρησαν την απόλυτη διαφορά από την φωτογραφία. Η φωτογραφία που κέρδισε την 21η Κριτική Φωτογραφίας ψηφίστηκε από το κοινό που μας παρακολουθούσε ζωντανά εκείνη τη στιγμή!

Ο νικητής της 21ης Κριτικής φωτογραφίας “John Vasilopoulos”

Τον Μάρτιο έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Μάρτιο έρχεται η 22η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Δείτε σε βίντεο την 21η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 21η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!