11η Κριτική Φωτογραφιας. Θέμα το Φαγητό!

Το Φαγητό ήταν το θέμα της 11ης κριτικής φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο teachme.gr! Το live streaming πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και αυτή την κριτική! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά χιλιάδες άτομα και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 43 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε!

Σαραντα Τρείς Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από πολλές κριτικές φωτογραφίας, έχουμε αποκτήσει εμπειρία και σιγά σιγά γινόμαστε καλύτεροι, αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο απαιτητικά και όχι γενικά, το φαγητό ήταν κάτι που σίγουρα δυσκόλεψε μερικούς, ωστόσο μέσα από τις συμμετοχές σας είδαμε μία πολύ καλή προσπάθεια σε έναν φωτογραφικό τομέα ο οποίος δεν έχει ακόμη εξελιχθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους“. Για πρώτη φορά και επειδή είχαμε λίγες “άκυρες” φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες και να τις κρίνουμε έστω και λίγο.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 11η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζαμε τις δικές σας απόψεις αλλά ουσιαστικά εσείς βγάλατε τον νικητή (γιατί είχαμε ισοβαθμία)! Το live μας επιτρέπει να είμαστε πιο άνετοι σε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας).

Οι συμμετοχές της Ενδέκατης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 43 συμμετοχές, είχαμε μερικές πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο οσες έλαβαν συνολικό βαθμό το 12 και πάνω. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 12

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 12.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 12,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 12,5.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15.

Παναγιώτης Ντούρος

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15,5.

Βασίλης Ισνο

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 16,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 16,5.

Νικητής είναι ο Νίκος Πασχάλης!

Μετά από το “ντέρμπι” της πρώτης θέσης στην οποία έφτασαν η Σέβη Καβουκίδου και ο Νίκος Πασχάλης, οι θεατές που μας παρακολουθούσαν “live” κατά την διάρκεια της κριτικής φωτογραφίας ψήφισαν τον τελικό νικητή της 11ης Κριτικής Φωτογραφίας!

Η φωτογραφία του Νίκου Πασχάλη βαθμολογήθηκε με 16,5 βαθμούς και μέσω της αποδοχής του κοινού, δικαίως έφτασε στην πρώτη θέση για τον μήνα Ιούνιο!

Ο νικητής της 11ης Κριτικής Φωτογραφίας με θέμα το φαγητό: Νίκος Πασχάλης

Facebook: www.facebook.com/nick.paschalis.9

Σκέψεις μετά την 11η κριτική φωτογραφίας

Αν εξαιρέσουμε τις φωτογραφίες που στέλνουν μερικά παιδιά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, το φωτογραφικό επίπεδο των συμμετοχών ολοένα και ανεβαίνει! Αυτό το συνειδητοποιήσαμε για ακόμη μία φορά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μέσα από 11 κριτικές έχετε μάθει πολλά πράγματα και συνεχώς μαθαίνετε περισσότερα. Αυτός είναι ο σκοπός της κριτικής, να μας κάνει όλους καλύτερους και πάνω σε αυτόν τον σκοπό θα “περπατήσουμε” στην συνέχεια!

Έρχεται η Ενδέκατη Κριτική Φωτογραφίας

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Οπότε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την παύση του Καλοκαιριού (Ιούλιος/Αύγουστος) θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο με την Ενδέκατη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.