10η Κριτική Φωτογραφιας. Θέμα το Πορτραίτο!

Το Πορτραίτο ήταν το θέμα της 10ης κριτικής φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο teachme.gr! Το live streaming πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και αυτή την κριτική! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά χιλιάδες άτομα και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 84 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε!

Ογδόντα Τέσσερις Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από τις κριτικές φωτογραφιών με θέματα: “το Πορτραίτο“, το Καλοκαίρι, τη Νύχτα, το Φθινόπωρο, τα Χριστούγεννα, το Macroτον Χειμώνα, τα ζώα αλλά και την Άνοιξη, έχουμε αποκτήσει εμπειρία και σιγά σιγά γινόμαστε καλύτεροι, αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Αυτό θέλουμε να σας περάσουμε μέσα από αυτές τις κριτικές οι οποίες δεν γίνονται για να βγει ο νικητής, αλλά για να νικήσουμε όλοι μας το κάτι παραπάνω κάθε φορά!

Στην 10η κριτική φωτογραφίας επιστρέψαμε στο θέμα της πρώτης κριτικής, “το Πορτραίτο”, ένα θέμα που όλοι σας λατρέυετε και να φωτογραφίζετε αλλά και να παρακολουθείτε. Θέλαμε να δούμε σε αυτή την δεύτερη προσέγγιση του Πορτραίτου την εξέλιξη σας μέσα από 10 κριτικές και σε γενικές γραμμές μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους“. Για πρώτη φορά και επειδή είχαμε λίγες “άκυρες” φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες και να τις κρίνουμε έστω και λίγο.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 10η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό “οικογενειακές” κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζαμε τις δικές σας απόψεις αλλά ουσιαστικά εσείς βγάλατε τον νικητή (γιατί είχαμε ισοβαθμία)! Το live μας επιτρέπει να είμαστε πιο άνετοι σε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας).

Οι συμμετοχές της Ένατης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 84 συμμετοχές, είχαμε μερικές πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες, εδώ θα δημοσιεύτουν μόνο οσες έλαβαν συνολικό βαθμό το 12 και πάνω. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 12

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 12.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 12,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 12,5.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13,5.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 14,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 14,5.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 15

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 10η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 15.

Νικητής είναι ο Νίκος Πασχάλης!

Μετά από το “ντέρμπι” της πρώτης θέσης στην οποία έφτασαν η Αγάπη Πεχλιβανίδου, η Γιώτα Κρικέλη, η Βιολέττα Δελέα, ο Νίκος Πασχάλης και ο Θωμάς Γλυλαμέτης και αφού αφαιρέσαμε την φωτογραφία του τελευταίου από την τελική ψηφοφορία του κοινού (λόγω ότι είναι κυρίως θεματική φωτογράφιση και όχι καθαρά πορτραίτου) οι θεατές που μας παρακολουθούσαν “live” κατά την διάρκεια της κριτικής φωτογραφίας ψήφισαν τον τελικό νικητή της 10ης Κριτικής Φωτογραφίας!

Η φωτογραφία του Νίκου Πασχάλη βαθμολογήθηκε με 15 βαθμούς και μέσω της αποδοχής του κοινού, δικαίως έφτασε στην πρώτη θέση για τον μήνα Μάϊο!

Ο νικητής της 10ης Κριτικής Φωτογραφίας: Νίκος Πασχάλης

Facebook: www.facebook.com/nick.paschalis.9

Σκέψεις μετά την 10η κριτική φωτογραφίας

Αν εξαιρέσουμε τις φωτογραφίες που στέλνουν μερικά παιδιά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, το φωτογραφικό επίπεδο των συμμετοχών ολοένα και ανεβαίνει! Αυτό το συνειδητοποιήσαμε για ακόμη μία φορά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μέσα σε 9 κριτικές έχετε μάθει πολλά πράγματα και συνεχώς μαθαίνετε περισσότερα. Αυτός είναι ο σκοπός της κριτικής, να μας κάνει όλους μας καλύτερους και πάνω σε αυτόν τον σκοπό θα “περπατήσουμε” στην συνέχεια!

Όπως θα δείτε και στο video, η κριτική φωτογραφίας είχε διάρκεια 3,5 ώρες! Αυτό φυσικά είναι απάνθρωπο και για εμάς και για εσάς. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να στηρίξουμε την αρχική μας απόφαση και είτε να περνάμε μόνο 50 φωτογραφίες στον τελικό είτε να προσπερνάμε αυτές που δεν θεωρούμε άξιες κριτικής. Θα δείξει.

Έρχεται η Ενδέκατη Κριτική Φωτογραφίας

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Οπότε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Ενδέκατη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.