ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Έρχεται το 1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας!

Μετά απο συζητήσεις με τον Παναγιώτη Βλασόπουλο, υπεύθυνο του photo-gfx.gr, αποφασίσαμε να διεξάγουμε το 1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας μέσα από το teachme.gr. Πρόκειται για την πραγματοποίηση ενός οράματος που είχαμε από την αρχή των μαθημάτων φωτογραφίας εδώ στο teachme.gr!

Μαγεύοντας με το “Long Exposure”

Το θέμα του πρώτου σεμιναρίου φωτογραφίας στο teachme.gr θα είναι το “Long Exposure” και πως θα μπορέσουμε να μαγέψουμε με την αύξηση της διάρκειας της Έκθεσης στις φωτογραφίες μας.

Σεμινάριο Long Exposure - teachme.gr

Σεμινάριο Long Exposure – teachme.gr

Ψάξαμε να βρούμε ένα δυνατό θέμα για το πρώτο σεμινάριο φωτογραφίας και πιστεύω ότι βρήκαμε κάτι πολύ εντυπωσιακό το οποίο θα μπορέσει να το κάνει πράξη κάθε φίλος ή φίλη που θα συμμετάσχει στο σεμινάριο χωρίς δυσκολία.

Ημερομηνία, Ώρα και Τοποθεσία του Σεμιναρίου

Το 1ο Σεμινάριο Φωτογραφίας του teachme.gr θα διεξαχθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Η έναρξη του Σεμιναρίου θα είναι στις 19:00 και αυτό γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και το φως της ημέρας αλλά και το σκοτάδι της νύχτας στην συνέχεια.

Η Τοποθεσία ακόμη δεν είναι 100% αποφασισμένη γιατί ψάχνουμε ένα σημείο το οποίο να καλύπτει όλη την ύλη μας. Αυτή την στιγμή έχουμε επικεντρωθεί σε 2 σημεία στην Αττική τα οποία έχουν ναυάγια προσβάσιμα για φωτογραφίσεις από την στεριά. Το πρώτο σημείο είναι στο Φάληρο (στο ΣΕΦ) και το άλλο είναι στην Ελευσίνα. Το ναυάγιο είναι ένα από τα θέματα του σεμιναρίου αλλά θέλουμε να συνδυάσουμε και 2-3 ακόμη πράγματα γι’αυτο δεν έχουμε ακόμη καταλήξει.

Σεμινάριο Long Exposure - teachme.gr

Σεμινάριο Long Exposure – teachme.gr

Τις επόμενες 2-3 ημέρες θα έχουμε αποφασίσει σχετικά με το μέρος και θα ενημερωθείτε φυσικά με ανάρτηση στην σελίδα μας στο facebook αλλά και με άρθρο στο teachme.gr

Ύλη του Σεμιναρίου Φωτογραφίας

Η ύλη για το θέμα του Long Exposure θα επικεντρωθεί κυρίως σε 3 τομείς.

  1. Στις βασικές αρχές της έκθεσης και πως μπορούμε να την ελέγξουμε.
  2. Στην λήψη Long Exposure κατά την διάρκεια της ημέρας με χρήση ειδικών φωτογραφικών φίλτρων ND για την αποφυγή της υπερ-έκθεσης. Κεντρικό θέμα θα είναι το Ναυάγιο.
  3. Στην λήψη Long Exposure κατά την διάρκεια της νύχτας μόνο με την μηχανή μας. Θα έχουμε λογικά τρία θέματα. Το Ναυάγιο, Αυτοκίνητα σε κίνηση και κίνηση φωτιάς & σπίθων.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, ο Παναγιώτης και εγώ θα λύνουμε τις όποιες απορίες σας.

Δωρεάν Συμμετοχή για Όλους!

Για να γιορτάσουμε το πρώτο μας σεμινάριο φωτογραφίας θα επιτρέψουμε να το παρακολουθήσει ο καθένας χωρίς καμία χρέωση! ‘Ετσι η παρακολούθηση του Σεμιναρίου θα είναι Δωρεάν!

Σεμινάριο Long Exposure - teachme.gr

Σεμινάριο Long Exposure – teachme.gr

Τι θα χρειαστείτε

Εφόσον θέλετε να παρακολουθήσετε και να κάνετε πράξη το σεμινάριο φωτογραφίας θα πρέπει να έχετε φωτογραφική μηχανή. Από εκεί και πέρα δεν θα χρειαστεί να έχετε κάποιον εξειδικευμένο εξοπλισμό γιατί θα έχουμε εμείς μαζί μας και θα χαρούμε να τον μοιραστούμε μαζί σας στα πλαίσια του σεμιναρίου!

Προαιρετικά πάντα, εαν έχετε τρίποδο και φίλτρο ND τότε θα ήταν καλό να το φέρετε μαζί σας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμη φωτογραφική μηχανή, μπορείτε να έρθετε και να παρακολουθήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συμμετοχές στο Σεμινάριο

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο θα πρέπει να μας στείλετε ένα μήνυμα είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του teachme.gr αναφέροντας τα στοιχεία σας, τον εξοπλισμό που έχετε και με ποιόν τρόπο θα έρθετε στο σεμινάριο (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Αυτοκίνητο, Μηχανή). Εναλλακτικά μπορείτε να μας γράψετε ένα μήνυμα στο facebook.

Σεμινάριο Long Exposure - teachme.gr

Σεμινάριο Long Exposure – teachme.gr

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Όλοι όσοι συμμετάσχουν στο 1ο Σεμινάριο του teachme.gr θα λάβουν μία Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου σε ψηφιακή μορφή μέσω email.

Πρόσβαση στο Σεμινάριο

Επειδή θέλω να είμαστε και να λειτουργούμε σαν “γροθιά”, ο λόγος που θέλω να μου πείτε με ποιον τρόπο θα έρθετε στο σεμινάριο είναι για να βρούμε λύση στην πρόσβαση και άλλων παιδιών που θα θελήσουν να έρθουν αλλά δεν έχουν μεταφορικό μέσο. Οπότε εαν έρθει κάποιος φίλος/φίλη με αυτοκίνητο θα μπορέσει ενδεχομένως αν χρειαστεί να μεταφέρει και 1-2 ακόμη παθιασμένους φωτογράφους μαζί.

Είμαι σίγουρος ότι με την συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε να διασκεδάσουμε και να μάθουμε πολλά πράγματα!

Σεμινάριο Long Exposure - teachme.gr

Σεμινάριο Long Exposure – teachme.gr

Μείνετε Συντονισμένοι στο teachme.gr

Επειδή είναι κομματάκι δύσκολο να συντονίζω τα πράγματα από την Αυστρία και μέχρι να έρθω στην Ελλάδα (Τετάρτη), υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας του σεμιναρίου αλλά και του τελικού προορισμού. Γι’αυτό το λόγο να είστε συντονισμένοι και στο teachme.gr αλλά και στην σελίδα μας στο facebook. Φυσικά για όσους συμμετέχοντες έχουν επικοινωνήσει μαζί μου μέσω fb ή μέσω email κάνοντας κλικ εδώ θα σας ενημερώσω και από εκεί για όποια ενδεχόμενη αλλαγή.

(Επειδή το σεμινάριο θα είναι σε εξωτερικό χώρο και θα είναι δωρεάν, δεν θα μοιραστούν φυλλάδια, βοηθητικές σημειώσεις, κέρασμα αναψυκτικού, φαγητού κλπ. Αυτά θα τα κάνουμε σε πιο οργανωμένα σεμινάρια στο μέλλον)