Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι του www.teachme.gr! Το Adobe Photoshop χωρίς υπερβολή, είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα, επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτο σημαίνει πως το χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο. Ελάχιστοι όμως όχι χρησιμοποιούν, αλλά γνωρίζουν το Adobe Camera Raw, το απόλυτο εργαλείο επεξεργασίας των RAW φωτογραφικών αρχείων. Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι RAW, πρόκειται για το ψηφιακό “αρνητικό” που παίρνουμε απο την ψηφιακή φωτ. μηχανή μας και μπορούμε να το επεξεργαστούμε περισσότερο και με καλύτερα αποτελέσματα. Οι περισσότερες ψηφιακές φωτ. μηχανές, βγάζουν φωτογραφίες σε jpeg format. Αλλά οι φωτ. μηχανές που “σέβονται” τον χρήστη τους, έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν και RAW, NEFF κλπ καθαρά αρχεία φωτογραφίας.

Το Camera Raw είναι εδώ για να μας βοηθήσει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα απο τις RAW φωτογραφίες μας. Αυτό δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ακόμη οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως να ανοίξουν το Camera Raw και πως το Adobe Camera Raw αποτελεί κομμάτι του Adobe Photoshop.

Όλα αυτά θα ξεκινήσουμε να τα δούμε απο σήμερα, σε μια σειρά λίγων μαθημάτων για το Camera Raw που σίγουρα θα βγάλει πολλούς φωτογράφους απο την δύσκολη θέση!

Καλό μάθημα :Ρ


Το συγκεκριμένο μάθημα και η σειρά της Βασικής Εκμάθησης του Adobe Camera Raw είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω του eshop.