Κριτική Φωτογραφιών με θέμα το Πορτραίτο

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 έκλεισαν οι συμμετοχές για την πρώτη κριτική φωτογραφιών με θέμα το Πορτραίτο, την οποία διοργανώσαμε παρέα το teachme.gr και το photo-gfx.gr. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους 22 συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν το θάρρος να μας στείλουν τις φωτογραφίες τους!

Είκοσι δύο ξεχωριστές συμμετοχές

Πριν την έναρξη της νέας ενότητας της κριτικής φωτογραφίας δεν είμασταν βέβαιοι για το επίπεδο των φωτογραφιών που θα λαμβάναμε. Ωστόσο οι τελικές συμμετοχές ήταν όλες τους ξεχωριστές και το επίπεδο στις περισσότερες αρκετά υψηλό. Αυτό μας δίνει το “ελεύθερο” να δημιουργήσουμε και πιο προχωρημένα μαθήματα φωτογραφίας στο μέλλον!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία ενδεχομένως να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους”.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί και πιστεύω το καταφέραμε.

Η κριτική μας στηρίχθηκε στα “στανταρ” άλλων πετυχημένων “youtubers” του εξωτερικού οι οποίοι κριτικάρουν φωτογραφίες χρηστών και ψηφίζουν από το 1 εως το 5.

Με τον τρόπο αυτό κρατήσαμε ανεξάρτητη την δική μας άποψη και όπως θα δείτε και στο video δεν είμασταν συνεχώς στην ίδια “γραμμή”.

Οι συμμετοχές της πρώτης Κριτικής Φωτογραφιών

Δείτε τις συμμετοχές στην πρώτη κριτική φωτογραφίας με θέμα το πορτραίτο και παρακάτω δείτε τον νικητή μας.

Η πρώτη κριτική είχε ισοβαθμία!

Στην πρώτη κριτική φωτογραφίας είχαμε μερικές φανταστικές φωτογραφίες, ωστόσο λόγω κυρίως τεχνικών θεμάτων δεν μπορέσαμε να δώσουμε το “πεντάρι” σε καμία φωτογραφία. Στην κορυφή της λίστας μας βρέθηκαν 2 φωτογραφίες, του Κιρίλ Σάμαριτς και του Χρήστου Σωτηριάδη.

Ο Νικητής είναι…

Αν και οι δύο φωτογραφίες που βρέθηκαν στην πρώτη θέση άξιζαν την νίκη, ωστόσο θεωρήσαμε (όπως θα δείτε και στο video παρακάτω) πως η φωτογραφία του Χρήστου Σωτηριάδη ήταν τεχνικά καλύτερη, οπότε ο νικητής της πρώτης κριτικής φωτογραφίας του teachme.gr και του photo-gfx.gr με θέμα το πορτραίτο είναι ο Χρήστος Σωτηριάδης με την παρακάτω φωτογραφία:

Φώτο: Χρήστος Σωτηριάδης

Ο Νικητής της πρώτης κριτικής φωτογραφίας με θέμα το πορτραίτο: Χρήστος Σωτηριάδης

Επεται συνέχεια

Η πρώτη κριτική φωτογραφίας ήταν φυσικά μόνο η αρχή, σύντομα θα επανέλθουμε με την δεύτερη κριτική φωτογραφίας! Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Υπήρξαν κάποια τεχνικά θέματα στην χρήση του skype και του προγράμματος εγγραφής της οθόνης, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί το δικό μου παράθυρο, στις επόμενες κριτικές θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι!