Γιατί η Υγεία είναι πάνω απ'όλα!

Ιμάντας μηχανής ώμου Focus

Σκοπός μας ως φωτογράφοι εδώ στο teachme.gr εκτός από το να σας δίνουμε φωτογραφικές λύσεις είναι να φροντίζουμε για την υγεία σας. Γιατί ποιοτική ζωή και εργασία χωρίς να είμαστε καλά στην υγεία μας δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ!

Στο σημερινό μάθημα φωτογραφίας, ο Παναγιώτης Βλασόπουλος, υπεύθυνος του photo-gfx.gr θα σας δείξει την χρήση ενός gadget το οποίο θα σώσει τον αυχένα σας!

Φωτογράφοι, σώστε τον αυχένα σας!

Ιμάντας μηχανής ώμου Focus

Φωτογράφοι, ναι εσείς που διαβάζετε τώρα τις συγκεκριμές αράδες κειμένου, γνωρίζετε ότι το Νούμερο Ένα πρόβλημα των φωτογράφων παγκοσμίως ειναι το αυχενικό; Σίγουρα πιστεύετε πολλοί ό,τι είναι ένα "αναγκαίο κακό", πως πονάει η μέση ενός οικοδόμου ή τα μάτια ενός λογιστή. Ε, καιρός να σταματήσετε να το πιστεύετε αυτό!

Ο ιμάντας της μηχανής σας, ξέρετε αυτό το "λουρί" που υπάρχει σε κάθε μηχανή και γράφει επάνω το όνομα της εταιρείας που χρησιμοποιούμε. Το συγκεκριμένο "εργαλείο στήριξης" είναι ίσως το πιο ύπουλο εργαλείο που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Δεν ξέρω πότε θα το αλλάξουν οι εταιρείες αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλαχθεί από χθές και όποιος το κάνει πρώτος θα γίνει ο μεγαλύτερος "μάγκας"!

Ο ιμάντας της μηχανής μας είναι ένα μέσο στήριξης και τοποθέτησης της μηχανής μας όταν δεν θέλουμε να την κρατάμε με τα χέρια. Σχεδόν όλοι μας εκεί έξω περνάμε τον ιμάντα και αφήνουμε την μηχανή μας να "κρατιέται" από τον αυχένα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αυχένας δεν αντέχει τέτοιο επιπρόθετο βάρος και τα αυχενικά προβλήματα καραδωκούν αργά ή γρήγορα!

Σε αυτό το άρθρο θα σας βρούμε μία λύση που θα "σώσει" τον αυχένα σας και παράλληλα θα σας επιτρέψει να γίνετε πιο γρήγοροι και αποδοτικοί φωτογράφοι με ελάχιστο κόστος!

Νέος τρόπος στήριξης της μηχανής μας!

Οι περισσότεροι φωτογράφοι εκεί έξω, δεν ασχολούνται με το θέμα του ιμάντα, αλλά όποιος έχει δουλέψει 8 ώρες με την μηχανή περασμένη στον λαιμό του μπορεί να πάρει μία μικρή ιδέα για το τι θα ακολουθήσει σε 20 χρόνια τέτοιας χρήσης. Έφτασε η στιγμή να ανακαλύψετε έναν νέο τρόπο στήριξης με βάση τον ώμο και όχι τον αυχένα. Ο ώμος είναι πολύ πιο δυνατός και η συγκεκριμένη στήριξη που θα δούμε παρακάτω θα μας επιτρέψει να μην κουραζόμαστε ποτέ, να μην πονάει ο λαιμός, να μην ταλαιπωρείται η μέση μας και ένα σωρό άλλες παρενέργειες του ιμάντα αυχένος που έχουμε όλοι μας.

Ιμάντας μηχανής ώμου

Εδώ και μερικούς μήνες ο Πάνος Βλασόπουλος (εγώ έχω άλλο σύστημα) χρησιμοποιεί τον ιμάντα ώμου και έχει αλλάξει η ποιότητα της ζωής του κατά την εργασία. Τέλος η ταλαιπωρία στον αυχένα και την μέση, με την μηχανή στηριζόμενη στον ώμο μπορεί να κινείται εύκολα, να την αφήνει στο πλάϊ και να είναι έτοιμος να "πυροβολήσει" ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς πόνο ακόμη και μετά από 8 ώρες εργασίας!

Ποιόν ιμάντα χρησιμοποιεί ο Παναγιώτης

Οι φωτογράφοι του σήμερα έχουν την δυνατότητα πολλαπλών επιλογών, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είχαν στο παρελθόν οι "άτυχοι" φωτογράφοι και πρέπει να νιώθουμε υπέρ-τυχεροί! Επίσης, μέσα από την δύναμη του internet μπορούμε να βρούμε λύσεις οι οποίες στο παρελθόν δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθούν! Ο ιμάντας που χρησιμοποιεί ο Πανος Βλασόπουλος τον αγόραστηκε από το e-bay μόλις με 12,50$. Δηλαδή με ένα "δεκάρικο" ανεβάζεις την ποιότητα της εργασίας σου και σώζεις τον αυχένα σου! Το όνομα του ιμάντα είναι "Focus F-1 Quick Rapid Shoulder Sling Belt Neck Strap" και θα το βρείτε στο ebay σε εξευτελιστική τιμή και χωρίς έξοδα αποστολής (καλύτερα δεν γίνεται)!

Κάντε κλικ εδώ για μεταφορά στο e-bay και προβολή της σελίδας του ιμάντα.

Παρακολουθήστε το video

Στο παρακάτω video θα δείτε τον Παναγιώτη Βλασόπουλο να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο ιμάντα και θα αποφασίσετε εαν κάνει για εσάς!