Επιστροφή στα απολύτως απαραίτητα!

Το φιλτράρισμα του "Layers Panel" στο Adobe Photoshop αποτελεί μία ευλογία και αυτό γιατί μας επιτρέπει να βρούμε άμεσα την ομάδα ή το συγκεκριμένο layer που αναζητάμε χωρίς να μας "βγούν τα μάτια" στο ψάξιμο!

Το σημερινό Premium μάθημα σας έχω ένα βασικό μάθημα για το photoshop το οποίο ενδεχομένως να "σώσει" πολλά μάτια και πολλά νεύρα εκεί έξω! Έχει συμβεί σε όλους μας όταν δουλεύουμε σε ένα τεράστιο project να αρχίζουμε σιγά σιγά να "χάνουμε την μπάλα" και να μην μπορούμε να βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ψάχνουμε περισσότερη ώρα και να αποδίδουμε ολοένα και λιγότερο. Αυτό βεβαίως θα αλλάξει αμέσως!

Φιλτράροντας το Layers Panel στο Photoshop

Το Adobe Photoshop, από την έκδοση CS6 και έπειτα ενσωμάτωσε στο "Layers Panel" μία μίνι μηχανή αναζήτησης η οποία ωστόσο έιναι πανίσχυρη και κάνει απόλυτα αυτό που θέλουμε, δηλαδή να βρίσκει αυτό που ψάχνουμε!

Η Adobe "άκουσε" τις εσωτερικές (και εξωτερικές) μας ικεσίες και από το 2012 έχει το συγκεκριμένο φιλτράρισμα το οποίο όπως θα δείτε και στο video παρακάτω είναι κάτι παραπάνω από βοηθητικό!

Τεχνική εξαφάνισης των "κενών" layer

Πριν κλείσω το μάθημα θα σας δείξω ακόμη μία τεχνική αυτόματης διαγραφής layers. Για όσους έχουν παλαιότερες εκδόσεις ή θέλουν να διαγράφουν αυτόματα τα κενά και άχρηστα layers που δημιουργήσαμε για κάποιο λόγο και εν τέλει δεν μας χρησίμευσαν, υπάρχει ευτυχώς λύση, ανώδυνη και ταχύτατη!

Αυτή η τεχνική θα μετατρέψει το Photoshop σε "πιστό" μας σκύλο, ο οποίος θα ψάξει, θα βρει και θα διαγράψει αυτόματα όλα τα κενά layers.

Καλό μάθημα :Ρ