Παραμετροποίηση προοπτικής!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Μετά το μάθημα φωτογραφίας που δημοσίευσα πριν απο λίγο, επανέχρομαι και με μάθημα Photoshop! Έτσι σήμερα θα απολαύσετε και θα "μορφωθείτε" μέσα απο δύο μαθήματα σχετικά με την φωτογραφία και την επεξεργασία της! Σήμερα θα δούμε ένα ολόφρεσκο εργαλείο του Adobe Photoshop το οποίο έχει κωδικό όνομα "Perspective Warp" και στόχο έχει να σας βοηθήσει στην επεξεργασία και δίορθωση των προβλημάτων προοπτικής που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Μάθημα Photoshop

Το σημερινό μάθημα photoshop είναι αφιερωμένο στην έκδοση Creative Cloud (CC) του προγράμματος, καθώς η τελευταία έκδοση του Photoshop δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που την κατέχουν, να μπορούν να αναβαθμίζονται διαρκώς! Έτσι ενώ σε παλαιότερες εποχές η έκδοση νέων εργαλείων ή υπηρεσιών του Adobe Photoshop, θα είναι σαν αποτέλεσμα μία νέα έκδοση του προγράμματος, στην έκδοση CC δεν συμβαίνει αυτό, γιατί η συγκεκριμένη έκδοση είναι μία έκδοση η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς και ασταμάτητα. Μιλάμε πρακτικά για το μέλλον των προγράμματων τα οποία θα σταματήσουν να βγάζουν νέες εκδόσεις και πολύ απλά θα αναβαθμίζουν τον προϊόν τους μέσω διαδικτύου! Έτσι λοιπόν "έσκασε" και το Perspective Warp μαζί με διάφορα ακόμη "καλούδια" τα οποία θα δούμε στο μέλλον!

Perspective Warp

Η νέα υπηρεσία του Adobe Photoshop CC φέρνει μία τεράστια ευκολία στην παραμετροποίηση της προοπτικής των φωτογραφιών μας και κατά συνέπεια της ολοένα και ευκολότερης επεξεργασίας εικόνας! Με χρήση του Perspective Warp θα μπορέσετε πλέον να ρυθμίζετε κτήρια, δρόμους, αντικείμενα και πολλά ακόμη, τα οποία ήθελαν το "κάτι παραπάνω" ή το "κάτι διαφορετικό" και δεν το είχαν μέχρι τώρα. Πλέον είμαστε σε θέση να ρυθμίζουμε την γωνία λήψης αλλά και την γενικότερη εμφάνιση ενός αντικειμένου σε μία φωτογραφία.

Σημαντικό για κτίρια αλλά και για Photo Manipulations

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι άκρως σημαντική για ρυθμίσεις και διορθώσεις παραμόρφωσης κτιρίων αλλά όπως θα δούμε και στο μέλλον θα μας φανεί πολύ σημαντική στα Photo Manipulations, στα οποία χρειάζεται αρκετές φορές να προσθέσουμε αντικείμενα "υπο γωνία" στα project μας. Πλέον δεν χρειάζεται να είστε Photoshop Master για να το καταφέρετε με επιτυχία!

Εαν δεν έχετε το Photoshop CC δεν πειράζει

Σε περίπτωση που δεν έχετε το Photoshop Creative Cloud δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε. Την υπηρεσία του Perspective Warp, όπως και άλλες υπηρεσίες, μπορείτε να την πετύχετε με χρηση άλλων εργαλείων ή τεχνικών. Μπορεί να γίνει πιό δύσκολα αλλά δεν υπάρχει πρακτικά περιορισμός στις κινήσεις σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε την γνώση των βασικών ενός προγράμματος, αλλά και των προχωρημένων τεχνικών στην συνέχεια! Όλα αυτά, μπορείτε να τα μάθετε μέσα απο το teachme.gr!

Οπότε μάθετε ακριβώς αυτό που πρέπει, μέσα απο μία Premium συνδρομή στο teachme.gr!

Καλό μάθημα :Ρ