Όταν το ένα λογότυπο δεν είναι αρκετό!

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία στο Lightroom

Σήμερα στο Premium Free μάθημα της εβδομάδας, θα σας δείξω τον πιο σωστό τρόπο δημιουργίας πολλαπλών λογοτύπων σε μία φωτογραφία. Στις περιπτώσεις λοιπόν στις οποίες ένα λογότυπο (watermark) δεν είναι αρκετό, το πράγμα αλλάζει και μοιάζει "δύσκολο" ή πολύπλοκο, η αλήθεια όμως είναι ότι και αυτή η διαδικασία είναι "παιχνιδάκι"!

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία

Έχουμε δεί σε πολλές φωτογραφίες να υπάρχουν 2 λογότυπα ή αλλιώς "Watermarks". Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ 2 εταιρειών και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και οι 2 εταιρείες να θέλουν το λογοτυπό τους να εμφανίζεται επάνω στις φωτογραφίες.

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία - Ορίζόντιο κάδρο

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία - Ορίζόντιο κάδρο

Το συγκεκριμένο το έχω δει να συμβαίνει σε ένα σωρό φωτογραφίες, από νυχτερινά κέντρα και clubs μέχρι φωτογραφίσεις σεμιναρίων. Αυτό σημαίνει ότι η λύση του γρίφου του διπλού λογοτύπου στο Lightroom είναι απαραίτητη και έπρεπε να είχε λυθεί νωρίτερα!

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία στο Lightroom

Το Adobe Photoshop Lightroom είναι το πιο δυνατό "εργαλείο" στην οργάνωση και μαζική επεξεργασία φωτογραφιών παγκοσμίως. Το πρόγραμμα εκτός από την οργάνωση και την επεξεργασία των ψηφιακών μας αρχείων, μας επιτρέπει επίσης και πολύ προχωρημένους τρόπους εξαγωγής των φωτογραφιών μας σε μικρότερα φορμάτ, με metadata, ακόμη και με Watermarks.

Στην διαδικασία των Watermaks όμως κρύβεται ένα μικρό "θέμα" το οποίο αν το αναλύσουμε δεν είναι "θέμα" του Lr αλλά δικό μας. Το Lightroom υποστηρίζει την εξαγωγή φωτογραφιών με ένα λογότυπο σαν Watermark.

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία - Κάθετο κάδρο

Πολλαπλά Λογότυπα σε μία Φωτογραφία - Κάθετο κάδρο

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όποτε θέλουμε να βάλουμε 2 λογότυπα να μας πιάνει ένας απίστευτος πονοκέφαλος ο οποίος έβρισκε την λύση σε "μπακαλίστικες" μεθόδους οι οποίες δεν έχουν χώρο στο teachme.gr!

Σε αυτό το μάθημα θα σας δείξω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε άφοβα από εδώ και στο εξής να δημιουργήσετε exports στο Lightroom με διπλά λογότυπα τα οποία θα είναι σωστά και για κάθετες αλλά και για οριζόντιες φωτογραφίες!

Καλό μάθημα

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος