Δημιουργία Ρετρό Ελληνική Γραμματοσειρά

Καλημέρα και καλη εβδομάδα φίλες και φίλες του www.teachme.gr! Σήμερα στο μάθημα της Γραφιστικής θα επικεντρωθούμε στην δημιουργία ή καλύτερα στην "Αναδημιουργία" μιας Ελληνικής γραμματοσειράς σε κάτι διαφορετικό και πολύ πιο χρήσιμο!

Η δυσκολία ευρεσης Ελληνικών γραμματοσειρών

Είναι κοινώς γνωστό πως το να βρείτε Ελληνικές Γραμματοσειρές (χωρίς να πληρώσετε ένα σωρό χρήματα) είναι μια δύσκολη διαδικασία! Όλοι μας χαιρόμαστε τις ιστοσελίδες όπως το dafont.com, στις οποίες μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες δωρεάν και πολύ ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές, αλλά πολύ γρήγορα μας "πιάνει" απογοήτευη όταν συνειδητοποιήσουμε πως οι περισσότερες γραμματοσειρές έχουν μόνο λατινικούς χαρακτήρες!

Δημιουργία Ρετρό Ελληνική Γραμματοσειρά

Στο σημερινό μάθημα για το Adobe Illustrator θα σας δείξω τον τρόπο να δημιουργείτε "παλιομοδίτικα" κείμενα με μια εντελώς κοινή γραμματοσειρά, όπως η Times New Roman. 'Ετσι θα κατανοήσουμε πως η εύρεση της σωστής γραμματοσειράς δεν χρειάζεται να κοστίσει αλλά απλά χρειάζεται να "παίξουμε" λίγο με τις ρυθμίσεις και τα εφέ του εκπληκτικού Adobe Illustrator, αλλά και του Adobe Photoshop!

Καλό μάθημα :Ρ