5ο Βασικό Μάθημα στο Apple iMovie '11

Η επεξεργασία βίντεο αποτελεί για τους περισσότερους μια πολύωρη και κουραστική δουλειά. Απαιτείται μεγάλη οργάνωση και φυσικά γνώση του υλικού που επεξεργαζόμαστε. Είδαμε στο teachme.gr και μέσα απο τα μαθήματα για το Apple iMovie '11 πως μπορούμε να κάνουμε το μοντάζ μια διασκεδαστική δραστηριότητα και φυσικά το καταφέραμε χωρίς να χάνουμε ώρες και ώρες για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε.

Το μοντάζ για ένα Κινηματογραφικό Τρέιλερ

Όταν έρχεται η στιγμή του Τρέιλερ, του μικρού δηλαδή δείγματος της δουλειάς μας, το οποίο θα ήταν καλό να έχει μουσική, εναλλασσόμενες σκηνές, ταχύτητα και ιδιαίτερους τίτλους, τα πράγματα ξεφεύγουν λίγο, έως πάρα πολύ από το απλό μοντάζ. Εννοείται πως και οι απαιτούμενες γνώσεις αυξάνονται κατακόρυφα γιατί εκεί που χρειαζόταν μόνο η γνώση του προγράμματος επεξεργασίας βίντεο, πλέον χρειάζονται γνώσεις Adobe Photoshop, Adobe After Effects, ίσως και Adobe Audition.

Η προσωπική δύναμη του Trailer

5ο Βασικό Μάθημα στο Apple iMovie '11

Οι περισσότεροι λοιπόν μόλις έρθει η στιγμή να δημιουργηθεί το Video Trailer, απλώς το αφήνουν και δεν το κάνουν, έτσι κάνουν ένα σημαντικό λάθος χωρίς να γνωρίζουν τον τεράστιο αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα κινηματογραφικό τρέιλερ για μια ταινία ή ένα video clip. Επίσης οι άνθρωποι όταν δουν τον εαυτό τους σε ένα τρέιλερ πραγματικά εντυπωσιάζονται περισσότερο απο όταν δουν τους εαυτούς τους στην κανονική ταινία! Το έχω δει να συμβαίνει σχεδόν πάντα και είμαι σίγουρος πως σχεδόν όλοι μας θέλουμε να είμαστε, έστω και φανταστικά, πρωταγωνιστές στο δικό μας τρέιλερ, στην δική μας ταινία!

Όλα τα απαραίτητα σε ένα πρόγραμμα

Είπαμε λοιπόν πως το κινηματογραφικό Τρέιλερ αποτελεί συνήθως μια ιδιαιτέρως κουραστική διαδικασία, καθώς για 1 λεπτό καθαρού βίντεο, ίσως χρειαστεί 1 ώρα ψαξίματος, επεξεργασίας, σωστών εναλλαγών και δημιουργίας τίτλων. Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγα πως μέσα απο το Apple iMovie '11 η συγκεκριμένη διαδικασία θα σας πάρει πέντε (5) λεπτά, ίσως και λιγότερο...

Και φυσικά μιλάω για ένα πληρέστατο video Trailer, που δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει απο τα επαγγελματικά. Το Apple iMovie '11 μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο θέμα για video trailer, να σας ζητήσει να γράψετε με απλό κείμενο τους Τίτλους, να σας ζητήσει ακριβώς την διάρκεια των video που χρειάζεται, αλλά και το ύφος τους και πολύ εύκολα να ολοκληρώσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ίσως αν όχι "το καλύτερο", σίγουρα το πιο εντυπωσιακά γρήγορο κινηματογραφικό τρέιλερ που έχετε ποτέ δημιουργήσει!

Πραγματικά το Apple iMovie '11 μας "ψαρώνει" για ακόμη μια φορά και το κάνει τόσο απλά και εύκολα, σαν να λεμε "Apple".

Apple iMovie '11

Ένα μικρό πρόχειρο δείγμα


Το συγκεκριμένο μάθημα και η σειρά της Βασικής Εκμάθησης του Apple iMovie '11 είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω του eshop.